Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Czas pozwać Sony, dołącz do nas”. PlayStation na celowniku Stop Killing Games

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
11.08.2026 11:14
1
odpowiedz
radas_b
89
Senator

Premium VIP

Przecież ten pozew poza wizerunkowym nie ma sensu. Sony odpowie, że nadal będzie można kupić pudełko z kodem w sklepie stacjonarnym. Wiem, że argument z tyłka ale na taki pozew w zupełności wystarczy. Tak jak zauważono to w newsie.

Właśnie takich szkód dotyczy nasz pozew Fair PlayStation: cena nigdy nie może być uczciwa, jeśli kupujący nie otrzymuje prawa własności i nie ma żadnej alternatywy.

Ale jakiego prawa własności? Przecież prawo własności w przypadku gier nie istnieje już od lat niezależnie od platformy. To że gracze tego nie rozumieją mnie nie zaskakuje. Ale że Stichting Massaschade & Consument pisząc pozew tego nie rozumie to nie wróży dobrze tej inicjatywie.

post wyedytowany przez radas_b 2026-08-11 11:17:53
11.08.2026 11:27
1.1
1
odpowiedz
robertoV
28
Generał

radas_b Ale jakiego prawa własności? Przecież prawo własności w przypadku gier nie istnieje już od lat niezależnie od platformy. To że gracze tego nie rozumieją mnie nie zaskakuje. Ale że Stichting Massaschade & Consument pisząc pozew tego nie rozumie to nie wróży dobrze tej inicjatywie.
Spoko, zatem chce by zamiast przycisku KUP był jasno przejrzysty dla takich idiotów jak ja zapis, że nie kupuje a wypożyczam i w każdej chwili mogę stracić to co mam bo tak naprawdę nie będzie to moją własnością.

11.08.2026 11:34
1.2
odpowiedz
SylwesterZ
83
Konsul

robertoV Otóż to! Wydawcy chcą mieć ciastko (udawać, że to jest zakup) i zjeść ciastko (aby to nie był zakup). Koniecznie trzeba przeforsować zmiany w kierunku jawnej informacji o wypożyczeniu.

11.08.2026 11:58
1.3
odpowiedz
TheDuke
1
Junior

robertoV Problemem są dokładnie ludzie tacy jak TY, którzy zwyczajnie lubią być dymani i aktywnie bronią takich praktyk. Zobaczymy jak bedziesz mówił kiedy okaże się, że tv, tablet, smartfon czy samochód też tylko "licencjonujesz". Nie ma absolutnie żadnej przeszkody żeby "licencjonować" fizycznych przedmiotów.

11.08.2026 11:25
Rumcykcyk
2
odpowiedz
Rumcykcyk
139
Ojciec Zarazy

Mam w d@pie te całe Sony.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl