Jak Ty żeś tego kompa składał to ja nie wiem. Masz bodajże RTX 4***, a reszta podzespołów taka słaba, że to się nie klei.
Na głowę upadłeś parując RTX 4070 z pamięciami DDR3 i tym gównianym xeonem o mocy pojedynczego rdzenia na poziomie podkręconego i5 2500K?
Ram aż tak dużo nie zmienia. Skoro ma wystarczająco dla siebie mocy to wszystko się klei :)
Nie trzeba zawsze dla kliku fps zmieniać wszystkiego.
Ja też z DDR3 przeskoczyłem w DDR5 z pominięciem całkowicie DDR4
No jak z tym Xeonem z 2012 roku to się klei, to spoko. :)
Typ włożył do ferrari silnik z pordzewiałego, rozpadającego się malucha. Tak, to się bardzo klei xD
Bardzo ciekawie sie zapowiada: z DDR 5 będą kłopoty do 2028 roku, DDR 3 i 4 zaraz przestaną być produkowane. Ciekawe, co ludzie w takim razie będą wkładali do PC i konsol? :P
Sprzedam 16 GB pamięci DDR4 2800 Mhz albo wymienię na mieszkanie 40 m2 w Warszawie.
Tylko poważne oferty.
K... Jak zobaczyłem dzisiaj ceny DDR5, to przestałem się śmiać. 500-600 zł za 16 GB jeszcze było do przyjęcia, ale 2x więcej? Chyba obecny zestaw będzie najdłużej używanym PC w całym moim życiu - właściwe to już jest. :/
Wiem że co osoba to inne warunki ale spokojnie rok czasu był fajnych cen by zmienić platformę, czy w raty czy za gotówkę trzeba było brać.
1000 zł kary obecnie to też nie dramat :D, RAM grozi kompletnymi niedoborami w 2026