Spoko, TES 6 sie wyda nie ważne w jakim stanie. Todd Howard coś tam naściemnia o bilionie questów i 100 razy wiekszej mapie i gra sie sprzeda. Potem jeszcze 10 wydań, special edition i wersja na lodówkę. Ta gra jest niezagrożona.
Wielu graczy oraz samych deweloperów obawia się, że cięcia w Bethesdzie mogą zaszkodzić znajdującemu się w produkcji The Elder Scrolls VI. Dziennikarz Jason Schreier zdradził właśnie, że projekt nie ukaże się prędko – według jego źródeł od premiery dzielą nas co najmniej dwa lata.
Oj, czeka nas piękna rywalizacja między W4 i TES6. Porównania będą nieuniknione.
Już skyrim prezentował się średnio, jedynie co poprawił względem obliviona i morrowinda, to grafika i tyle Nie przypominam sobie że robił coś lepiej od dwóch poprzedników, fabuła i grywalność dużo niższe od obliviona i morrowinda No jeszcze klimat był fajny, ale to już zasługa ciekawego miejsca umiejscowienia akcji tes 5
Zgodzę się z tym, że "Skyrim" był lepszy od "Obliviona". Ale mnie z kolei "Morrowind" bardziej przypadł do gustu.
fabuła i grywalność dużo niższe od obliviona
Bzdura. Zarówno fabuła jak i grywalność dużo wyższe jak w Obku. W Skyrim praktycznie wszystko jest na wyższym poziomie. Możesz w obku sam stworzyć broń lub zbroje? Masz w ogóle jakiś crafting? Masz system perkow? Masz dual-wielding? Masz efekty pogodowe wpływające na walkę? Masz podróże do innych światów? Masz system bitew z dynamicznym polem walki? Możesz korzystać w tym samym czasie z broni białej i magii? Masz okrzyki bojowe niezależne od magii? Obek jest fajny ale to inna epoka TESa w porównaniu do Skyrim.
Więc swoje zdanie podtrzymuje, grałem w morrowinda, obliviona, i skyrima zaraz po sobie, i to właśnie skyrim mi się najmniej podobał, to chyba coś znaczy 😏
Nie chodziło mi o zmianę Twojej opinii. Napisałeś że nie przypominasz sobie aby Skyrim robił coś lepiej jak Oblivion więc wypunktowałem Tobie listę rzeczy które pojawiły się lub były lepiej zrobione w Skyrim względem poprzedniej części.
A myśleli, że będą tam sobie puszczać bąki do emerytury. I tak długo zajęło ruszenie tej prokrastynacji
Od czasu co zapowiedziano grę, to mogli wydać trzy takie gry, przypominam, że zapowiedź pojawiła się 8 lat temu....
Wsparcia to ja mogłem im udzielać przed F76. Teraz otrzymają go ode mnie okrągłe 0. Obojętnie co wydadzą i w jakimkolwiek stanie to już nie ma znaczenia. Chciałbym się zdziwić i mieć drugiego Skyrima, ale szanse na to są ultra-niskie.
Niech todd pocałuje się w dupie, ja już nie chce tes 6, bethesda się wypaliła już, zostały tam chyba same beztalencia że zrobili tak nijakiego fallouta 4 i starfielda 😁
Klepią oficjalnie TES6 z 8 lat i nic, a nic nie pokazali, co jest w ogóle dziwne, bo ciągle klepią te swoje gry na tym samym silniku.
Hmmm, nie ma to jak multimilionowe korpo proszące szaraków o pomoc, po tym jak przez naście lat uczciwie i konsekwentnie gruzowali swoją wiarygodność, fatalnie zarządzając swoimi najlepszymi markami. Upraszczam rzecz jasna bo to oczywiście wielce oświecona kadra tzw. zarządzająca (pytanie czym...) doprowadziła do tej sytuacji, a nie szeregowi pracownicy. Tak czy siak, ja na nic od nich już nie czekam, wyjdzie TES VI to wyjdzie, może sprawdzę jeśli będzie reprezentować coś więcej niż Skyrim w lepszej grafice.
Zwolniono także dziesiątki programistów, artystów, projektantów i testerów. Wiele z tych osób pracowało w tym studiu przez kilka dekad.
Oho, może jednak Microsoft jest świadom tego, że Bethesda zatrzymała się ze swoimi RPG i silnikiem w 2011 roku
Moglbiy remake zrobić Arena, Daggerfall i Morrowind
Do roboty lenie, bardzo dobrze bo przerost formy nad treścią jeżeli chodzi o to zatrudnienie.8 lat i jeden teaser?
zrobili sporo fajnych gier, a na końcu był skyrim. Niech odejdą z godnością.
ps. oczywiscie to nie "oni" zrobili fajne gry, tylko ich poprzednicy. szacunkowo ok. 2-5% obecnych pracownikow pracowala przy oblivionie i morrowindzie.
Trzeba nie produkować takiego gówna jak fallot 76 stalfield i inne barachło
Niestety na 1 ogien zawsze ida najstarszym stazem pracownicy. Z prostego powodu. Mianowicie maja najwieksze place z powodu stazu w firmie.
Co do kolegii opluwajacego Fallout 76. To naprawde spoko gra i w zasadzie przez 2 rozdawnictwa praktycznie darmowa. W kluczykowie mozna kupic za grosze jak ktos sie nie zalapal. Ma tone zawartosci dla 1 gracza i wiekszosc kontentu mozna zrobic samemu i nie wydajac 1 zlotowki. Praktycznie tylko raidy wymagaja innych graczy.
Sam przez dlugie lata bylem uprzedzony do gry. No, ale po s2 serialu Fallout zagralem i spedzilem w grze ponad 200h. Czesto logowalem sie do gry, odpalalem spotify i lowilem sobie ryby w grze. Bardzo relaksujaca gra.
Co do Starfield to gra niestety okazala sie starsznym rozczarowaniem dla mnie. Z reka na sercu po 1 przejsciu gry na premiere. Pomimo DLC i opinni, ze patche naprawde naprawily duzo zawartosci w grze jakos nie potrafie sie zmusic na ponowna sesje z gra. Na szczescie gre ogralem dzieki GP wiec nie jestem stratny pieniadze bo abo kupilem za naprawde male pieniadze.
Nie wierze, ze TES jest na jakims sensownym rozwoju. Teaser wrzucili, aby tylko podniesc cene przed sprzedaza.
Nie wiadomo tez komu wierzyc. Sporo ludzi twierdzi, ze zespoly przez pandemie rozrosly sie do wielkosci, ktora nie powoduje, ze sa bardziej wydajni w swojej pracy, a wrecz odwrotnie. Sa opinie, ze to po prostu korekty. Z drugiej strony zespoly zglaszaja, ze nie wiedza jak dalej maja funkcjonowac z tak szkieletowa zaloga. Tak przynajmnie pisza osoby z ID i ci od MMO ESO.
Elder scrolls to i tak crapy. nie ma na co czekać. jak ktoś chce open world o dużej swobodzie to lepiej zagrać sobie w Elden ring
Odbijając od tematu TES, to Josh Sawyer poprowadzi nową grę w uniwersum Fallouta.
Ciekawe czy Tadzik też wyleciał, skoro tyle szych wywalają. Ale nie ukrywam że rozbawiło mnie to że TES VI może być zagrożone, tak jakby wcześniej nie było bo tej gry po prostu nie ma. Oni chyba byli lepsi niż goście od Star Citizena, znaleźli sobie ciepły kącik u boku Microsoftu i cały czas bajerowali jak w pocie czoła tworzą kolejną część.