lol, to w tym przypadku jednak niech oleją starcraft, szkoda niszczyć tak dobrą markę. Niech dadzą marce spoczywać w spokoju xd.
Nie wiem co gorsze, tępa mobilka, czy olanie marki.
Najgorsze, że Starcraft idealnie pasuje na grę akcji.
Mi się teraz przypomniało, może być nawet jeszcze gorzej, patrz warcraft rumble. Także starcraft rumble to będzie zdecydowanie gorsze niz immortal xD.
Co bym chciał od Blizzarda.
Nowy Warcraft.
Nowy Starcraft.
RPG w świecie Warcrafta(nie MMO,po prostu RPG,ba już nawet takie jak Pillarsy może być)
Strzelanka w świecie Starcraft.
I w sumie zrobienie filmu(raczej animacji pełnometrażowej) z Diablo,Starcraft i Warcraft(do teraz mnie smuci to, że powstał tylko jeden film). A dostanę w sumie jedno wielkie nic ;D W ostatnich latach to tylko diablo 4, które jest takie se.
Zapomnij proszę Pana, będą same popierdółki. Blizzard obecnie jest na poziomie Rovio Entertainment, kombinują jak zrobić g.wno grę i zarobić mnóstwo kasy.
Jakby spelnili twoje zyczenia to po roku musieli by zamknac firme lol.
Z tego wszystkiego moze by sie sprzedala strzelanka, pewnie na poziomie Space Marine 2. Moze.
Nie wiem tylko czy by to zrownowazylo sprzedaz RTSow na poziomie 200k kopii. Martwy mainstreamowo (i w sumie w segmencie AA nawet tez) gatunek, i to raczej na zawsze. Deal with it.
Zreszta z tego gatunku nie da sie nic fajnego wykrecic. Kazda fajna gra jest tym lepsza, im mniej w niej jest normalnego RTSa, a wiecej nalecialosci RPG i zwyklej gry akcji.
Esportowo tez czasy Starcrafta mamy za soba, i one nie wroca.
A wtedy czemu poprostu nie zrobic od razy gry w innym gatunku. Ewentualnie moze cos takiego ala Spellforce, z jakimis szczatkowymi elementami RTS zeby nostalgiafagi sie odczepily. ;P
Czyli generalnie od ostatniej gry single typu starcraft 2 to upłynęło już sporo lat, chyba z co najmniej 10 lat. A od tego czasu gry jakie zrobili to w większości gry multi i to w tym jedna mobilka i poza nimi jedynie remastery.
Także to lepiej już odpuścić, teraz jest o wiele za późno na to, blizzard od dawna nie jest tym czym był. Za wiele lat upłynęło i za wiele się zmieniło.
Martwy mainstreamowo (i w sumie w segmencie AA nawet tez) gatunek, i to raczej na zawsze. Deal with it.
W drugiej połowie lat 2000 to samo mówiono o H'n'S-ach.
Nigdy nie mów nigdy.
Starcraft ma gigantyczny potencjał bo sentyment do niego jest dużo szerszy niż tylko "dziadersów 40+". Jest to powszechnie znane, barwne i rozbudowane uniwersum. Gatunek ma naturalny potencjał esportowy, który wystarczy prowadzić, a nie olać. Blizz tą grę olał, a nie gracze ją olali. Blizz w pewnym momencie przestał umieć organizować turnieje/ligi, zupełnie przespał monetyzacje (warchesty???), przespał nawet "dajcie zawodnikom $ kupując skiny" (warchesty z limitem????). Zupełnie nie widzę możliwości, żeby nie dało się zarobić na dodatkowej kampanii za 5$. Przecież tego by się sprzedało milion, a trzeba by tylko posklejać assety na mapie. No ale właśnie... Blizz położył na tym lagę. O ile z Warcraftem jakoś to rozumiem bo mamy tu kwestie fabularne pojawiające się w WoWie to w Starcrafcie...
Pozostaje mieć nadzieję, że planszówka od Archona to nie tylko planszówka ;)
A jak nie to zawsze pozostaje sprawdzić czy przed Blizzconem na pewno mamy telefony :D
NIc "Blizzard nie olal". tylko ludzi stracili zainteresowanie. Bo pojawily sie inne, lepsze, ciekawsze (a dla widownie latwiejsze do sledzenia i ogladania. TSracrafta sie ciezko oglada jako laik, a nie o to w sporcie chodzi) rzeczy i gatunki.
To zwalanie na kazdego byle nie na siebie i byleby nie zaakceptowac rzeczywistosci jest komiczne.
Taaa... wina BLizzarda. Z batem powinni stac i zmuszac ludzi do grania w Starcrafta "z potencjalem".
Ta papuga jest martwa.
Via Tenor
Czekam. Choc w sumie z gier Blizza jedynie WoW mnie interesuje. Ale jest w swietnym punkcie, wiec czekam co pokaza nowgo z zapowiedzianego dodatku (jak dotad mamy podstawy housingu w alphie i jedna mape tylko).
OW2 z tego co mi wiadomo ma sie dobrze i community nie narzeka. Zwlaszcza po odejsciu Kaplana, i zaoraniu jego prob przemienienia gry w jakas dziwna abominacje PvPvEvNiewiadomoco. Wiec tu tez pewnie bedzie sporo nowosci.
Niestety, pewnie glownym punktem bedzie nowy dodatek do D4... co mnie osobiscie wrecz smuci, bo HnS w wykonaniu BLizzarda (w sensie 3 i 4) to trauma.
Ale i tak czekam z niecierpliwoscia.
Mnie interesuje tylko zapowiedź Stacrafta 3 albo Wacrafta 4 RTSa.
Ja to już od dawien dawna marzę o grze RPG w świecie Warcrafta. Kiedyś myślałem o czymś na wzór Wiedźmina, ale teraz wydaje mi się, że gra w stylu Baldur Gate 3 bardziej by pasowała, bo dałoby się tutaj potworzyć fajne drużyny bohaterów (coś jak kampania z Rexxarem tylko lepsza). Ale można sobie pomarzyć... obecny Blizzard już do niczego się nie nadaje i jedzie tylko na nostalgii swoich graczy.
Ta, to niestety prawda. Gry od ostatniej gry single, która została wydana chyba z koło 10 lat temu, to głównie gry multi i mobilki oraz ewentualnie remastery. Heartstone, heroes of the storm, overwatch, diablo 4, a takze diablo immortal i warcraft rumble, które są po prostu skokiem na kasę i jazdą na nostalgii graczy. I jeszcze remastery warcraft 1-3, ale 3 bardzo średnio im się udał, natomiast 1-2 to tylko bezpieczne, takie po prostu w miarę poprawne remastery. A to przecież oni robili te gry i remastery mimo tego jednak nie wyszły tak dobrze jak by można oczekiwać po autorach pierwowzorów. Warcraft rumble tylko pokazał, że oni chcą tylko iść na łatwiznę i wyciągać kasę z ludzi.
1. Classic +
2. HotS 3.0
3. Jakis fajny single player rpg
4. Jakis fajny coop z duzym naciskiem na pve
To sa rzeczy, ktore chcialbym zobaczyc na blizzconie. Jezeli udalo sie trafic chociaz z jedna to bede zadowolony. ;)
Jezeli chodzi o punkty 1. i 2. to istnieja szczatkowe poszlaki z ktorych wynikaloby, ze cos tam jednak moze sie dziac. :)
Classic + - Sorry ze nie chce mi sie teraz szukac konkretnego linka ale Blizz kiedys wrzucil dlugiego blueposta, w ktorym padlo (co prawda tylko jedno ale jednak) zdanie wprost potwierdzajace, ze pracuja nad osobnym projektem zwiazanym z Classiciem. Czy to bedzie “plus”? Nie wiem, ale to ze chca sie uporac z Turtle Wowem tez moim zdaniem jest jakims urabianiem sobie gruntu pod wypuszczenie wlasnej gry, ktora moglaby okupowac zwolniona przestrzen.
