Ubiszrot patrz i wstydź sie za swoje gówniane podejście. Tak się szanuje ludzi kupujących gry za 300+ zł.
Ps: ktoś wie, czy dodali osobne eq na quest itemy, czy nadal z tym jest mały bałagan ?
Jeju ale się cieszę w końcu będę mógł pokonać arcy trudnego przeciwnika który ma 2 fazy w 6 rozdziale mega się cieszę jak wrócę do domu od razu włączam grę i pokonuje bossa który wali piorunami po całej arenie i się teleportuje za pierwszym razem pozdro.
Nie dodali najważniejszej rzeczy, na jaką gracze czekali, czyli możliwość naprawiania zniszczonych przedmiotów, by można było z nich korzystać. Więc osobiście nie instaluje tej aktualizacji, bo tylko mody zepsuje.
Plus za poziom trudności, bo obecny, jest poziomem bardzo łatwym, więc zwiększenie go choćby odrobinę, to plus.
Liczę że wezmą się troche za to oświetlenie. Bez Ray Reconstruction wygląda kiepsko, z włączonym jest sporo lepiej ale znowu okropnie pożera to klatki. Bez upscalingu to chyba tylko 5090 może to dźwignąć, na słabszych kartach trzeba ratować się DLSS a ten z kolei jest niezbyt dobrze zaimplementowany. Więc trzeba wybierać lepsze oświetlenie i trochę bluru albo czysty ostry obraz z tragicznym oświetleniem.
No i pięknie. Rozwój tej gry idzie wreszcie we właściwym kierunku. Aż strach pomyśleć jak ta gra będzie wyglądać za rok w tym tempie aktualizacji.
Brawo Pearl Abyss!
37gb w sumie bo właśnie się sciąga, gra jest łatwa jak cholera tylko szefostwo jest trudne jak diabli.
Niestety, nowa łatka wprowadza bardzo wiele błędów. Niektóre z nich blokują rozgrywkę. Odradzam instalację do czasu, gdy pojawią się hotfixy.
[EDYTA:]
Hotfix wleciał, jak to pisałem:
https://crimsondesert.pearlabyss.com/en-US/News/Notice/Detail?_boardNo=85
Noooo jestem pozytywnie zaskoczony podejściem twórców. Dawałem tytułowi małe szanse a tu ciągle dobre informacje. Poczekam jeszcze rok i kupię.
No dobra, no to jak tyle zmian i pozytywnych rzeczy to można wrocic do gry i dać jej jeszcze szansę, może się człowiek przekona i pójdzie dalej, czyli nie ma żadnych bonusów za granie na najtrudniejszym poziomie, a tylko że przeciwnicy mają więcej HP i mocniej biją, no to można zostać na normalu, a jak nie to dać łatwy bo po co się męczyć, jak można wszystko szybciej załatwić..
To trochę więcej niż ino więcej HP i DMG albo czegoś nie ogarniam
Większości to pewnie nie interesuje, ale po nowej łatce gra nie uruchamia się na linuxie. Także średnio ją oceniam.
Ja już mam dosyć tego yebanego Crimson Desert, dajcie możliwość blokowania newsów na danej gry, proszę, mam już dosyć tego gówna, ile można, no ile??
Z resztą, masz w dupię grę, ale też wszedłeś i nawet komentarz napisałeś....
No tak jeszcze ze 2 miesiące i się uspokoi i tak już jest spadek graczy, bo niby patch był a 90 tys graczy już tylko na steam:P