Jest plotka że CDPR ma być na state of play. I rzeczyście byłby to dobry moment na pokaz dodatku. Co będzie zobaczymy w nocy :)
O proszę, nawet nie wiedziałem. Dzięki, no to nic - trzeba oglądać z delikatną nadzieją, że jednak coś pokażą. :)
raczej wątpie, jak są gotowi coś teraz pokazać to pewnie mogliby tez i 2 miesiaćę temu na game awards. Ja raczej obstawiam kwiecień, maj
Dowodem nadchodzącego tego tzw.. mocnego okresu jest ciągłe wzmacnianie składu, nie licząc zbliżających się wielkich premier w tym mocnym okresie.
Awansowałeś i zacząłeś używać SI do swoich komentarzy na tym forum aby zbytnio się nie wysilać?
o, super by było zagrać, oby ten dodatek wyszedł też tak świetnie jak poprzednie i znowu będzie wielka frajda.
Super zawsze olewałem wczesne dostępy ale teraz być może zacznę się interesować
Gra za pięć lat wobec czego za rok pajace będą już dmuchać baloniki??????
Dodatek do W3 - zakładając że będzie równie dobry co poprzednie - to nie tylko potencjalne kilkadziesiąt mln sprzedanych egzemplarzy dodatku (W3 sprzedał się w nakładzie 60 mln kopii) ale też ogromny boost do sprzedaży podstawki i pozostałych dodatków przy jednoczesnym podniesieniu ceny.
Obecnie W3 można kupić na wyrzedażach za śmiesznie małe pieniądze bo to 10-letnia gra.
Jednak nowy dodatek tchnie w grę powiew nowości i świeżości. Starzy gracze, pobiegną w te pędy żeby jeszcze raz przeżyć doświadczenie z przeszłości (sam się do nich zaliczam - w ostatnim czasie z gier grałem tylko w KCDII a dla W3 zrobię od razu wyjątek) a młodzi zwrócą uwagę na podstawową grę i dodatki, która po NextGen patchu niemal nie odstaje od obecnych standardów.
Liczę po cichu tylko na to, że dodatek będzie naprawdę dobry i duży - pracują nad nim ludzie z dawnego CDPu i robią to już od... jakiego czasu? Roku? Pierwsze informacje pojawiły się w połowie zeszłego roku. To już jest 7 miesięcy od kiedy w ogóle zaczęły docierać do nas pierwsze głosy. Sam dodatek musiał natomiast powstawać już wcześniej. Najprawdopodobniej premiera byłaby w połowie tego roku - 11 rocznica W3 i 10 rocznica ostatniego dodatku. Ale to i tak najwcześniej bo mogą przesuwać dalej. Czyli mamy półtora do dwóch lat dodatku w produkcji. A przypominam, że poprzednim razem zrobili dwa bardzo duże dodatki w jeden rok. Więc albo jest to kwestia małego zespołu fools theory, który potrzebuje więcej czasu niż REDzi (choć podobno jest tam już ponad setka ludzi nad tym projektem + REDzi ich wspierają) albo szykuje się jakiś potężny projekt wielkości dwóch poprzednich dodatków razem wziętych.
A co do pozostałych planów finansowych:
Musimy pamiętać, że po CP77 REDzi zapowiedzieli całkowite przestawienie sposobu działania firmy tak aby była w stanie tworzyć dwie produkcję AAA jednocześnie + mniejsze projekty, w sposób bardziej wydajny.
Od ponad 5 lat jedyne co dostaliśmy od tak wielkiego wydawcy to jeden dodatek do gry, mnóstwo patchy i małe dlc do W3. Przez cały ten czas CDP RED się zbroił i reorganizował dłubiąc po cichu w projektach, podpisując umowy z zewnętrznymi studiami, przygotowując technologię.
No i teraz powoli zbliżamy się do momentu, w którym te 5 lat zacznie owocować a projekty zaczną oglądać światło dzienne:
- dodatek do W3
- Wiedźmin 4
- remake Wiedźmina 1
- Wiedźmin MMO
- CP2
- kolejne części nowej wiedźmińskiej trylogii, które mają bazować na technologii z 4 i powstawać szybciej
- nowe IP
A pamiętajmy, że nigdzie tu nie ma nic o mniejszych rzeczach takich jak dodatki. Plotki chodzą o jeszcze jednym dodatku od Virtous do CP77 (co by im szkodziło zrobić z CP77 dokładnie to samo co z W3 i po cichu zlecić zewnętrznemu studiu kolejny dodatek?). No i raczej nie spodziewacie się, że przy W4, CDP RED nagle uzna, że nie chce robić dużych dodatków?
Jak chciałem grać we Wieśka, to mówili, że kończą ze wspieraniem i w ogóle z tym tematem na zawsze. Oczkiem w głowie był CP2077. A teraz to ja mam was gdzieś, bo zapachniało dolarem? A CP się znudził? Wy mieliście 8 lat temu nas gdzieś, teraz to my się odpłacimy. Naprawdę wtedy pękło nam serce po waszych wypowiedziach.