Komentarze do wiadomości: „Chcesz oglądać, kup nowy telewizor”. UOKiK bada, czy HBO Europe stosowało nieuczciwe praktyki rynkowe; platformie grozi kara finansowa

Forum inne
Dodaj komentarz
17.02.2026 09:52
Rumcykcyk
1
1
odpowiedz
Rumcykcyk
134
Ojciec Zarazy

U mnie tak było ale to był moment rezygnacji.

17.02.2026 17:25
Cziczaki
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Cziczaki
206
Renifer

Bullshit, YouTube regularnie wyłącza kolejne telewizory i nikt do Uoika się nie zgłasza że nowy telewizor jest potrzebny a też ludzie płacą za YT Premium.

17.02.2026 17:33
WolfDale
2.1
WolfDale
95
~sv_cheats 1

YouTube akurat jest mega tolerancyjny w takich sprawach, mam w rodzinie pełno starych TV które jeszcze nie były takie smart na pełnej parze i dalej można tam odpalić aplikację oraz oglądać. Co prawda wiele z tych telewizorów ma już słabe procesory i mało ram, ale działa. Więc raczej robią to chyba celowo by nikt się do nich nie czepił.

post wyedytowany przez WolfDale 2026-02-17 17:33:49
18.02.2026 15:32
Link
3
odpowiedz
Link
34
Senator
Image

Mój telewizor od Sony też stracił wsparcie. Telewizory później czy prędzej kiedyś stracą wsparcie internetowe. W związku z tym, nie mogę zainstalować, ani zaktualizować aplikacji takich jak Orange TV, Neflix, Disney Plus, TVP VOD, WP Pilot i tak dalej. HBO nie jest tu jedyny przypadek.

Ale jest na to rozwiązanie. Nie trzeba kupić nowy TV. Jeśli ma dobry port HDMI (odpowiednia wersja), to wystarczy kupić stick TV takich jak ten:
4K GOOGLE TV STICK SRT41 | DOLBY AUDIO

I po sprawie. Kosztuje niewiele w porównaniu do koszt nowy TV. U mnie działa super. Będzie działać tak długo, jak długo jest wspierany. No, na nowsze konsoli też można zainstalować aplikacji i oglądać, o ile jeśli oferują.

Nie trzeba wyrzucić TV do kosza. Po co wyrzucić TV, jak dobrze działa? To firmy stosują nieuczciwe praktyki i tyle.

Dla przypomnienia, STEAM też przestał wspierać starsze komputery, co obsługują starsze systemy operacyjne. Tak samo stare gry też nie działają poprawnie na Windows 11 i nowsze komputery. Stary problem, ale nadal aktualny. Niestety.

post wyedytowany przez Link 2026-02-18 18:14:11
Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl