Komentarze do wiadomości: „Czas wysłać wiadomość, którą zrozumieją”. Oddani fani PlayStation masowo anulują subskrypcje PS Plus i zapowiadają bojkot konsoli PS6

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
03.07.2026 09:09
Wronski
1
3
odpowiedz
Wronski
40
Senator

No... jak to 50 osob skanceluje subskrybcje to pojdzie Sony w piety XD

03.07.2026 09:18
1.1
odpowiedz
Kostrzu
13
Legionista

Wronski Dokładnie. Sam chciałbym aby to było masowe na dużą skalę ale jak zawsze psy szczekają a karawana jedzie dalej. Tak się to też skończy. Ja np. w ramach "sprzeciwu" po prostu PS6 nie kupię. Zostanę z tym co mam i będę na PC więcej grał. Ewentualnie jak wydadzą Handhelda jak portal z opcja pobierania gier na niego i granie lokalnie to wtedy może zakupie.

03.07.2026 09:26
marcinbvb
1.2
4
odpowiedz
marcinbvb
167
Generał

Wronski Na game passie jakoś zadziałało i nie wiem czy są konkretne dane ale według tego co można na szybko znaleźć to "miliony" graczy w dość krótkim czasie anulowały subskrypcję. I jakoś szybko się z podwyżek wycofali.

03.07.2026 09:49
1.3
1
odpowiedz
sabaru
37
Senator

Wronski a czytaliście chociaż temat.
Jeżeli natomiast wydaje się wam, że takie działania nie mają sensu i wielka korporacja nawet nie zwróci na nie uwagi, warto przypomnieć niedawną sytuację Microsoftu. W październiku ubiegłego roku firma ogłosiła podwyżki cen Game Passa, co spotkało się ze sporą krytyką graczy. W efekcie w ciągu kilku miesięcy z usługi zrezygnowało kilka milionów osób, a Microsoft został praktycznie zmuszony do obniżenia jej ceny.
Jakiś czas temu Unity chciało też jakąś dodatkową opłatę za instalacje gry czy jakoś tak i też to się ludziom nie spodobało i dostali za to po dupie i musieli zrezygnować z tego. https://ithardware.pl/aktualnosci/unity_przeprasza_za_zamieszanie_wywolane_oplata_za_silnik_i_zapowiada_zmiany-29318.html

Jeżeli tu będzie podobnie i będzie to na masową skalę to może uda im się wymusić zmianę decyzji. Tutaj trzeba też dodać że nawet ci co kupują tylko cyfrowe wersje gier też mogą przystąpić do takie akcji. Oni podali że 85% woli cyfrowe wersje i z tego powodu to zostało zrobione ale te dane mogą być mocne naciągane.

post wyedytowany przez sabaru 2026-07-03 09:51:58
03.07.2026 09:50
1.4
odpowiedz
Krzych111
28
Chorąży

marcinbvb Ja w imię zasad anulowałem, choćby to nic nie dało, to przynajmniej spróbowałem.

03.07.2026 09:51
1.5
odpowiedz
Kostrzu
13
Legionista

sabaru tak czytałem, jednak ciekawi mnie czy beton Playstation jednak tak zrobi :D

03.07.2026 09:52
1.6
odpowiedz
Itrabos
4
Junior

Krzych111 Wrócisz w wyzszej cenie.l na stałe. Great move.

03.07.2026 10:16
1.7
odpowiedz
Krzych111
28
Chorąży

Itrabos Raczej nie wrócę wcale. Ostatnie dwie gry, które mi dały frajdę to RDR 2 i CP, od tamtej pory tylko udało mi się zmusić, żeby skończyć jakiś tytuł. To jest ostatnia konsola sony, którą kupiłem i i tak rozważałem zaprzestania płacenia plusa, oni mi tylko pomogli.

03.07.2026 09:21
Janczes
2
8
odpowiedz
Janczes
250
You'll never walk alone

ja nigdy nie placilem za subskrypcje i w ramach bojkotu dalej nie bede płacił.

03.07.2026 09:34
Maverick0069
3
3
odpowiedz
Maverick0069
120
THIS IS THE YEAR

Via Tenor

Bardzo dobrze robią, wstrzymają subskrypcję która trzyma im cenę przed podwyżkami na dwa miesiące bojkotując SONY.
Potem wrócą do subskrypcji już po nowej cenie i finalnie sony zarobi więcej :)

Azgeroth
4
3
odpowiedz
Azgeroth
9
Legionista

Jeśli faktycznie płyty na konsole umrą to wielu graczy po prostu przestanie grać. Sam do tej pory kupiłem dwie cyfrowe gry - słownie DWIE. BG3 bo nie było na płytach i D4 bo dużo w to gram i nie chciało mi się wachlować płytami. Ale wszystkie inne gry kupiłem z drugiej ręki na płycie - przeszedłem i puściłem dalej w obieg 10 zł taniej. Lub jak mi bardzo zależało to kupiłem nówkę w sklepie ograłem i puściłem dalej 50 zł taniej. Taki model był jednym z powodów przejścia z PC na konsole. Dla mnie to śmierć konsol.

głos graczy zadziałał na M$, zadziałał na pełną lokalizację TombRider, może zadziała i tutaj.
Może trzeba ten sprzeciw pokazać już na GTA VI - ale to raczej mało prawdopodobne...

abonament PS plusa miałem tylko po to żeby grać w D4, też zawsze kupiony z jakiegoś instant gaming etc. jak się skończy to nie przedłużam - pora ograć kupkę wstydu single player.

5
odpowiedz
Itrabos
4
Junior

No, na pewno zrezygnuję z 90% gier w ktore gram :D Już widzę jak chlopcy przestają grać online bez PS+ :D

03.07.2026 10:18
6
odpowiedz
Zigdris
123
Pretorianin

Zrezygnowałem z PS Plus zanim to było modne xD

post wyedytowany przez Zigdris 2026-07-03 10:19:45
03.07.2026 10:36
7
odpowiedz
Ummon
72
Pretorianin

Właśnie mnie naszła myśl: gracze to nie monolit. Jedni lubią popykać w multika, inni w singla. Jedni kupują MTX, drudzy kompletne gry. Może call of duty dostaje 94% kasy online, ale takie Hogwarts Legacy sprzedało 54% kopii na krążkach.
Zamach na wersje pudełkowe to nie tylko zamach na sposób sprzedaży. To środkowy palec dla drugiej grupy, powiedzenie wprost “na was za mało zarabiamy, nie macie czego szukać na naszej konsoli”. Witamy w erze MTX slopa.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl