Rękawiczki weszły jakoś mniej więcej w połowie 2015/początek 16 roku. W tym samym czasie zaczęło się psucie optymalizacji, czytaj - ulepszanie graficzne map.
Nadal dużo osób gra HvH w CSGO. Dodatkowo jest też jakaś wersja CSGO supremacy: https://supremacy.theeto.de/
Czyli jednym słowy dali grę na zasadzie, stawiajcie sobie sami serwery i grajcie? Dla mnie to wcale nie jest głupie, bo lepsze takie rozwiązanie niż żadne. Gdzie przykładowo taka Ubikacja kasuje i zabiera zabawki, bo skoro my nie zarobimy to wy też się nie będziecie bawić. Jestem w stanie zrozumieć że firma nie zamierza po wielu latach wspierać gry i stawiać dedykowanych serwerów, ale fajnie że dalej daje możliwość grania w nią we własnym zakresie. 1.6, Source czy GO każdy mocno się od siebie różnił. CS2 jest bardzo podobny do GO, więc po części rozumiem że został po prostu zastąpiony.
Żeby nie było tak że będzie powrót do CS:GO a z CS2 będzie tak jak teraz z CS:GO bo i tak będzie tak samo to wyglądało że u większości osób pojawi się nostalgia i bez sensu ogólnie by to było, lepsze rozwiązanie moim zdaniem było by takie aby pozostawić i CS:GO i CS2.
Podziwiam ludzi ktorzy jeszcze maja sile grac z malpami (ruskie). Ja jako samotny wilk probowalem wrocic do grania ale bycie wywalanym pod koniec rankeda przez malpy juz mnie zmeczylo. Ale nie zaluje ponad 12000 godzin spedzonych w 1.5/1.6/cs:s/csgo. Mam nadzieje ze Volvo zbanuje malpom dostep do steam i zrobi wersje cs2:essential gdzie nie bedzie zadnych skorek przyciagajacych dzieci ktore tylko licza na dropy jak na mleko od taty. Purysci i my staruchy bardzo to docenimy.
Swoja droga moze tak bedzie z csgo. Skiny juz na dzien dobry odpadaja wiec kaszojady nie beda zainteresowane. Jeszcze tylko brakuje opcji zeby wywalic/modyfikowac wszystkie "usprawnienia" ktore Volvo wprowadzilo do csgo na przestrzeni lat bo csgo w pewnym momencie zaczal degradowac. Ekspozycja paramertow rozgrywki do zmiennych w konfigu serwera byloby idealne ale nikt sie nie bedzie staral dla jakiejs niszowej wersji cs'a a szkoda. Moze moderzy pomoga.