Komentarze do wiadomości: Avatar: Frontiers of Pandora dostał drugie życie na Steam. To zasługa nowego filmu Jamesa Camerona i zaskakująco dobrego dodatku

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
29.12.2025 21:11
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
44
Generał

Sladem Fallout.

30.12.2025 20:23
2
odpowiedz
Lokzii
1
Junior

Sam sie dałem zlapac i żałuję

30.12.2025 20:46
3
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Dewastator96
14
Legionista

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale to uniwersum Avatara to jest dla mnie jakiś dramat, w tym nie ma żadnej duszy, nie ciekawi mnie to wcale i mam wrażenie że filmy powstały tylko po to, żeby cieszyć oko ładnymi efektami. I jak patrzę na gameplaye z tej gry to faktycznie wygląda ładnie, ale kurczę, kompletnie nie obchodzi mnie jakakolwiek historia z tego uniwersum, więc podaruję

30.12.2025 22:48
Tohka Yatogami
3.1
Tohka Yatogami
64
Konsul

Jak to w internecie można znaleźć , ludzie często porównują Avatara do "Tańczacy z wilkami" . Tylko że Avatar powstał dla efektów wizualnych by przez parę godzin ludzie mogli sobie popatrzeć na ekran.
Główny bohater w pierwszym filmie kompletnie olał misję którą mu zlecono. Bawił się w Tarzana i zakochał w córce wodza.
A wtedy gdy RDA dało mu ostatnią szansę - "Oni chcą zniszczyć drzewo!!" tak nagle ,bez żadnych wcześniej rozmów co RDA chce.
RDA a raczej ludzkość także nie pasuje jako "zły" w tym filmie- Po co inwestować w program Avatar ,jeśli mieliby użyć siły do wyeliminowania tubylców? Czemu przed zniszczeniem drzewa próbowali użyć gazu łzawiącego by tubylcy się rozeszli?Czemu po zniszczeniu tego wielkiego drzewa od razu odlecieli a nie wyeliminowali niedobitków? Bo ich celem nigdy nie była walka z Na'vi.
I gdyby Jake i naukowcy (którzy też siedzieli tam tyle czasu ale mieli w 4 literach ich misje) by próbowali rozmawiać z tubylcami tak jak mieli to może doszli by do porozumienia.

2 film to było więcej samolubności Jake'a którzy uciekł z rodzinką przed RDA które mimo bardziej zdecydowanych kroków nadal nie chce od tak sobie atakować tubylców czy zwierząt. Ale wtedy pojawia się temat walenii które przez program Avatar są ..zbędne.

TLDR : Filmy to tylko wizualne show z fabułą płytką jak kałuża po deszczu.

10.02.2026 13:41
Ban4Fun
3.1
Ban4Fun
9
Legionista

Tohka Yatogami "Główny bohater w pierwszym filmie kompletnie olał misję którą mu zlecono. Bawił się w Tarzana i zakochał w córce wodza."
- jest człowiekiem, uległ emocjom

"A wtedy gdy RDA dało mu ostatnią szansę - "Oni chcą zniszczyć drzewo!!" tak nagle ,bez żadnych wcześniej rozmów co RDA chce."
- powyższe...

"RDA a raczej ludzkość także nie pasuje jako "zły" w tym filmie- Po co inwestować w program Avatar ,jeśli mieliby użyć siły do wyeliminowania tubylców?"
- bo ludzkość jest zła i zjeb$na - panoszą się po innych układach i planetach w poszukiwaniu zysku (była o tym mowa w kilku dosłownie momentach filmu, o tym, że zależy im na mamonie biegnącej ze sprzedaży tego surowca, który pod ziemią znajdują, a że swoją planetę wyeksploatowali, to teraz jak rak, lecą "pokojowo" podbijać inne planety. OPÓR spotyka się z PRZEMOCĄ. Czy to jest okej? Popatrz na nasze czasy teraz. Nie wspomnę, które kraje praktykują takie "zachowania".

"Czemu przed zniszczeniem drzewa próbowali użyć gazu łzawiącego by tubylcy się rozeszli? Bo ich celem nigdy nie była walka z Na'vi."
- Mercer - największy złol i patol, który mówi przemocą. Jedyna jego "łaska" to było wysiedlenie Na'vi najmniejszym kosztem. Nie udało się? To podpalił drzewo. "Celem nie była walka z Na'vi?" No super. Wlatuj w nie swoją planetę, żądaj surowców jej prawowitych mieszkańców i oczekuj braku oporu...

"I gdyby Jake i naukowcy (którzy też siedzieli tam tyle czasu ale mieli w 4 literach ich misje) by próbowali rozmawiać z tubylcami tak jak mieli to może doszli by do porozumienia."
- Mercer nie chciał współpracy, prostszym dla niego było rozpipcenie całego Na'vi, których uważał za dzikusów. Jeśli jego zachowanie nie mówi Ci o tym wprost - oglądaj jeszcze uważniej. Najlepiej z napisami.

"TLDR : Filmy to tylko wizualne show z fabułą płytką jak kałuża po deszczu."
- krótkowzroczni nie dostrzegą głębi ;)   Trochę jak z katastrofą Tytanika.

05.01.2026 10:47
tsjuder
😂
4
odpowiedz
tsjuder
2
Legionista

Ogień i krew?? Chyba Ogień i popiół. :)

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl