Gothic Remake jest dla mnie, bo nigdy nie grałem w Gothic, ani Risen, a Elex, czy Outer Worlds 2 mi się podoba, mam świadomość, co to jest i na czym polega drewienko w grach i że ma swój niedoparty urok, bo lubię nasycać się światem gry, a nie pędzić, jak dzik do przodu. W grze RPG się rozglądam (naprawdę ROZGLĄDAM), a nie macham myszką, jak powalony. Poza tym mam 41 lat i jestem elastyczny, co do stylu, bo "liznąłem" parę growych "epok" - kocham i Final Fantasy XVI, i Phantasy Star 4, i Shining Force 3 itp. itd.
to zagraj lepiej w oryginał i pozostałe gry bo zobaczysz przynajmniej jak bardzo jest s.....ny remake
Spierdolony czy nie to jednak myślenie, że Gothic Remake będzie lepszy niż oryginał to bardzo odważne myślenie. Dlatego ja też polecam ograć najpierw oryginał.
Nikt o zdrowych zmysłach nie ogrywając remaku od początku do końca nie będzie twierdził, że jest spieprzony, no ale to Dead Men... jemu można wybaczyć i nie można brać na poważnie.
Drewienko w grze w tamtych czasach było tylko z tego, że ludzie nie potrafili grać i nie rozumieli paru prostych rzeczy. Min. to, że w tej grze nie można spamować atakami mieczem, bo gra świadomie karze i gracz ma klikać z wyczuciem rytmu tak i musi nauczyć się tak, by efektywnie bić albo to, że sterowanie można sobie zmienić na bardziej standardowe itd. Drewna w tej grze na premierę tak naprawdę nigdy nie było. To była solidna gra z animacjami niezłymi jak na tamte czasy, grafiką, która była ok i jedynie po prostu gra nie była turbo przyjazna i stąd wielu ludziom wydaje się, że jest drewniana, bo tak naprawdę to ludzie sami są drewnem, gdyż nie potrafią prostych rzeczy jak zmiana sterowania i nie potrafią zrozumieć o co chodzi w grze jak np. to, że jak będą spamować atak mieczem to postać odmówi posłuszeństwa i będzie nieefektywnie atakować zgodnie z założeniami walki w grze, bo jak można tak, żeby postać nie spamowała atakami
czy ty na łeb upadłeś?
Co dalej z GOTHICIEM 2?
RedaktoŻy, a ta gra w mianowniku to nazywa się Gothić, skoro tak tu odmieniliście to słowo?
Dla mnie to absolutnie dobra wiadomość.
Ograłem kilkanaście razy oryginał i jestem nim absolutnie oczarowany. Ale do remake'u podchodzę z zachwytem. To będzie możliwość przejścia tej gry na nowo. Raz jeszcze poczuć radość z odkrywania koloni w zupełny nowym wydaniu. Jeśli nie zawalą ambientu, to czeka nas wspaniała przygoda.
"Kolejny dzień i znowu to samo" ??
Ja też, chętnie zagram w remake, a także w remake dwójki. Tylko niech to będą bardzo dobre, tak dobre jak oryginały, ale usprawnione i ładniejsze.
Oby tylko gra byla z zamknietym zakonczeniem bez konieczności czekania na G2R, A jeśli nawet, to żeby nie miała powiązania z jedynką tak jak to było w oryginale
Co? To przecież bez sensu, gothic 2 jest kontynuacją jedynki. Czemu zatem remake dwójki nie miałby być kontynuacją remake jedynki? Gra nie miała zamkniętego zakończenia, bo to nie był koniec historii z 1. Oni zwyczajnie nie skończyli jej, nie zdążyli na czas i w związku z tym wydali niedokończonego gothica uprzednio przygotowując wersję tak by, była bardziej spójna, a reszta trafiła do gothic 2, który jest bezpośrednią kontynuacją 1.