Chłopa całkiem odkleiło.
DOBROWOLNA dotacja by wystarczyła, zarobił by całkiem sporo, szczególnie że ludzie gardzą paywallami.
Do tego chowa te mody za SUBSKRYPCJĄ a nie za jednorazową płatnością, więc pewnie nie jednego naciągnął na kolejny miesiąc, wydając poprawkę w momencie zakończenia subskrypcji.
Zamiast wycofać może po prostu wrzucić je za darmo, a nie za paywallem na Patronite.

,,System DP jest finansowany z części przychodów z subskrypcji Premium oraz dobrowolnych darowizn użytkowników. Od 2018 r. wypłacili już ponad 7 milionów USD modderom.
Dodatkowo:
• Darmowe Premium dla modderów: od 3 tys. unikalnych pobrań – 1 miesiąc gratis, do lifetime przy 30 tys.
• Bonusowe nagrody pieniężne dla topowych twórców narzędzi i frameworków.
Zakazy: Modderzy nie mogą pobierać opłat za mody, oferować plików/aktualizacji za kasę ani przyjmować zleceń (komisji) na Nexusie. Dozwolone są linki do zewnętrznych Patreon/Ko-fi na dobrowolne datki, ale bez nacisku.
Co do moderatorów (osób moderujących stronę): nie ma informacji o ich wynagrodzeniu – to wolontariusze. Pytanie prawdopodobnie dotyczy modderów (“moderom” jako zdrobnienie od modderów w slangu gamingowym)''
Biorąc pod uwagę jaką niszą jest VR to myślę że zainteresowanie będzie niewielkie, co przełoży się na minimalne przychody.
A co on niby uradł?
A co on niby uradł?
nic nie ukradł, ale jego praca przypomina pasożyta, samemu nie przeżyje, potrzebuje silnego nosiciela by żyć.
gościu albo jest głupi albo naiwny, że przekona ludzi do siebie. nikt nie kazał mu robić moda a wygląda jakby się przedstawiał, że to sami redzi zlecili mu pracę a teraz nie chcą mu "zapłacić" za nią.....

A ty lubisz pracować za darmo?
Analogia 15 latka, który nie ma pojęcia co to jest właśność prywatna, jak ci postawie budę z żarciem na twojej prywatnej posesji i będę się tłumaczył, że przecież cie nie okradłem bo budę postawiłem i zbudowałem za włąsne pieniądze to ciekawie czy nadal byś był taki cwany. Koleś dobrze wie, że żeruje na cudzej pracy i CDPR miał pełne prawo zabronić mu tego, chytry traci dwa razy. CP2077 jest właśnością CDPR i to ONI DECYDUJĄ, czy i jak, będzie ktokolwiek mugł zarabiać dodając cokolwiek do ich gry poza nimi.
Via Tenor
To już abonamenty za mody wprowadzają? Przecież to jest gorsze od "piractwa"
Typuś chciał sobie zarobić i stwierdził że wykorzysta do tego zmodyfikowane cudze gry...
Mam po dziurki w nosie tych współczesnych modderów.
ADMIN: Bez bluzgów, proszę.
Ja go obronię gdyż ludzie którzy robią coś naprawdę z pasji typu modyfikacje albo cosplaye, fanarty lub inne projekty z gier to zazwyczaj nic z tego nie mają i poświęcając dla tego typu projektów swój czas i pieniądze natomiast jakieś półgłupki z YouTube wygłupiająca się i grając w jakąś grę dla pieniędzy to potrafią dniówkę wyłapać na poziomie kilkuset złotych. ci pierwszy robią to zazwyczaj z pasji lub naprawdę mają na daną grę chrapkę natomiast ci drudzy wykorzystująca zazwyczaj ślepaków którzy nie mają intuicji na najmniejszym poziomie nie widząc, że ci streamerzy są do bólu sztuczni i zmuszają się nawet do tego grając w daną grę jako przykład podam grę Gothic na YouTube gdzie jeszcze kiedyś ta gra na YouTube była zarezerwowana tylko dla prawdziwych fanów tej serii natomiast obecnie nawet nie warto wpisywać tą grę na YouTube bo całe szambo wykorzystując popularność tej gry w Polsce zrobił z tego śmietnik, że rzygać się chce, ilość gówno materiałów jest przeżerająca.