Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Dlaczego po naładowaniu telefonu komórkowego, laptopa itp. nie należy pozostawiać ładowarki podłączonej do gniazdka?

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
08.08.2026 14:15
cycu2003
1
12
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

Tytuł i pierwsze zdanie ma się nijak do reszty artykułu 😐

08.08.2026 15:16
1.1
4
odpowiedz
steve69
63
Centurion

cycu2003 Nie dziw się, to tylko Zbigniew Woźnicki.

09.08.2026 00:50
Notanac
1.2
1
odpowiedz
Notanac
15
Centurion

steve69 Mylisz się - to Redaktor Zbigniew Woźnicki.

08.08.2026 15:51
Ku'gath
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Ku'gath
140
Ojciec Zarazy

Albo ubezpieczenie. U mnie jebło i kasę oddali.

09.08.2026 01:12
MrPawlo112
2.1
odpowiedz
MrPawlo112
70
Pretorianin

Rumcykcyk Z ubezpieczeniem jest tak że jak się coś zepsuje i gwarancja obejmuje to dobrze, ale jak przez czas trwania jest wszystko okej to szkoda kasy.

08.08.2026 23:27
WolfDale
3
3
odpowiedz
9 odpowiedzi
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Widziałem w życiu trochę zjaranych komputerów i inne fajne zabawki przez burzę, mimo że w moim budynku jest nowa instalacja elektryczna z różnymi bajerami. To jednak gdy szaleje solidna burza za oknem to komputery czy konsole odpinam od prądu i nie ładuje wtedy też żadnych urządzeń bo szkoda by mi było telefonu. Natomiast odpinam głównie urządzenia na których mogę stracić jakieś dane, bo z pozostałymi urządzeniami elektrycznymi w domu już nie szaleję. Nie odpinam pralek, zmywarek czy lodówek i nawet ruter pozostaje podłączony bo jak się zjara to wymienię na drugi. Dążyłem żeby mieć wszystko po Wi-Fi, więc jedyne kable w ruterze to zasilający i internetowy. Chyba że ma nadzwyczajną moc i będzie walił pierunami bezprzewodowo 🤪

Wypięcie w moim wypadku dwóch wtyczek od listew nie jest żadnym wysiłkiem, a człowiek jednak spokojniejszy.

post wyedytowany przez WolfDale 2026-08-08 23:29:10
09.08.2026 09:57
3.1
5
odpowiedz
Damil8
7
Junior

WolfDale Kompletne pokręcenie z poplątaniem. Odpinasz "dwie listwy" ale pralki, zmywarki, lodówki już nie...
Jaki to ma sens? I co spaliła się ta pralka czy zmywarka? Kto ci tych babcinych bajek zapakował do głowy? Żyję w "blokach" od prawie 40 lat i ani razu nic w mieszkaniu się nie spaliło z powodu burzy.
Jeśli tak dzieje się tam gdzie mieszkasz to może fachowiec położył sprawę.

09.08.2026 12:20
cycu2003
3.2
2
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

WolfDale W bloku nie wyłączałem ale w domu w środku pola już tak. Paru sąsiadów oberwało bezpośrednie trafienie i wszystko poszło w pizdu. U siebie odłączam tv z konsolami i pc z routerem. Ewentualnie oczyszczacz powietrza i pralkę bo wtyczki na wierzchu. Zajmuje mi to kilka chwil.

09.08.2026 23:21
WolfDale
3.3
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Damil8 Taki ma to sens że w pamięci zmywarki czy lodówki nie trzymam ważnych danych, a także nie są urządzeniami dzięki którym zarabiam aby móc w razie potrzeby kupić lub naprawić takie urządzenie. Poza tym odpinając te sprzęty za każdym razem musiałbym się mocno gimnastykować aby odpiąć je od prądu, a co do Twojego pytania na szczęście nie.

Tylko nie wiem po co ten złośliwy ton z Twojej strony? Bardzo się cieszę że przez tyle lat z powodu burzy nic Ci się nie spaliło, ale z drugiej strony podziwiam Twoją wiarę w zabezpieczenia przeciw burzowe. Błyskawica nie pyta gdzie ma uderzyć i to że przeważnie trafia w piorunochron nie znaczy że za każdym razem tak będzie. Niestety można mieć wyjątkowego pecha i zdarzały się sytuacje kiedy znajomy prosił mnie o pomoc żebym mógł sprawdzić czy jego komputer po burzy jest do uratowania.

Nawet najlepsze zabezpieczenia potrafią zawieść, więc jeśli mogę dodatkowo się przed takim czymś zabezpieczyć głupim wyjęciem wtyczki od listwy gdzie mam podłączony komputer czy konsole to tak właśnie czynię bo dostęp mam natychmiastowy.

cycu2003 To jest loteria, mieszkając w bloku ma się większe na uniknięcie takiego zjawiska nim komuś coś przeleci do mieszkania przez całą instalację rozdzielczą z klatki schodowej ale ryzyko zawsze istnieje. Tak jak pisałem większości rzeczy nie odłączam, ale jednak danych i mojej pracy (mimo kopii zapasowych) na komputerze czy konsoli razem z telefonem byłoby mi szkoda. Więc jeśli jestem w domu i mam możliwość to odłączyć, to tak robię. Przynajmniej nie będę później przeżywać na zasadzie, a mogłem odłączyć 😅

post wyedytowany przez WolfDale 2026-08-09 23:24:09
10.08.2026 00:03
cycu2003
3.4
1
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

WolfDale dokładnie tak jak mówisz. Ale to może dlatego że to są ważne sprzęty dla nas 😁pralka czy lodówka niby też ale jakby mniej 😜

10.08.2026 01:33
WolfDale
3.5
1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

cycu2003 I druga sprawa pralki czy zmywarki razem z lodówkami nie drożeją tak jak aktualnie komputery czy konsole 🤪

10.08.2026 10:08
cycu2003
3.6
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

WolfDale szczerze to nawet nie wiem bo ostatnie sprzęty agd tego typu kupiłem ponad 4 lata temu i odpukać, cały czas działają😉

10.08.2026 23:55
WolfDale
3.7
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

cycu2003 Ceny są standardowe, a podwyżki wiadome że są ale normalne jak na wszystkim. Kupowałem w zeszłym roku nową zmywarkę, bo poprzednia wysiadła po 18 latach.

11.08.2026 16:09
cycu2003
3.8
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

WolfDale I co, jakiś przełom w technologii był? 😅

12.08.2026 21:54
WolfDale
😁
3.9
1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

cycu2003 Tak w skrócie, to celowałem w podobną półkę co wtedy i poza tym że fajniej wygląda oraz ma sympatycznie świecący panel to wielkiej różnicy nie ma. Ale szczerze jak zastanawiałem się czy może wziąć jakąś inną markę to się załamałem jak oglądałem inne zmywarki czasem droższe, po dosuwaniu środkowego kosza plecy zmywarki gną się jak z papieru. Cienka blacha, żadnego wzmocnienia, kosze z plasteliny i wszystkie elementy. W mojej oczywiście też widać trochę cięć budżetowych, bo mniej elementów ruchomych w koszach jak składane widełki, wszystko chudsze i cieńsze, nawet lejek do soli cienki jak z papieru gdzie mój poprzedni który mi został gruby jak z porządnego kartonu. No i chyba sobie jakoś wyliczyli że jak z każdej bryły utną gdzieś około 5cm stali nierdzewnej to przy którejś sztuce będzie jedna gratis. Bo w starej blacha szła do końca i zawijała się na uszczelce jeszcze w głąb obudowy, tutaj na krawędzi gdzie uszczelki już wypełnienie plastikiem co pewnie z wiekiem może skutkować jakimiś małymi przeciekami.

Ostatecznie nie żałuję że poszedłem w analogiczny model do poprzednika z tego samego segmentu, ale inne droższe zmywarki mocno mnie zaskoczyły swoją tandetnością. Więc mimo tych kilku wad w stosunku do poprzednika jakość jest nadal na wysokim poziomie, aczkolwiek zobaczymy czy da radę wykręcić chociaż w połowie taki wynik jak poprzednik.

10.08.2026 07:36
Herr Pietrus
4
1
odpowiedz
Herr Pietrus
247
Jestę Grifterę

Przy obecnych cenach sprzętu to chyba faktycznie nawet w bloku w mieście lepiej odpiąć wtyczkę, gdy pioruny walą w pobliżu. 🤪
U mnie ostatnio po burzy padła TV i Internet z Play, więc nic nie jest w 100% bezpieczne, choć w teorii instalacja w budynku wielorodzinnym powinna dać radę.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl