Gothic Remake jest dla mnie, bo nigdy nie grałem w Gothic, ani Risen, a Elex, czy Outer Worlds 2 mi się podoba, mam świadomość, co to jest i na czym polega drewienko w grach i że ma swój niedoparty urok, bo lubię nasycać się światem gry, a nie pędzić, jak dzik do przodu. W grze RPG się rozglądam (naprawdę ROZGLĄDAM), a nie macham myszką, jak powalony. Poza tym mam 41 lat i jestem elastyczny, co do stylu, bo "liznąłem" parę growych "epok" - kocham i Final Fantasy XVI, i Phantasy Star 4, i Shining Force 3 itp. itd.
to zagraj lepiej w oryginał i pozostałe gry bo zobaczysz przynajmniej jak bardzo jest s.....ny remake
Nikt o zdrowych zmysłach nie ogrywając remaku od początku do końca nie będzie twierdził, że jest spieprzony, no ale to Dead Men... jemu można wybaczyć i nie można brać na poważnie.
Drewienko w grze w tamtych czasach było tylko z tego, że ludzie nie potrafili grać i nie rozumieli paru prostych rzeczy. Min. to, że w tej grze nie można spamować atakami mieczem, bo gra świadomie karze i gracz ma klikać z wyczuciem rytmu tak i musi nauczyć się tak, by efektywnie bić albo to, że sterowanie można sobie zmienić na bardziej standardowe itd. Drewna w tej grze na premierę tak naprawdę nigdy nie było. To była solidna gra z animacjami niezłymi jak na tamte czasy, grafiką, która była ok i jedynie po prostu gra nie była turbo przyjazna i stąd wielu ludziom wydaje się, że jest drewniana, bo tak naprawdę to ludzie sami są drewnem, gdyż nie potrafią prostych rzeczy jak zmiana sterowania i nie potrafią zrozumieć o co chodzi w grze jak np. to, że jak będą spamować atak mieczem to postać odmówi posłuszeństwa i będzie nieefektywnie atakować zgodnie z założeniami walki w grze, bo jak można tak, żeby postać nie spamowała atakami
czy ty na łeb upadłeś?
Co dalej z GOTHICIEM 2?
RedaktoŻy, a ta gra w mianowniku to nazywa się Gothić, skoro tak tu odmieniliście to słowo?
Dla mnie to absolutnie dobra wiadomość.
Ograłem kilkanaście razy oryginał i jestem nim absolutnie oczarowany. Ale do remake'u podchodzę z zachwytem. To będzie możliwość przejścia tej gry na nowo. Raz jeszcze poczuć radość z odkrywania koloni w zupełny nowym wydaniu. Jeśli nie zawalą ambientu, to czeka nas wspaniała przygoda.
"Kolejny dzień i znowu to samo" ??
Ja też, chętnie zagram w remake, a także w remake dwójki. Tylko niech to będą bardzo dobre, tak dobre jak oryginały, ale usprawnione i ładniejsze.
Oby tylko gra byla z zamknietym zakonczeniem bez konieczności czekania na G2R, A jeśli nawet, to żeby nie miała powiązania z jedynką tak jak to było w oryginale
Co? To przecież bez sensu, gothic 2 jest kontynuacją jedynki. Czemu zatem remake dwójki nie miałby być kontynuacją remake jedynki? Gra nie miała zamkniętego zakończenia, bo to nie był koniec historii z 1. Oni zwyczajnie nie skończyli jej, nie zdążyli na czas i w związku z tym wydali niedokończonego gothica uprzednio przygotowując wersję tak by, była bardziej spójna, a reszta trafiła do gothic 2, który jest bezpośrednią kontynuacją 1.