"premiera GTA 6 na PS5 i XSX/S w dalszym ciągu jest zaplanowana na 19 listopada 2016 roku. "
Pomyłka
Ja gram na PC jak to wyjdzie, i jak tu się uchronić przed spojlerami w listopadzie?;)
:)
Jak będzie aż tak dobre te GTA jak zawsze, to może kupie edycje PS5 (lub Pro) z GTA6.
Via Tenor
Jedna z niewielu gier, lub mogę się mylić, jedyna seria gier, gdzie napędza sprzedaż konsol.
W Azji ta seria nie istnieje więc u nich inne gry, serie napędzą sprzedaż konsol.

Już to kiedyś pisałeś czyli ty, twój syn (który ma już zaklepane przez ciebie wagary w szkole gdy wyjdzie GTA) i trzecia osoba to chyba twoja żona zgadza się?
To będzie musiało być ekscytujące wydarzenia --->
Oby tylko ta część była lepsza od GTA V, które według mnie było raczej średnie. Znaczy nie mówię, że była to zła gra, ale mnie po prostu nie wciągnęła. Osobiście o wiele bardziej lubię GTA IV, które było o wiele ciekawsze, miało świetny system fizyki i ogólnie to był dla mnie prawdziwy skok jakości w porównaniu do poprzednich odsłon serii.
Takie RDR2 było naprawdę świetną grą (zwłaszcza mechanicznie) więc mam nadzieje, że GTA VI będzie co najmniej tak samo dobre i dopracowane, tylko oczywiście we współczesnym świecie. Co nie zmienia faktu, że ja czekam na wydanie PC.
A ja w sumie jestem ciekawy dwóch rzeczy:
1) czy ta gra będzie w jakiś sposób ugrzeczniona
2) na ile godzin czystej rozgrywki (tj. bez powtarzalnej wymuszonej treści) będzie tam singla. Tj. czy jak w RDR 2 będzie to długa porządna historia, czy pójdą w kierunku FPSów i dostaniemy historią na 10-15h (no nie 5 ha jak w FPSach ale krócej niż do tej pory) bo się skupią na module Online.
I teraz oba punkty mogą się okazać niespełnionymi obawami, czego ludziom czekającym na tą grę życzę.
A które GTA bylo ugrzecznione i czemu teraz miałoby być?
Ponieważ GTA to produkt brytyjsko-amerykański a w obu krajach od tych 10 lat szybko rośnie poziom cenzury, zarówno tej rządowej jak i oddolnej (cancel culture). Co więcej głównym rynkiem docelowym jest USA, gdzie dzisiaj wszystkich wszystko uraża. W efekcie było to widać w produkcjach z tych krajów bardzo wyraźnie w ostatnich latach.
I teraz może R* pójdzie pod prąd i się nie da. Nie wiemy tego i dlatego jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Może będzie ugrzecznione, może nie, może będzie śmiać się tylko z jednej strony sporu kulturowego w USA, może z obu. Zobaczymy, choć ja raczej na YT.
Pierwszym sygnałem ostrzegawczym będzie PEGI. Wszystko poniżej PEGI 18 będzie zwiastunem katastrofy.
czy ta gra będzie w jakiś sposób ugrzeczniona
Ponieważ GTA to produkt brytyjsko-amerykański a w obu krajach od tych 10 lat szybko rośnie poziom cenzury, zarówno tej rządowej jak i oddolnej (cancel culture). Co więcej głównym rynkiem docelowym jest USA, gdzie dzisiaj wszystkich wszystko uraża. W efekcie było to widać w produkcjach z tych krajów bardzo wyraźnie w ostatnich latach.
I teraz może R* pójdzie pod prąd i się nie da. Nie wiemy tego i dlatego jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Może będzie ugrzecznione, może nie, może będzie śmiać się tylko z jednej strony sporu kulturowego w USA, może z obu. Zobaczymy, choć ja raczej na YT.
Jestem ciekaw co masz na myśli przez "ugrzecznienie" i które z tematów ukazanych w poprzednich częściach dzisiaj by "nie przeszły". Bo co chwila słyszę ogólnikowe dyskusje o cenzurze, które rzadko są poparte konkretnymi przykładami.
na ile godzin czystej rozgrywki (tj. bez powtarzalnej wymuszonej treści) będzie tam singla. Tj. czy jak w RDR 2 będzie to długa porządna historia, czy pójdą w kierunku FPSów i dostaniemy historią na 10-15h (no nie 5 ha jak w FPSach ale krócej niż do tej pory) bo się skupią na module Online.
Ja obstawiam że kampania single będzie trwać 6 -12h, reszta w Online
Nie wiem skąd się bierze przekonanie ze historia miała by być tylko na 10-15h rozgrywki. Przecież niemal wszystkie duże produkcje R* z ostatnich 20 lat (nie licząc tych liniowych pokroju Max Payne 3) miały rozbudowaną fabułę na ponad 20h, a razem z zadaniami pobocznymi wychodziło nawet 30-40h (nie mówiąc już o zaliczaniu gry na 100%, bo w takim RDR2 to ciężko byłoby się w 100h wyrobić). Nie rozumiem dlaczego firma miałaby nagle zmienić podejście o 180 stopni, skoro ogromny sukces ich produkcji to od zawsze była zasługa porządnego i rozbudowanego singla. Gra jest w produkcji od >10 lat i pochłonęła astronomiczny budżet. Moduł on-line na pewno będzie rozwijany, ale stopniowo z biegiem lat, jak w przypadku GTAO i RDO. Nie wiem na co niby miały pójść tak ogromne środki jak nie właśnie na dopracowany i rozbudowany single player, czyli to będzie główna fabuła + misje od nieznajomych + zdarzenia losowe (przynajmniej tak to wyglądało w 2-óch ostatnich częściach Red Deada i w GTA V).
Będzie. Gdzieś widziałem filmik że jakiś gang czy ktoś taki z GTA V już został usunięty bo komuś nie podobało się że się strzela do nich.
Co to był za gang? Bo jak pół roku temu grałem w V-kę, to wszystkie gangi były na swoim miejscu.
Pierwszym sygnałem ostrzegawczym będzie PEGI. Wszystko poniżej PEGI 18 będzie zwiastunem katastrofy.
Praktycznie wszystkie produkcje R* nie licząc Midnight Club były klasyfikowane w PEGI jako 18+ i nie rozumiem czemu tym razem miałoby być inaczej.
Dla mnie nic nie jest potwierdzone,bo pňki przynajmniej nie zapowiedzą na PC to GTA 6 nie istnieje.
Patrząc że konsol nie używam bo granie na Padzie z powodu mojej Niepełnosprawności jest niewygodne.
Niepełnosprawnemu trzeba wybaczyć. Ale wy jesteście zdrowi - kwestia skilla
No trudno żeby gość wyszedł na spotkaniu inwestorów i powiedział "w sumie to nie wiem, może jeszcze przełożymy". Żadne to potwierdzenie.
ostatnie GTA w jakie grałem i dobrze się bawiłem to GTAIV :P także jak dla mnie bez różnicy. Gra i tak będzie wyglądała jak akcyjniak dla starszych nastolatków na Netflix :P
Ja się jedynie obawiam, że nie będzie 60 fps na slimce ....
Konsolowe wersje GTA 6 mnie nie interesują czekam na wersje na PC . Oby tylko do 2027 ;)