Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Battlefield 6 znowu wraca do chwalebnej przeszłości serii. Nowa wielka mapa to tylko przystawka do Top Guna w sierpniu

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
20.07.2026 18:14
1
odpowiedz
specterv
7
Legionista

Przez ślimacze tempo rozwoju gra zdycha. Zasłużenie.

20.07.2026 19:21
2
4
odpowiedz
4 odpowiedzi
Wokulski
3
Legionista

"Zamiast od razu dać duże mapy, devowie jakby testowali graczy w kwestii tego, jak duża mapa jest już wystarczająco „duża” i stopniują ich rozmiar."

Panie Dariuszu, toż to bzdura. Chcieli z BFa zrobic Call of duty i im się to udało.
I nie, nie bedzie to powrót do przeszłości (swoja droga przecież juz jakiś czas temu wrócił do korzeni). Ta gra to jeden wielki chaos, rozpierdziel, brak miejsca na jakąkolwiek kooperację, jest zbyt szybka.
Menu jest niesamowicie nieprzejrzyste. Parę pomysłów jest dosłownie zerżniętych z coda.
Osiągnięć jest nasranych tak bardzo, ze jak konczysz mecz to paski Ci latają z postępami, a jest tego tak niesamowicie dużo, ze właściwie zaczyna denerwować.

Starzy wyjadacze będą wciaz grac w battlefielda 3, 4 oraz 1, gry ktore wciaz cieszą się duża liczba graczy.

20.07.2026 20:46
VoidCosmonaut
2.1
1
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Wokulski Wszytsko co napisałeś to tylko twoje subiektywne odczucia. Kto to ci wyjadacze? Jakaś elitarna grupa?

20.07.2026 20:51
2.2
3
odpowiedz
Wokulski
3
Legionista

VoidCosmonaut No raczej, że subiektywne.
A ci wyjadacze to ja i paru moich dobrych kolegów.

20.07.2026 20:53
VoidCosmonaut
2.3
1
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Wokulski A to spoko bo już myślałem, że wy to mityczni i elitarni "prawdziwi gracze".😉

21.07.2026 09:06
2.4
odpowiedz
Galopujacy-Wioslarz
1
Junior

Niestety nie udalo im sie zrobic CoDa, ostatnio w PS plus jest CoD MW3 i multi zjada tego BFa lekko.

20.07.2026 20:52
VoidCosmonaut
3
1
odpowiedz
14 odpowiedzi
VoidCosmonaut
8
Konsul

Dla mnie ta gra jest spalona z dwóch powodów.
1. Tragiczny hitreg gdzie ginie się po schowaniu się za murem sekundę wcześniej. Wygląda na to, że liczy się czy byłeś w celowniku przy oddaniu strzału przez wroga zamiast czas dotarcia pocisku.
2. Brak możliwości wyłączenia cross-play i bycie zmuszonym do grania z aim-assist z konsol, które jest bardzo intensywne przez co baaaardzo często giniesz trafiony w głowę ze 100-150 metrów przez gościa z pistoletem maszynowym gdzie praktycznie każdy pocisk to head-sahot.

Mimo wszystko czasem tę grę odpalam dla pobioegania w chaosie ale bardzo rzadko. Kupiłem grę w preorderze w wersji najwyższej, a mam dopiero rank 99.

21.07.2026 07:34
3.1
odpowiedz
Sebcza_k
45
Generał

VoidCosmonaut Jak ja grałem to grałem z wyłączonym na ps5- dziwne, że na PC się nie da wyłączyc.

21.07.2026 09:03
3.2
odpowiedz
Galopujacy-Wioslarz
1
Junior

VoidCosmonaut Pierwszy raz widze zeby ktos narzekal na crossplay w ta strone haha :)

21.07.2026 09:08
OSSA14
3.3
odpowiedz
OSSA14
121
Pretorianin

VoidCosmonaut Podaj mi proszę grę gdzię hitreq nie jest spartolony. Jedynie pamiętam CS:GO i serwery ze 128 tickrate, a reszta innych gier, to netcode leżał pod tym względem i to bardzo.

21.07.2026 09:38
VoidCosmonaut
3.4
1
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Sebcza_k Na PC się nie da więc grasz przeciwko kolesiom co z aimassist walą hedshoty z biodra.

21.07.2026 09:40
VoidCosmonaut
3.5
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

OSSA14 Nawet w cod nie pamiętam gdybym ginął sekundę po tym jak schowałem się już za murem. Jedyna podobnie spieprzona pod tym względem gra jaką pamiętam i w której się tak ginęło to Destiny 2 w pvp.

