Szkoda że tyle lat musieliśmy czekać na coś nowego z uniwersum starcrafta... Oby strzelanka była coś w stylu skasowanym starcraft ghost. A RTS niech lepiej robią. Starcraft 3 zasługuje żeby zrobili. Ma tak dużo fanów że wiele osób by kupiło. Wystarczy zrobić dobrą kampanie z dodatkami jak misje nowy. Dobry co op z dowódcami płatnymi jak w starcraft 2 i skórki do multika. Starcraft też moze zarabiać. Więc nie rozumiem jaki jest problem żeby w końcu starcraft 3 wydać...
Strategia od Relic w świecie gry od Blizza? Brzmi jak dobry pomysł.
Starcraft w stylu Space Marine też brzmi fajnie.
Tego nowego StarCrafta to skojarzyłem już dawno temu gdy Blizzard dodał do Overwatcha 2 tryb z widokiem TPP, a później bohaterkę która walczy mieczem tylko w zwarciu i na 100% zapowiedź będzie na BlizzConie za kilka dni.
Natomiast co do RTS-a to mam nadzieję, że nie będzie to Relic bo oni ostatnio dobrą grę stworzyli dawno temu i mam też nadzieję, że nie będzie to Unreal Engine, lepszy byłby Warcraft i to nawet w formie dodatkowych kampanii w stylu Rexxar na silniku Warcrafta 3, to i tak jest opus magnum gatunku więc nic lepszego nie stworzą.
Nie wiem po co komuś jakieś nowe silniki skoro to ma taki potencjał
Śledźcie to co robi dosłownie jeden koleś:
https://www.youtube.com/watch?v=QpbWjNqu44k&pp=0gcJCRoMAYcqIYzv