Dobry żart. Jeszcze te słowa, że nie chcą zniszczyć klasyki. W sensie jakby zniszczyli grę dodając nowy AKT? nowe zadania? rozwinęli AKT IV? dodając nowe bossy, nowe przedmioty, nowe postacie. Nie wiem w którym miejscu gra zostałaby zniszczona.
Ja już kupiłem Diablo II: Resurrected – Infernal Edition na steam jeszcze się ściąga, chętnie zobaczyłbym te ich nowe zmiany, nowe postacie, ulepszenia, end-game i nowy 6 akt tak to by było super.
Nowa klasa jest fajnie zrobiona, wiec skilla na zrobienie fajnego aktu tez pewnie maja.
Ja bym z checia zobaczyl jakis dodatkowy system rozwoju postaci ala konstelacje z Grim Dawna albo jakis prawdziwy sensowny craft system (ktory zastapilby blood, caster, etc... itemki robione w kostce).
Testowałam nowa klasę, jest zbyt op co się pewnie zmieni wraz z aktualizacją gdy przyjdzie nerf, postać pasuje do uniwersum, fajnie że jest teleport który nie jest bezpośrednią kalką tp czarodziejki, QoL zmiany super, teraz wystarczy poczekać aż w końcu dopracują i ujawnią nam system map end game, na to chyba najbardziej czekamy, rozbudowany end game i tyle by wystarczyło znnowości, nie po3eba więcej
Nie wiem czy będą dalej odwalać dobrą robotę, ten dlc im się udał, ale czy dalej tak będzie? Pożyjemy, zobaczymy, może jednak będzie dobrze i nie zawalą tego.
Widzę Blizzard odkrył nowy poziom dojenia kasy, niedługo pewnie nowe dodatki i klasy również do pierwszego Diablo. Nie wiem czy to dobry kierunek, bo gdy gry szczególnie starsze zamieniają się w usługi to tracą swoją pełność. A jak to się sprzeda to w przypadku Blizza będziemy mieli tego zalew.
Szkoda że nie wystartowali z nowym sezonem, wraz z premierą tego dodatku, bo tak to 21 luty chyba jest start, trochę granie teraz dla nie których może mijać się z celem, bo lepiej poczekać na premierę sezonu, ale ja nie wytrzymałem i wystartowałem, to pewnie sezon oleje, chyba że w połowie sezonu się zacznie.