Komentarze do wiadomości: Assassin’s Creed: Hexe niespodziewanie traci reżysera, który pracował dla Ubisoftu od 25 lat. Jego rolę przejmie twórca Black Flag i Origins

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
25.02.2026 20:25
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
47
Generał

Ubisoft robi wszystko żeby bylo o nim glośno.

25.02.2026 21:12
2
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
17
Generał

Chyba nie był fanem "ciepłych" czarownic, mistycyzmu, nadprzyrodzonych rzeczy, czarów i oklepanej historii zemsty

25.02.2026 21:39
Drzesaru
3
odpowiedz
4 odpowiedzi
Drzesaru
84
Konsul

Z jednej strony Far Cry 2 jest dla mnie najgorszą grą w serii, a z drugiej strony Watch Dogs Legion również jest dla mnie najgorszą grą w serii, ale z trzeciej strony szanuje mimo wszystko jego odważne decyzje podjęte w produkcji tych gier.

25.02.2026 21:48
3.1
odpowiedz
Po30stce
4
Junior

Drzesaru Far Cry 2 choć nudny jak diabli i powtarzalny to klimat Afryki tak sie wylewał z ekranu jak nigdzie indziej. Od lat marzę o remake lub podobnym klimacie gry. Legion nie grałem, a Chaos theory to juz inna liga i wyższy poziom wtajemniczenia.

25.02.2026 22:24
Drzesaru
3.2
1
odpowiedz
Drzesaru
84
Konsul

Po30stce Zgadzam się. Dla mnie Far Cry 2 jest najgorszą częścią, ale pomimo tego szanuję go bardziej niż takie New Dawn, które mimo wszystko uważam za lepszą grę, choć paradoksalnie mniej tę część szanuję. Far Cry 2 stawiał na maksymalną immersję i postawił na minimalistyczny HUD co było naprawdę dobrym wyborem. Malaria czy zacinanie się broni dla większości osób było irytujące, ale dla mnie powiększało jeszcze bardziej immersję i dawało napad emocji i potrzebę spontanicznego wyjścia z sytuacji. No i do tego ta symulacja płomieni. Do dzisiaj nie widziałem lepszej, a minęło 18 lat. Niestety największym problemem był brak zapisu automatycznego i czyszczenie mapy przez godzinę mogło zostać zresetowane, bo nie zapisałem gry manualnie w specjalnym budynku. Gdyby to chociaż było w menu, to nie miał bym z tym problemu, ale do tego dochodzą te respawnujące się posterunki i konstrukcja misji fabularnych, która była mocno powtarzalna. Szanuję Far Cry 2 i nie dziwię się, że ludzie uważają ją za najlepszą. Tę grę albo się kocha albo nienawidzi.

25.02.2026 23:09
3.3
odpowiedz
Po30stce
4
Junior

No i teraz browarka mozemy sie napić ;) mam dokładnie te same przemyślenia o tej grze, a ogień palący sie na drzewie w które strzeliłem z kochanego granatnika pamiętam do dziś w moich oczach, a też bylo to baaardzo dawno.

26.02.2026 01:11
tynwar
3.4
odpowiedz
tynwar
102
Legend

I tak wciąż dało się polubić dwójkę, co innego najnowsze, które już niezbyt zachęcały.

26.02.2026 00:04
4
1
odpowiedz
N_Joy
46
Centurion

Może ten też idzie do CDP robić Wiedźmina :D

post wyedytowany przez N_Joy 2026-02-26 00:04:39
26.02.2026 05:32
5
1
odpowiedz
NightGeisha
10
Generał

To raczej dobra informacja, akurat te dwie gry z serii (wraz z Odyseją) uważam za najlepsze.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl