Znam trzy osoby które kupiły konsole specjalnie dla gta vi.
"premiera GTA 6 na PS5 i XSX/S w dalszym ciągu jest zaplanowana na 19 listopada 2016 roku. "
Pomyłka
Ja gram na PC jak to wyjdzie, i jak tu się uchronić przed spojlerami w listopadzie?;)
:)
Jak będzie aż tak dobre te GTA jak zawsze, to może kupie edycje PS5 (lub Pro) z GTA6.
Via Tenor
Jedna z niewielu gier, lub mogę się mylić, jedyna seria gier, gdzie napędza sprzedaż konsol.
W Azji ta seria nie istnieje więc u nich inne gry, serie napędzą sprzedaż konsol.

Już to kiedyś pisałeś czyli ty, twój syn (który ma już zaklepane przez ciebie wagary w szkole gdy wyjdzie GTA) i trzecia osoba to chyba twoja żona zgadza się?
To będzie musiało być ekscytujące wydarzenia --->
Gościu, a czy to nie ty parę dni temu pisałeś, że sprzedaż RDR2 to mit i nikt w to nie gra?
Oby tylko ta część była lepsza od GTA V, które według mnie było raczej średnie. Znaczy nie mówię, że była to zła gra, ale mnie po prostu nie wciągnęła. Osobiście o wiele bardziej lubię GTA IV, które było o wiele ciekawsze, miało świetny system fizyki i ogólnie to był dla mnie prawdziwy skok jakości w porównaniu do poprzednich odsłon serii.
Takie RDR2 było naprawdę świetną grą (zwłaszcza mechanicznie) więc mam nadzieje, że GTA VI będzie co najmniej tak samo dobre i dopracowane, tylko oczywiście we współczesnym świecie. Co nie zmienia faktu, że ja czekam na wydanie PC.
A ja w sumie jestem ciekawy dwóch rzeczy:
1) czy ta gra będzie w jakiś sposób ugrzeczniona
2) na ile godzin czystej rozgrywki (tj. bez powtarzalnej wymuszonej treści) będzie tam singla. Tj. czy jak w RDR 2 będzie to długa porządna historia, czy pójdą w kierunku FPSów i dostaniemy historią na 10-15h (no nie 5 ha jak w FPSach ale krócej niż do tej pory) bo się skupią na module Online.
I teraz oba punkty mogą się okazać niespełnionymi obawami, czego ludziom czekającym na tą grę życzę.
A które GTA bylo ugrzecznione i czemu teraz miałoby być?
Ponieważ GTA to produkt brytyjsko-amerykański a w obu krajach od tych 10 lat szybko rośnie poziom cenzury, zarówno tej rządowej jak i oddolnej (cancel culture). Co więcej głównym rynkiem docelowym jest USA, gdzie dzisiaj wszystkich wszystko uraża. W efekcie było to widać w produkcjach z tych krajów bardzo wyraźnie w ostatnich latach.
I teraz może R* pójdzie pod prąd i się nie da. Nie wiemy tego i dlatego jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Może będzie ugrzecznione, może nie, może będzie śmiać się tylko z jednej strony sporu kulturowego w USA, może z obu. Zobaczymy, choć ja raczej na YT.
Pierwszym sygnałem ostrzegawczym będzie PEGI. Wszystko poniżej PEGI 18 będzie zwiastunem katastrofy.
czy ta gra będzie w jakiś sposób ugrzeczniona
Ponieważ GTA to produkt brytyjsko-amerykański a w obu krajach od tych 10 lat szybko rośnie poziom cenzury, zarówno tej rządowej jak i oddolnej (cancel culture). Co więcej głównym rynkiem docelowym jest USA, gdzie dzisiaj wszystkich wszystko uraża. W efekcie było to widać w produkcjach z tych krajów bardzo wyraźnie w ostatnich latach.
I teraz może R* pójdzie pod prąd i się nie da. Nie wiemy tego i dlatego jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Może będzie ugrzecznione, może nie, może będzie śmiać się tylko z jednej strony sporu kulturowego w USA, może z obu. Zobaczymy, choć ja raczej na YT.
Jestem ciekaw co masz na myśli przez "ugrzecznienie" i które z tematów ukazanych w poprzednich częściach dzisiaj by "nie przeszły". Bo co chwila słyszę ogólnikowe dyskusje o cenzurze, które rzadko są poparte konkretnymi przykładami.
na ile godzin czystej rozgrywki (tj. bez powtarzalnej wymuszonej treści) będzie tam singla. Tj. czy jak w RDR 2 będzie to długa porządna historia, czy pójdą w kierunku FPSów i dostaniemy historią na 10-15h (no nie 5 ha jak w FPSach ale krócej niż do tej pory) bo się skupią na module Online.
Ja obstawiam że kampania single będzie trwać 6 -12h, reszta w Online
Nie wiem skąd się bierze przekonanie ze historia miała by być tylko na 10-15h rozgrywki. Przecież niemal wszystkie duże produkcje R* z ostatnich 20 lat (nie licząc tych liniowych pokroju Max Payne 3) miały rozbudowaną fabułę na ponad 20h, a razem z zadaniami pobocznymi wychodziło nawet 30-40h (nie mówiąc już o zaliczaniu gry na 100%, bo w takim RDR2 to ciężko byłoby się w 100h wyrobić). Nie rozumiem dlaczego firma miałaby nagle zmienić podejście o 180 stopni, skoro ogromny sukces ich produkcji to od zawsze była zasługa porządnego i rozbudowanego singla. Gra jest w produkcji od >10 lat i pochłonęła astronomiczny budżet. Moduł on-line na pewno będzie rozwijany, ale stopniowo z biegiem lat, jak w przypadku GTAO i RDO. Nie wiem na co niby miały pójść tak ogromne środki jak nie właśnie na dopracowany i rozbudowany single player, czyli to będzie główna fabuła + misje od nieznajomych + zdarzenia losowe (przynajmniej tak to wyglądało w 2-óch ostatnich częściach Red Deada i w GTA V).
Będzie. Gdzieś widziałem filmik że jakiś gang czy ktoś taki z GTA V już został usunięty bo komuś nie podobało się że się strzela do nich.
Co to był za gang? Bo jak pół roku temu grałem w V-kę, to wszystkie gangi były na swoim miejscu.
Pierwszym sygnałem ostrzegawczym będzie PEGI. Wszystko poniżej PEGI 18 będzie zwiastunem katastrofy.
Praktycznie wszystkie produkcje R* nie licząc Midnight Club były klasyfikowane w PEGI jako 18+ i nie rozumiem czemu tym razem miałoby być inaczej.
Dla mnie nic nie jest potwierdzone,bo pňki przynajmniej nie zapowiedzą na PC to GTA 6 nie istnieje.
Patrząc że konsol nie używam bo granie na Padzie z powodu mojej Niepełnosprawności jest niewygodne.
No trudno żeby gość wyszedł na spotkaniu inwestorów i powiedział "w sumie to nie wiem, może jeszcze przełożymy". Żadne to potwierdzenie.
ostatnie GTA w jakie grałem i dobrze się bawiłem to GTAIV :P także jak dla mnie bez różnicy. Gra i tak będzie wyglądała jak akcyjniak dla starszych nastolatków na Netflix :P
Ja się jedynie obawiam, że nie będzie 60 fps na slimce ....
Konsolowe wersje GTA 6 mnie nie interesują czekam na wersje na PC . Oby tylko do 2027 ;)