Chyba trochę przesadzają. Ujawnianie pozycji to jedno, ale to zdjęcie samolotu to klasyczny overreacting. Czyżby w sieci nie znajdowały się setki zdjęć FA 18 od tyłu? A czy armia US lub jej sojusznicy nie robią pokazów maszyn z możliwością oglądania ich na ziemi z każdej strony? Nawet autorowi wpisu wystarczył "szybki research" żeby znaleźć dużo ważniejsze dane w ogólnodostępnej sieci.
Gość postując takie foty daje jasny sygnał, że jest łatwym celem do manipulacji i potencjalnego wykorzystania.
No nie wiem, a lotniskowce nie są dobrze widoczne z satelity? Chińczycy doskonale wiedzą gdzie są lotniskowce, zresztą amerykanie się z tym nie kryją i każdy może w kilka sekund sprawdzić pozycje
https://nationalinterest.org/blog/buzz/where-are-americas-aircraft-carriers-now-ps010126
Chciałbym tylko tak przypomnieć, że twórcy Crusader Kings mówili, że do końca 2025 roku wyjdzie na konsole patch dający spolszczenie. A tu cisza :v
To jest chyba jakiś ostateczny boss strategii, ja wiem, że syndromy jeszcze jednej tury sprawiają, że po miesiącu typowy gracz tego gatunku ma w takiej grze przegrane już 1000 godzin, ale ten to wykorzystuje każdą możliwą okazję by pograć.
Pan Adam mój ulubiony redaktor, bo...lubi gry strategiczne, dzisiaj coraz mniej takich.
"Podobne incydenty od lat mają miejsce w społeczności War Thunder, gdzie gracze regularnie pojawiają się niejawne specyfikacje czołgów i myśliwców."