21.07.2026 09:41
VoidCosmonaut
3.6
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Galopujacy-Wioslarz Bo nie rozumiesz o czym mówię. Ja nie mówię o walce w bliskiej odległości. Dodatkowo konsole na padach mają zmniejszony w ogóle recoil broni. Używanie Cronusa już w ogóle pomijam.

post wyedytowany przez VoidCosmonaut 2026-07-21 09:48:50
21.07.2026 13:26
3.7
odpowiedz
Zmutowany_Smok
2
Legionista

Galopujacy-Wioslarz W tej grze na konsolach masz agresywne wspomaganie na padzie, normalnie jak na chetach.

Zawsze powtarzałem że fps na pady nadaje się jak widelec do zupy

post wyedytowany przez Zmutowany_Smok 2026-07-21 13:26:36
21.07.2026 16:46
p4go
3.8
odpowiedz
p4go
175
Almost human

VoidCosmonaut dalem swoj koment powyzej a tutaj widze,ze tez narzekasz na hitreg. Ja caly czas mam odczucie,ze ja strzelam slepakami pomimo widocznosci,ze trafiam bo sa hitmarki ale koles nie pada. Neta mam szybkiego 300mb, zdaje sie ping 20 a i tak dupa. Co do konsolowych graczy to tez mam wrazenie,ze maja silniejszy aimassist vs granie na pc na padzie, gdzie tez ten aimassist jest wlaczony, po kilku patchasz go zmienili jakos na gorsze,bo wczesniej byl bardziej uzyteczny teraz to dramat. Pozdrawiam rownie wkurwionego gracza :D

21.07.2026 16:51
VoidCosmonaut
3.9
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

p4go Mnie to nie wkurwią. Po prostu rzadko gram z tego powodu i tyle. Teraz wyszła nowa mapa i znowu małe punkty przejęć i wystarczy że wjedzie pojazd i wybija wszystkich, którzy tam są. I dalej bloom broni i hit reg. O dziwo cod mw4 prezentuje się dużo lepiej od bf6 obecnie lol

22.07.2026 09:00
3.10
odpowiedz
ddeo
88
Centurion

VoidCosmonaut Gram na PS5 w BF, wcześniej kilka lat w warzone. Aim assist jest wg mnie mniejszy niż ten z COD. Dodatkowo mój brat grający na PC ostatnio stwierdził że aim assist jest drobny na PS5, na padzie, też porównując do tego z warzone (w którego grał też na mojej konsoli i zdarzało mu się też podłączyć pada do PC), aż dla pewności sprawdzaliśmy ustawienia. Tutaj większą kwestią jest wg mnie ttk, w BF/redsec jest niższy niż w warzone, przez co eliminuje się potrzebę długiego śledzenia przeciwnika celownikiem co na padzie jest po prostu trudniejsze (śledzenie) niż na PC, szczególnie gdy przeciwnik drybluje. Po ostatniej aktualizacji w BF gdy trzeba w redsec wywalić pół magazynka w przeciwnika gra mi się znacznie trudniej, nie jestem w stanie tak długo płynnie śledzić przeciwnika padem. Celowanie ze snajperki na padzie vs mysz też bez porównania, mysz będzie zawsze bardziej precyzyjna, szybsza względem pada (chociaż tutaj pamiętam jak w warzone Kar dosłownie z 500m sam namierzał, w BF tego nie ma). Aim assist nie namierza automatycznie głowy na konsoli, to jakieś legendy, chyba że mówimy o singlu/kampanii BF na konsoli, tam aim assist jest bardzo agresywny. Żeby jasno jeszcze dać znać, mam porównanie do gry na PC, grałem dosyć długo w Wolf:et, quake, troszkę cs, pewnie jakieś 10 lat, a od około 5 lat PS5

post wyedytowany przez ddeo 2026-07-22 09:01:13
22.07.2026 14:35
VoidCosmonaut
3.11
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

ddeo Ja posiadam BF na PC i P5 Pro i też mam porównanie. O niebo łatwiej jest walić headshoty PM'a na konsoli ponad 50 metrów niż na PC gdzie zarówno nie ma aimassista jaki i recoil broni jest o niebo większy. Snajperka też jest łatwa na konsoli o ile wiesz jak ją robić czyli quick-scope, a nie długie celowanie

post wyedytowany przez VoidCosmonaut 2026-07-22 14:35:57
22.07.2026 15:38
3.12
odpowiedz
ddeo
88
Centurion

VoidCosmonaut To mamy różne odczucia, nie neguję, tylko uważam że jeśli ktoś piszę A to warto napisać perspektywę B. Do warzone zdarzało mi się kiedyś podłączać specjalnie myszkę na PS4 żeby w darmowe weekendy codmp ponabijać bronie, a w warzone aimassit na padzie w moim odczuciu był/jest większy niż w BF. To musiałby każdy określić jak się czuję, faktem jest że dla 1 osoby gra na myszce będzie mimo wszystko znacznie prostsza niż dla 2 osoby, itd

post wyedytowany przez ddeo 2026-07-22 15:38:53
22.07.2026 15:46
Mutant z Krainy OZ
3.13
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
277
Farben

Pierdzielenie z tym aim assist konsolowcow. Gram z wylaczonym crossplayem na xbox, bo gdy gram przeciw pc to rzadko kiedy jestem wyzej niz w srodku tabeli, grajac xbox only czesto jestem pierwszy. Gracz konsolowy nie ma szans z pececiarzem w fpsie. Aim assist nic praktycznie nie daje, jak dostajesz baty od konsolowca, to albo ten gra z cronusem, czyli w zasadzie z aimbotem, albo jestes slabym graczem.

