To sie troche z tym spoznil zwlaszcza ze obecnie w wiekszosci aut, a zwlaszcza w elektrykach, montuje sie automat...
No tak, elektryki maja tylko automat, montowanie skrzyni biegow nie ma sensu ze wzgledu na zakres obrotow.
To jest jednostopniowy reduktor.
A jeśli dla kogoś sztuczna wajcha z R, D i P to dowód na skrzynie biegów to ja nawet nie wiem co powiedzieć ;p
Pojęcia nie macie, o czym piszecie. Oczywiście, że elektryki mogą mieć przekładnie, na przykład z dwoma przełożeniami do przodu. Tak, to jest przekładnia. Po co? No po to, żeby przy dużych prędkościach jednak zredukować obroty silnika elektrycznego. Z kolei jazda do tyłu odbywa się poprzez takie wysterowanie silnika przez inwerter, aby ten obracał się w drugą stronę. Nie wiem, czy we wszystkich autach tak jest, ale zapewne w zdecydowanej większości. Montowanie dodatkowego przełożenia do jazdy do tyłu nie miałoby sensu, skoro można to w bardzo prosty sposób załatwić inwerterem.
Arturku tobie jak ktoś w elektryku włączy symulację dźwiękową silnika to będziesz przekonywał innych że EV mają silnik spalinowy bo “warczą “ ;)
Reduktor jedno czy dwustopniowy to nadal reduktor, nie skrzynia biegów ;)
Artur- pisanie, że elektryczne samochody mają skrzynię biegów to nadużycie. Niektóre modele mają dodatkowe mechaniczne elementy o których wspomniałeś, ale w dalszym ciągu nazywanie tego skrzynią biegów to spore nadużycie.
Dobrze jednak, że sam napisałeś, że można to (co najwyżej) POTOCZNIE nazwać skrzynią, bo oczywiście skrzynią nie jest :).
Mam taki pomysł- idź w garażu włóż skrzynię biegów z auta spalinowego do elektrycznego i będziesz mógł pisać, że w twoim elektrycznym samochodzie taka skrzynia jest :). Na tylnych siedzeniach ;).
Zadne tam naduzycie, tylko poprostu nieprawda z mechanicznego, inzynieryjnego i naukowego punktu widzenia. Potocznie to sobie mozna...
To nie jest skrzynia biegow w klasycznym rozumieniu tego slowa i urzadzenia. Wystarczy zastanowic sie nad tym przez 30 sekund (i miec wiedze z fizyki na poziomie szkoly sredniej), zeby dojsc do takiego wniosku.
Nawet jesli jest jakies stopniowanie mocy i nawet jesli jest jakis dinks, ktkory powoduje, ze kola kreca sie w przeciwna strone (wsteczny), to i tak nie ma to nic wspolnego z klasyczna skrzynia biegow i regulacja mechaniczna przeniesienia energii z obrotow silnika na naped/kola.
Cos jak klawiatura mechaniczna/klawiatura dotykowa (ale wciaz nie ekranowa). NIby to samo ale sposob dzialania ZUPELNIE inny.
Nieumiejetnosc ludzi do przyznania sie do "palnalem glupote - sorry".... zenua.
Jakby jeszcze wrócić od odpalania na korbę to poprawiło by to sprawność fizyczna kierowcy.
Dziwne, w Polsce dominują manuale, a patrząc po drogach można odnieść wrażenie, że niektórzy tego mózgu w ogóle nie posiadają
Manuale są zaiste wspaniałe po 2 godzinach stania w korku. Wspaniale chce się to pierdolnąć, iść z buta i to absolutnie najlepsze co można zrobić dla mózgu z samochodem.
BTW: badania nie wykazały wcale żadnego pozytywnego wpływu na rozwój dzieci. NIGDY. Takie "fakty" wynikają wyłącznie z naukowego analfabetyzmu autora.
Jasne, że lepsze dla mózgu, ale czy bezpieczniejsze w ogóle? No raczej nie bo jednak czynnik odwracający uwage. Według mnie trzeba być gamoniem, żeby uznawać wyższość manuala, nad automatem. Niestety automat to droższe rozwiązanie na które nie każdy może sobie pozwolić.
Wersja amadesz wajchę przełóż jest obecnie tak modna jak dziura w skarpecie...a trenowanie mózgu polecam zacząć od pamięci, ruchu a nie potęgowania ryzyka obniżenia koncentracji na drodze. Najlepsze połączenie to już kombi z manual wajchą idealne do przewozu obornika
Czyli Amisze wiedzą co robią, ćwiczą nie tylko mózg, ale i mięśnie. Muszą być wybitnie rozwinięci chociaż jeżdżą na automacie.
Dla koordynacji ruchowej i sprawności umysłu mam gry, a ręczne skrzynie biegów powinny być wycofane z produkcji, co zauważa coraz więcej producentów samochodów.
moze tez przysiady robic jadac. totalny BS, na drodze najwazniejsze jest bezpieczenstwo.
To teraz niech przygotuje analizę dlaczego dla ludzkiego mózgu lepiej jest coś narysować kredkami, niż wygenerować grafikę w AI.