To było na równi z prezentacją tego syfiastego Call of Duty na wydarzeniu Microsoftu. Jedno wielkie WTF i kto to tutaj wrzucił, dlaczego i ile zapłacił...
Końcówka TGA to totalne nieporozumienie i rozczarowanie.
Zgadzam się co końcówki. Ogólnie tegoroczna edycja TGA podobała mi się znacznie bardziej niż kilka ostatnich ale po ostatniej zapowiedzi chciało mi rzygnąć.
Najwyraźniej nie można mieć wszystkiego.
Chyba każda osoba oglądająca/tworząca tego typu wydarzenia zdaje sobie sprawę że największa bomba powinna iść na sam koniec bo to ten tytuł zostanie zapamiętany najbardziej i będzie wisienką na torcie całego wydarzenia. Jakby na sam koniec dali Divinity 3 a gdzieś w środku upchnęli tego Hero shooter kasztana uważam że odbiór byłby dużo lepszy.
Zabraklo po prostu "There is One more thing..." na koncu.
Naprawde wszyscy czekali na jakies mocne pierdykniecie i zamkniecie z rozwalonym umyslem w postaci dodaku do Witcher 3 albo Half-Life 3.
A w zamian bylo elo i gala sie urwawla.
Ale ogolnie w sumie malo bylo jakis mocnych trailerow w tym roku (studia boja sie cokolwiek pokzaywac przed GTA6?). Juz chyba na Sumer Game Fest bylo wiecej miesa.
Bez kitu, jak zobaczyłem ten ostatni trailer to od razu złapałem się za głowę co to za hero shootera nr. 174 mi tu zarzucają :D
Totalne guano, miało być wiele spektakularnych zapowiedzi jak dodatek do W3, remake Black Flag, Final Fantasy VII Part 3, Half-Life 3, a nic z tego nie było. Ostatnia gra jakiś hero shooter, który wygląda dokładnie tak samo jak tysiące innych hero shooterów, to jakiś nie śmieszny żart. I przed tym ta wielka zapowiedź Mega Mana, jakby to było jakieś nie wiadomo co. Jedyny plus to pokazanie Leona w RE oraz świetna Lara Croft. Ogólnie najgorsze TGA w historii.
Mnie śmieszy jak z pizdy wymyślają sobie Half-Life 3 albo dodatek do wiedźmina 3 jak obie te rzeczy w ogóle mogą nie być i zapewne nie są w produkcji nawet, i naglę gadanie że najgorsza Gala w historii? Czy oglądaliście poprzednie gale? Przed galą było dużo śmieszków i jak w to uwierzył to jest skończonym cepem XD
Pamiętajcie że żeby była zapowiedź gra musi postawać i nie każdy twórca ma potrzebę dawać swoją grę na Gale? Takie GTA6 czy ES6 lub Black Flag to będą na wydarzeniach prywatnych albo nawet zwiastuny na kanale YouTube. Rzeczywiście zawiodłem się ze nie dali mocnej pompy na końcu wydarzenia ale gry zaprezentowane były mega dobre i dobrze się zapowiadają na 2026.
Ta, zaraz śmieszków. Sporo leaków się akurat sprawdziło. Chociażby ten z Divinity czy nową grą The OId Republic.
A, no i jeszcze coś. Nawet jeśli jakiś leak się nigdy nie sprawdził to nie znaczy, że był wyssany z palca. Mam znajomych w gamedevie i nawet sobie nie zdajesz sprawy jak ogromna ilość projektów jest anulowana zanim w ogóle zostanie zapowiedziana.
Jestem świeżo po obejrzanym zapisie i pierwsze 1,5-2 godziny było ciekawe. Potem już w większości przewijałem. Liczyłem na jakąś petardę na koniec i dostałem coś, co zupełnie mija się z pojęciem petardy. Wiem, że kolejny FPS z bieda grafiką. No żenuła.