Powinna powstać petycja lub jakiś bojkot aby Aspyr odczepił się od Deus Exa i nie wydawał tego swojego śmiesznego remastera.
Natomiast te stroje to jakaś patologia chyba wzorowana na Concord.
Via Tenor
Mogę tylko jedno skomentować... EPIC FAIL!
W sumie już w anniversary były różne stroje, a nawet niektóre to wręcz zmieniały model lary (parę zmienia ją w coś innego). Nie wiem czy w oryginale były jakieś stroje, nigdy nie grałem. Aczkolwiek większość strojów to były zwykłe raczej typowe dla lary, a nawet chyba niektóre były zapożyczone z innych części.

W oryginału Tomb Raider 1 nosimy tylko 1 strój przez całą grę. Nawet w "zimne" etapy nie nosimy ciepłe ubranie. Patrz screen. Takie są uroki stare gry. XD
Dopiero od Tomb Raider 2 wprowadzili nowe stroje dla Lara Croft, żeby pasowały do aktualne etapy, ale nie możemy zmieniać stroje w dowolnej chwili. Tak było aż do Tomb Raider 5 (TR 6 nie pamiętam).
rozumiem, w takim razie tylko anniversary miało dodatkowe stroje do odblokowania.
Ale fakt, troszkę to dziwne jak w takich górskich terenach peru lara chodzi w takim lekkim stroju w pełnym luzie podczas gdy jej przewodnik z początku gry nosił stosowny strój xD.
Ogólnie to w sumie to było takie typowe dla starszych gier. Wiesz, np. ten przewodnik biedak został pożarty żywcem, bo wilki wyszły z zapieczętowanej jaskini (jakim cudem one tam w zamknięciu żyły?). Jeden z najbardziej pechowych npc z gier :D.
Ale fakt, troszkę to dziwne jak w takich górskich terenach peru lara chodzi w takim lekkim stroju w pełnym luzie podczas gdy jej przewodnik z początku gry nosił stosowny strój xD
Nawet Tomb Raider Anniversary i Tomb Raider Remastered to samo powtórzyli. Widocznie twórcy zostawili to, bo mieli z tym niezły ubaw. Może chcieli pokazać graczy, że bohaterka Lara to prawdziwy twardziel i nie boi się zimno. XD
wilki wyszły z zapieczętowanej jaskini (jakim cudem one tam w zamknięciu żyły?
Nawet jeśli istnieją inne wyjście w środku dla wilki, to niczego nie usprawiedliwia. Tereny są zbyt trudne nawet dla wilki. Nie przetrwają tam w sposób naturalny.
Jak ja kocham gry z zerowe logiki. Ach, te wyobraźni twórcy. XD
Ale nie zmienia to faktu, że Tomb Raider 1 to dla mnie wielkie WOW, gdy pierwszy raz to widziałem. To była moja pierwsza gra typu akcja-przygodowa w 3D. Tomb Raider 1 też była pierwsza gra, gdzie wypróbowałem karta Voodoo 3Dfx. Ach, to były czasy. Jaki czas szybko leci.
oj tak to prawda, nawet nielogiczność w grach nie przeszkadzała w czerpaniu wiele przyjemności z grania, najwyżej było śmiesznie. Ale o to właśnie chodziło, o zabawę, a nie o ciągłą rywalizację z ludźmi czy pogoń za jak najlepszą grafiką. Tak właśnie tworzono gry, miały bawić i robiły to bardzo dobrze :).
To może niech właściciel marki nie daje aspyrowi praw do odświeżenia?
Aspyr można szanować, że znalazł swoją niszę, ale że odwala byle jak legendarne marki, to już nie można mu wybaczyć. Przy nim to Nightdive wyglądają jak mistrzowie remasterów.
Ej to tylko gra. To że w zime chodzi ubrana jak na lato no to co. KIedyś nikomu to nie przeszkadzało. Tam dopatrywanie się wszędzie czy coś ma odbicie w rzeczywistości i jest prawdziwe... to nadal gra i lara mogłaby se nagle na tutku filiputku słoniku lecieć przez dżunglę jedząc lizaka i strzelając do nietoperzy ..no bo tak! A czemu by nie ?