22.07.2026 19:27
VoidCosmonaut
3.14
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Mutant z Krainy OZ Zależy od gry. Dodatkowo popatrz sobie na większość streamerów grających w BF czy CoD. 90% z nich gra na gamepadach z jakiegoś powodu.

20.07.2026 22:29
baltazar1908
4
odpowiedz
baltazar1908
46
Senator

Chyba sciągne z powrotem ze steam i sprawdzę.

21.07.2026 08:03
5
1
odpowiedz
Daroslaw
50
Pretorianin

Który to już powrót do "chwalebnej przeszłości serii"? Bo DICE to od prawie 10 lat próbuje wrócić do przeszłości i przy okazji zabiera tylko na dno kolejne studia w posiadaniu mafii z Redwood, bo teraz wszysto co ma EA to "Battlefield studio".

21.07.2026 09:00
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
Galopujacy-Wioslarz
1
Junior

Duzo literowek w tych artykulach ciezko sie to czyta ostatnio. Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z niemieckiego Windowsa.

21.07.2026 13:23
VoidCosmonaut
6.1
odpowiedz
VoidCosmonaut
8
Konsul

Galopujacy-Wioslarz A co za problem ściągnąć pakiet językowy. To żadna wymówka

22.07.2026 11:26
6.2
odpowiedz
Galopujacy-Wioslarz
1
Junior

VoidCosmonaut Aktualnie uzywam komptera na kursach. Nie moge tu niczego zainstalowac.

21.07.2026 09:18
7
odpowiedz
ultraSsak
39
Pretorianin

Po tym BF 2042, to nikt w to już nie powinien grać.
Szkoda, że gracze są jak muszki owocówki.

21.07.2026 10:16
Krypta76
8
odpowiedz
Krypta76
70
Generał

Bf1 ostatni dobry bf

21.07.2026 13:24
9
odpowiedz
Zmutowany_Smok
2
Legionista

Chwalebnej przeszłości? Ta gra nie ma podjazdu do bf1 i 4 oraz bc2

ej ładny, lazurowy kolor to jedno, ale największe wrażenie robi sama fizyka fal

Serio? to już wcześniej było, ten bf to porażka i od początku byłem sceptyczny ale fanboje gadali że łeeee beta była dobra i wogóle, tja to samo słyszałem przy 2042

21.07.2026 16:42
p4go
10
odpowiedz
p4go
175
Almost human

a strzelanie i hitreg jak kulal tak kuleje, nie wiem moze to u mnie tak sie dzieje i jakie trzeba miec ustawienia aby to zaczelo dzialac. Juz przestalem sie denerwowac i smieje sie tylko. Hitmarki leca ale koles nie pada a ja oczywiscie gine z reguly na strzala. W moim odczuciu ta odslona jako jedyna jest najbardziej frustrujaca ze wszystkich wydanych do te pory.

22.07.2026 01:35
11
odpowiedz
Culver9
20
Legionista

Ja tam cisne na XIM Matrix i mam aim assist na myszce. EA tylko banuje za rasistowskie slogany a nie za hardware :D

22.07.2026 19:11
Cyrawn
12
odpowiedz
Cyrawn
28
Pretorianin

Wszystko fajnie, gra super podobnie jak wiele innych strzelanek online, ale wszędzie to samo zalew chińskich w większości cziterów zabija chęć do gry. Widać to w poprzednich Battlefieldach, widać to i w tym niestety. Ale tak samo jest nawet w niszowych produkcjach pokroju Hell let loose, Arma reforger czy seria Verdun, Tannenberg, Gallipoli etc.
Szkoda bo było fajnie sobie postrzelać w takim Red Orchestra 2 czy Rising Storm 1. Ehhh.

22.07.2026 22:13
mateo91g
13
odpowiedz
mateo91g
113
Generał

Nie wiem co się stało z tą grą, ale jak nie było w niej w ogóle oszustów, tak teraz nie da się w to grać - co mecz to jakiś oszust z chamskim aimbotem, robiący wyniki 30-1 walący w taki sposób że nie jesteś w stanie nawet go zranić bo dostajesz serię w 1\100 sekundy od pojawienia się w polu widoku. Gra jest całkowicie zepsuta, co patch to ją coraz bardziej psują, zmieniają ciągle system strzelania, a teraz coś zwalili z tym systemem antycheaterskim, bo ewidentnie przestał on działać od paru dni.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl