Komentarze do opinii: Battlefield 6 stracił ponad 90% graczy, ale prawdziwy problem nie leży ani w mapach, ani w braku zawartości

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
31.01.2026 09:25
1
odpowiedz
Jango Kane
74
Generał

Ostrzegałem, że gra jest kiepska. Mapy za małe. Brak wyrazistych klas. Secure Boot gwoździem do trumny.

31.01.2026 09:43
2
odpowiedz
Shars
105
Konsul

Myślę że porównywanie BFa do jakiegokolwiek extraction shootera mija się z celem, jedyne co mają ze sobą wspólnego to to że się w nich strzela. Ciężko mi określić czego tej grze brakuję żeby utrzymać przy sobie większą ilość graczy, ale jest jedna rzecz której nie ma BF w porównaniu do innych competitivów - system rankingowy. Myślę że dla wielu ludzi to jest główny powód dla którego grają w takiego CSa, Valoranta czy LoLa. Tutaj byłby on trochę cięższy do zaimplementowania, no bo jednak 4-o osobowa drużyna niema zbytnio dużego wpływu na przebieg meczu kiedy w teamie jest jeszcze 28 innych osób, a wrzucanie do gry klasycznych meczy 5v5 rodem ze wspomnianego CSa mija się z celem, bo to już jest. Trzeba by tu trochę pokombinować ale wydaje mi się że na pewno można by wprowadzić przyjemny i satysfakcjonujący system w którym pniemy się w górę niezależnie od wygranych meczy, ale od wpływu jaki na ich przebieg mieliśmy. Myślę że na rangach oddzielających casuali od bardziej umiejętnych graczy, BF z wesołej strzelanki pełnej akcji mógłby zamieniać się w mocno taktycznego FPSa, świadomość że każda śmierć ciągnie nas w dół rankingu sprawiłaby że grałoby się o wiele rozważniej, bez zabawy w Rambo. Oczywiście nudne sezony i mała ilość contentu też mają spore znaczenie, ale sądzę że to nie jest jedyny kłopot.

post wyedytowany przez Shars 2026-01-31 09:49:05
31.01.2026 10:02
3
odpowiedz
sabaru
32
Senator

Najczęściej jak słyszę opinie to że mapy są za małe.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl