Jest u nas takie coś? Jedynie widziałem w podziemiach centralnego w Warszawie stoisko imitujące właśnie taką kafejkę
raz do roku organizują turniej LoLa i fify
na dole mają strefę f2p na 8 kompów z xp i po lanie leci turniej Quake 3 Arena
ostatni raz tak grałem z kumplami w 2008. Starych nie było zlot 10 kopów i się grało, piekne czasy a jak korki wywaliło bo ktoś popcorn wsadził do mikrofali bezcenne
Tak wyglądały przecież młodzieńcze lata wielu osób także w Polsce, choć my pewnie zamienilibyśmy Halo na CS-a 1.6 bądź Heroes 3.
Definitywnie zamienić ale na StarCraft Brood War, Diablo 2, UT + Quake 3. HoMM 3 tylko hotseat dla nostalgii.
Heh lezka sie w oku zakrecila. Opisywalem tu na tym forum moje lan party. Kompy laczylismy BNC (kabel antenowy) i my gralismy w Sin, Quake. CS 1.6 to byla piesn przyszlosci. W latach 2010-2015 mielismy ostanie lan party. Juz wtedy bf 2 ,cs. Niestety kontakty sie pourywaly bo ludzie sie starzy zrobili, dzieci, powyjezdzali zagranice, niektorzy nie sa juz z nami. Czasmi na steam jeszcze z znajomymi zagram, ale to nie to samo co lan party.
Gdyby gdzieś w pobliżu była podobna inicjatywa to bym chętnie skorzystał, klimacik pierwsza klasa przy tych telewizorach i oryginalnych Xboxach. Oczywiście wszystkie inne sprzęty retro również mile widziane, gdybym był takim miliarderem jak Alex to bym przynajmniej raz w roku organizował dla wszystkich z forum takie retro. Jakaś hala, monitory, telewizory i sprzęty oczywiście.
Chociaż nie wiem czy bym się nie ograniczył głównie do starszych pecetów dla klimatu, bo konsole i telewizory mogłyby być trochę kłopotliwe szczególnie w większej ilości do rozgrywek sieciowych.
Ja ze swoją ekipą gramy regularnie raz w miesiącu, ale pomysł rozrósł się na tyle, że ruszam z salą dla każdego! 😁 Od września gramy co piątek, więc każdy, kto ma ochotę przypomnieć sobie, jak to kiedyś było, będzie miał okazję! 🎮
[link]
Nie monitory, tylko telewizory. (Jak Ci to tłumaczyło?)
I skąd żeś wymyślił, że model jest po to aby były równe szanse? Sony Trinitron Wega to po prostu najbardziej kultowy model i uznawany za najlepszy pośród społeczności retro-konsol w USA.
Skąd oni mają tyla tych samych telewizorów Panasonic przeca u nas one są prawie nie możliwe już do zdobycia na olx czy aledrogo