Ostatnio Blizz znowu wyciagnal wspomnianego blueposta w odniesieniu do sytuacji w Chinach, piszac, ze wszystko co w nim zawarte jest nadal aktualne. Spolecznosc szybko podlapala te strzępy nadziei i kurczowo sie ich trzyma. Lacznie ze mna. ;)
HotS - Od jakiegos czasu pojawiaja sie patche balansujace rozgrywke i zawierajace gruntowne reworki kilku postaci. A niedawno po wieloletniej przerwie, dodali mocno rozbudowany nowy event, jakas skorke i o ile sie nie myle byly juz dwa calkiem nowe skrimishe (aka bójki w PL wersji). Niby nic ale jednak troche to zastanawiajace - po co nagle i po tylu latach pochylac sie nad “martwa” gra? Mam nadzieje, ze jednak ktos tam sobie policzyl, ze jest nas na tyle duzo i ze nigdzie sie nie wybieramy wiec oplacaloby sie robic i wypuszczac te dwie-trzy postacie rocznie. :)
A co do punktow 3. i 4. to niby czlowiek sie ludzi ale… mi rowniez Blizz przestal kojarzyc sie z firma, ktora lubi podnosic poprzeczke. Z drugiej strony nie moge pozbyc sie wrazenia, ze takim bezpiecznym ruchem bylby wlasnie nowy Warcraft ale ulepiony na wzor Wiedzmina czy innego AC. Chociaz z drugiej strony timing nie jest idealny bo takich gier tez ludzie zaczynaja miec przesyt.
O kurde, ja myślalem, że hots jest całkiem martwe i już nic nie będą w niej grzebać, trochę mnie to zaskoczyło.
Rozumiem, ale jednak mimo wszystko na razie lepiej do tego wszystkiego podchodzić z dystansem, wiemy, że blizzard to nie jest już świetne studio deweloperskie i nie radzi sobie jak kiedyś, również wiemy, że blizzard obecnie stawia na bezpieczną politykę i woli nie podejmować zbytniego ryzyka. Dlatego najlepiej poczekać i zobaczyć czy faktycznie w ogóle coś z tego wyjdzie.
na nic nie liczę bo to komedianci. Tyle obiecanek a dowiezione poniżej jakichkolwiek oczekiwań:)
Nie potrafią aktualnie w H/S, RTS (nieopłacalne), MOBA, FPS - nawet na mobilce Rumble sie wyłożyli.. . Po kiego mi jakas nowa gra od nich:)?
Oddali by Marki lub dali narzędzia moderskie do gier lub silniki i niech sobie tylko WOWa klepią - ale teraz schyłek MMO - więc kroplówka może się skończyć.
maja tylko znane marki bo gier już fajnych nie potrafią tworzyć..tworzą gry niekompetytywne co finałem jest własnie brak polotu - miałkie doświadczenie.
chyba jeszcze anulowali survival? No kiepskie doświadczenie - D4 miało być przełomem w dowożeniu obietnic i kontentu - nawet dodatek uklepali bez zawartości i z DEI - mianem księga dżungli - wiadomo nie kupiłem go jak zobaczyłem - ile dobroci dodaje...XD:)
Mam D4 ale grałem chyba z tydzień w starcie i tydzien w pierwszym sezonie. Od tej pory nie tykam :D Jakby mi zapłacili to nie wiem czy bym się skusił. Nie mam tez nekromanty z D3. Wątpie czy wydam coś jeszcze u nich. Chyba że D2R dostanie pełnoprawny dodatek(żart). Ale sądzac po aktualizacjach - jedyne co dostanie to większą skrzynke za hajs.
Ta, no ja już wiedziałem, że diablo 4 to nie będzie te diablo i to nawet już od początku. Bo jednak sam fakt, że dana gra z serii typowo singleplayer, już nie jest grą single i zamiast tego jest grą multi, jednak sporo mówi. Nieważne co oni mówili, już byłem bardzo sceptycznie nastawiony i nie wierzyłem zbytnio w cuda, które obiecywali. Mogli sobie mówić, że d4 miało być preomem w dowożeniu obietnic i kontentu, jednak dla mnie to było tyle warte co nic, bo nie były niczym podparte, nie było dowodów, że będą jakieś cuda. Także ja już od samego początku nie czekałem na grę, więc nie zapłaciłem ani złotówki i oczywiście nie pomyliłem się, gra jednak wbrew zapewnieniom i tak nie okazała się być diablo z krwi i kości.
Też dużo bardziej wolę soczystego diablo jakim jest diablo 2.