No i po co ich Embracer kupował? Żeby tylko projekty do kosza wywalić? Konkurencja pisze, że nowego Deus Exa też skasowali, masakra.
To była inwestycja w marki, oni studia dostali praktycznie w gratisie. Później się sprzeda większym graczom za 5krotnie większą cenę a jak nie to będzie leżało w szufladzie aż dojrzeje.
Tu nie chodzi ani o studia konkretne ani o inwestycje w markę. Chodzi o gromadzenie IP. Im więcej mają, tym mniej mają inni i tym większą część rynku mają.
Jasne, normalny człowiek by pomyślał, że zrobienie dobrej gry w danym IP to dobra inwestycja. Ale od jakichś 10 lat widać jest totalnie odwrotnie.
Ach zajebiście, najpierw skasowali mojego ukochanego Deus Exa, a teraz skasowali nową grę również z mojej ukochanej serii Legacy of Kain.
Jak ja nienawidze tych wszystkich big corpo to jest niepojęte.
Seria Legacy of Kain zajmuje specjalne miejsce w moim serduszku i bym sie splakal gdyby wydali nowa czesc to jednak wiedzialem ze tak sie stanie i zobacze fige z makiem a nie kolejne czesci. No nic, zostaje zrobic fanowski projekt.
oby nie zdechli bo maja moich ukochanych IP w sumie TR też w piekiełku deweloperskim od kupy lat ech
Moje kondolencje. Też nie jestem zadowolony, jak czytałem taki news. Też czekałem na kontynuacji Deus Ex i Legacy of Kain. Jak zwykle chciwe ludzie ciągle coś zepsują.
Najbardziej boli, że już coś robili. Coś powstawało pod tą marką (czy to było coś dobrego - kto wie). No ale ch**, lepiej robić Grounded 2.