Komentarze do wiadomości: Czy konsole przenośne mogą znowu tak wyglądać? Gracze PlayStation tęsknią za PS Vitą i wskazują ogromną zaletę

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
27.01.2026 13:02
Wronski
😒
1
odpowiedz
Wronski
37
Senator

No... konsola PS VIta byla super, posiadala ficzery z ktorych korzystaly moze ze trzy tytuly. Zrobili wlasny standard kart pamieci zeby uniknac piracenia. Sama konsola tez do tanich nie nalezala a dla paru exclusivow nie byla tego warta (Silent Hill: Book of Memories...). SrONY w peaku...

27.01.2026 13:32
RoyPremium
2
odpowiedz
RoyPremium
30
Konsul

Bloodborne na Vitę dajcie, to stanie się najpopularniejszą konsolą.

27.01.2026 18:02
Mqaansla
3
1
odpowiedz
Mqaansla
47
Generał

Trochę słaby moment na tego typu pomysły niestety...

27.01.2026 22:55
WolfDale
4
1
odpowiedz
WolfDale
95
~sv_cheats 1

Tak jak telefony poszły w złym kierunku, to tak samo przenośne granie i nie mam na myśli chińskich konsolek do emulacji bo tam jest spory wybór. Ja bardzo tęsknię za klasycznym PSP i jedyne czego mi brakowało w tym sprzęcie to drugiego grzyba, tego nie rozumiem czemu Sony wtedy tego nie zrobiło.

Switch dla mnie jest takim maksimum przenośnej konsoli, choć do kieszeni zbytnio jej nie zmieścisz już. Ale Switch 2 to już nie ma nic wspólnego z przenośnością tak jak SteamDeck czy Rog Ally. Najlepszym kompromisem między mocą, a kompaktowością jest chyba Switch Lite bo oferuje sporo w całkiem fajnym rozmiarze.

Mi się marzy właśnie Switch 2 Lite w wielkości pierwszego Switcha Lite, ale o tym można już tylko pomarzyć niestety. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie zamieszczone w artykule który pokazuje jakim klocem jest klasyczny Switch w porównaniu do PSP.

Cud że laptopy jakoś nie poddały się manii wielkości i nie sprzedają tylko desek do prasowania z ekranami 24".

post wyedytowany przez WolfDale 2026-01-27 22:58:57
Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl