20 lat grania tylko na pc k+m. Od kilku lat tylko ps5. Wygodniej i pardoksalnie latwiej. I nie chodzi o asysty. R6 siege w ogole jej nie ma i da sie wygodnie grac. Kwestia wprawy. Bf z asysta faktycznie jest latwiejszy na padzie. Na wieksze dystanse lepsza kontrola
Ja na pc gram na padzie od ps5 bo przeszedłem z konsoli na pc bo wkurzało mnie wydawanie rocznie na ps Plus prawie 300 Ziko żeby grać online
A do klawy o myszki jakoś nie mogę się przyzwyczaić po tylu latach nie grania na nich
Brachol szybciej się adaptuje więc mi mówi że konsolowych wcale nie mają przewagi bo on potrafi ich szybko kłaść na glebie a ja no cóż zawsze będę uważał że myszka jest szybsza niż pad
A ja pozyczylem PS5 znajomego jak pojechal na wakacje bo nie wiedzialem czy mam kupic na moje PS5 czy na PC. Mi na padzie gra sie o wiele gorzej, zwlaszcza jesli mam sie szybko obrocic wokol wlasnej osi i przycelowac, zwlaszcza w strzelance w ktorej w bezsensowny i frustrujacy sposob co 5 sekund ktos lupie Cie w plery mimo ze przed chwila tam byles. W BF4 bylo latwiej bo byly ustalone linie frontu, w BF6 jest ciagle sieczka z kazdej strony i pad absolutnie ssie to bylem zmuszony kupic na PC i jest git.
Ja, bo gram na konsoli, na PC w cenie konsoli nie odpalę BF6 z taką grafiką. PC używam do pracy, nie grania, bo do tego został stworzony.
to niech sobie pady same graja zalosne dzieciaczki dobrze ze nie kupilem tej gry "tfu tfu tfu na ea " paprochy
Po pierwsze pad jest o wiele wygodniejszym narzędziem niż mysz i klawiatura. Po drugie powodem zmian w aa nie jest to, że celownik za bardzo lepi się do przeciwnika tylko spowalnia z mocno co daje takie wrażenie i uniemożliwia graczom na padach korekty co zwiększa jeszcze bardziej przewagę myszkowców.
Zarówno autor tekstu jak i komentujący powinni się trochę rozeznać w sytuacji zanim coś napiszą bo robią z siebie głupków.
100% się zgadzam wkurza mnie to niż mi pomaga, i momentalnie mierząc do jednego gracza potrafi mi przebiegający inny gracz ściągnąć celownik z pierwszego gracza co wpływa że Myszkowiec zorientowany nie daje mi szans na poprawkę i kończy się tym że dostaje w dupę
Do FPS mysz i klawiatura sa wygodniejsze, pad jest wygodniejszy moze do gier TPP jak Tomb Raider. A jak wam nie idzie na padzie to wylaczcie crossplay i przestanie stekac ze pecetowcy was łupią, co właśnie dowodzi jak pad ssie do strzelanek.
Na ps5 ustrzelenie 10 fragów w podboju graniczy z cudem. Oby to celowanie poprawili i sterowanie pojazdami bo najlepsze było w bf4.
Gram na pc padem od ps5 i potrafię do 60 fragów na mecz ustrzelić nie to żebym się przechwalał jestem raczej przeciętniakiem, i bez podnoszenia ze strony innych graczy czy znajomych z drużyny może i bym tyłu fragów nie uzbierał po prostu lata grania na padzie. Czyli lata praktyki nic więcej niektórzy nawet tylu czasu nie potrzebują żeby się wprawić a niekiedy widzę że konsolowcy w BF 6 mają najlepsze noty w tabeli
Gram na Xboksie i ten aim assist to bardziej przeszkadza niż pomaga w nabijaniu fragów, więc w ogóle o jakiej przewadze konsolowców nad pececiarzami mowa? Na serwerach z włączonym crossplayem najczęściej kończę z KDA poniżej 1,0, bo gracze pecetowi mają chorą przewagę + cheaty (no bo jak inaczej nazwać typa zabijającego przeciwników z drugiego końca mapy z SMG), kiedy grając na serwerach składających się z graczy xboksowych mam KDA na poziomie circa 1,5.
Standardowo osoby grające na konsolach i padach będą broniły aim assista. Ja niedawno po 3 latach grania na PS5 i PS5 Pro złożyłem sobie PC i sam organoleptycznie widzę jaką przewagę daje aim assist na konsoli w takim wydaniu. Na PC musisz celować manualnie w cel plus ogarnąć recoil plus liczyć na to, że ten zrąbany bloom będzie działać na twoją korzyść. Na konsoli i tym aim assist w BF6 tak naprawdę jedyne co muszę zrobić to kontrola odrzutu trzymając prawy analog lekko w dół. Cała reszta dzieje się automatycznie. Ba. Mogę sobie pozwolić nawet na strzelanie ogniem ciągłym gdzi na myszce i klawiaturze muszę strzelać seriami. Aim Assist najlepiej widać strzelając z AR na 100 metrów gdzie na myszcze bardzo trudno utrzymać pociski w celu, a na PS5 spokojnie aim assist celuje.
Płaczą gracze PC... którzy raz twierdzą że potrafią precyzyjniej strzelać... co im widać nie wychodzi. Dwa, co chyba jeszcze bardziej wyostrza ich debilizm, nie potrafią suwaczka gry międzyplatformowej ustawić wyłączonej.
Co do samej asysty na padzie tak, jest za mocna. Tak za bardzo się przykleja do tułowia, oraz UWAGA, w takiej formie bardziej przeszkadza w walce niż pomaga gdy na ekranie kilu przeciwników. Wręcz nie pozwala odkleić się i wybrać tego którego chcesz. Dlatego wyłączyłem ją całkowicie. Z tą która jest od premiery po prostu się nie da.
Może dlatego nie potrafią suwaczka gry międzyplatformowej ustawić ponieważ na PC ta opcja nie jest dostępna?
Wczoraj zauważyłem obniżenie wymagań z tych najbardziej absurdalnych do banalnie prostych. Tak prostych, że podczas 3 gier zrobiłem chyba kilka na raz XD
Oni nie potrafią tego zbalansować, ewidentnie nie mają pomysłu.
Nie dodają również, że te zadania były zabugowane i gra potafiła grindu nie wyłapać - np. zabicia określonej ilości osób w jednej rozgrywce.