Komentarze do wiadomości: Cyberpunk 2077 osiągnął niesamowity kamień milowy. RPG CD Projektu Red idzie w górę na liście bestsellerów

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
03.07.2026 13:59
1
odpowiedz
Vasella
0
Junior

Gdyby tylko wyszedł w takim stanie jak jest teraz, można tylko pomarzyć co by dodali przez tyle lat.

03.07.2026 14:11
Silvaren
1.1
3
odpowiedz
Silvaren
11
Konsul

Vasella nie no premierowy debiut to był mega sukces. 8 milionów preorderów, 8 milionów sprzedanych obietnic! W ramach porównania - zeszłoroczne GOTY, Clair Obscure: Expedition 33 potrzebowało całego roku by sprzedać 8 milionów egzemplarzy. CDP Red wystarczył dobry marketing i pompowanie balonika.

Wybaczcie mi sarkazm, ale większość bywalców forum uważa, że dobra gra to tylko ta, co bije rekordy sprzedaży. Premiera CP 2077 to dobry przykład na to, że sprzedaż nie jest równoznaczna jakości.

Po latach jest już ponoć lepiej, chociaż jakoby wciąż bywają problemy. Może jak Phantom Liberty zejdzie z ceny do jakichś 40 zł w promocji, to zagram drugim raz i sprawdzę dodatek. Podstawka fabularnie mnie nie urzekła i podobały mi się może ze 3-4 questy. Nawet pomimo tego i pomimo niekończącego się festiwalu bugów, po jakimś czasie grało mi się w Cyberpunka całkiem spoko, na pewno przyjemniej niż w Wiedźmina 3.

03.07.2026 14:48
1.2
2
odpowiedz
jakubcjusz
164
Konsul

Silvaren Miałem podobnie po pierwszym przejściu. Przyzwoita gra, trochę zabugowana (tylko w jednym przypadku miałem problem z ukończeniem questu, ale udało mi się znaleźć obejście), z fajnym wątkiem głównym i kilkoma ciekawymi pobocznymi. Grałem wtedy bodajże w wersję 1.5.

W tym roku zagrałem drugi raz z już dodatkiem. I o matko! Jak się wciągnąłem! Ja nie wiem, czy dodatek tak na mnie wpłynął, czy ta gra tak się zmieniła, ale bawiłem się niesamowicie i już planuję 3cie przejście. W tej chwili dla mnie Cyberpunk > Wiedźmin.

03.07.2026 15:31
kupczyndas
1.3
odpowiedz
kupczyndas
47
Pretorianin

jakubcjusz Nie Cyberpunk się nie zmienił to była dobra gra a w porownaniu do tego syfu co wychodzi wracasz do takiej gierki i wydaje się na ich tle wybitna nie mówię że wszystkie gry nowe są złe ale wychodzi dużo słabych gier w porównaniu do Cyberpunka który na premierę jakby wygladał tak jak teraz myślę że mogliby sprzedać dwa razy więcej kopii

post wyedytowany przez kupczyndas 2026-07-03 15:32:38
03.07.2026 14:07
Rumcykcyk
2
odpowiedz
Rumcykcyk
137
Ojciec Zarazy

Większy szok u mnie powoduje to, że gra nie miała żadnych zabezpieczeń. Zwyczajnie trzeba się przyłożyć do pracy i zrobić dobrą grę, a nie kupę + denuvo.

03.07.2026 14:12
Bukary
3
2
odpowiedz
Bukary
248
Legend
Wideo

Gratulacje!

Zasłużony wynik sprzedażowy. Spędziłem w Night City setki godzin i ciągle mam ochotę tam wracać. CP2077 to jedna z najlepszych gier, w jakie grałem.

Polecam ten film, bo doskonale oddaje to, w jaki sposób świetna narracja może oddziaływać na gracza w przypadku tej produkcji:

https://www.youtube.com/watch?v=xbyYDuVbIxI&list=LL&index=7&t=914s

post wyedytowany przez Bukary 2026-07-03 14:19:30
03.07.2026 14:35
Pablo X6
4
2
odpowiedz
Pablo X6
0
Pretorianin

Przeraziło mnie, jak przeczytałem, że Cyberpunk ma już prawie 6 lat... Zapierdziela ten czas.

03.07.2026 14:37
5
odpowiedz
kaktuss3z
2
Junior

A ile z tych tych nabywców kupiło na konsolach cyfrową wersje a ile pudełko.
Ostatnio to temat na czasie.

03.07.2026 14:37
Aquma
6
1
odpowiedz
Aquma
75
Centurion

Piękny wynik, piękna gra. A po premierze Edgedrunners 2 pewnie dość szybko pęknie 50 baniek.

03.07.2026 14:56
\/
😍
7
odpowiedz
\/
46
Lara
Image

40 milionów Panam

03.07.2026 15:08
OSSA14
8
odpowiedz
OSSA14
119
Pretorianin

Dobra gra, ale nie wybitna, ale gratulacje, że się sprzedała w tylu egzemplarzach. Jak dla mnie to solidne 8/10 i to jest maksimum co mogę teraz dać po wielu patchach i dodatku.

03.07.2026 15:28
9
odpowiedz
dzielny_wilk
0
Legionista

Super ale po co nam to wiedzieć ? co mnie obchodzi ile firmy sprzedały gier i ile się na tym wzbogaciły ? co zazdrościcie im czy jak bo nie rozumiem takich newsów, klikbait

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl