Bardzo dobra decyzja. Jeszcze niech usuną rasizm ze swoich gier (wciskanie na siłę murzynow) i będzie w ogóle super
Dla mnie akurat OK, że w planują wyciąć te magiczne sztuczki.
Po co to w serii o Asasynach?
Super wiadomość! Oby ta gra nie posiadała tych głupot dla graczy z tiktoka
Super wiadomość! Oby ta gra nie posiadała tych głupot dla graczy z tiktoka
Dla mnie akurat OK, że w planują wyciąć te magiczne sztuczki.
Po co to w serii o Asasynach?
Bardzo dobra decyzja. Jeszcze niech usuną rasizm ze swoich gier (wciskanie na siłę murzynow) i będzie w ogóle super
Dobrze napisał - na siłę, tak jak Bamboraja.
Nie przypominam sobie, by ktoś czepiał się chociażby postaci Adewale, na pewno nikt traktowany poważnie. Conor też miał chyba jakiegoś czarnego kompana? OK, nie były to postaci pierwszoplanowe, ale ważne. Dałoby się obsadzić takowe i w głównej roli.
W Watch Dogs 2 nikomu chyba nie przeszkadzał kolor skóry bohatera? W Far Cry 2 juz nie pamiętam, czy bohater był czarny, czy biały, ale miejsce akcji samo w sobie nikomu nie wadziło (szkoda, że gra się nie udała gameplay'owo - mogliby zrobić remake, bo klimat i realia były mega oryginalne)...
Tytułowy Ostatni Samuraj to nie postac Cruze'a, a w kontekście historycznym był tam biały, chociaż bodaj nie Amerykanin.
Yasuke samurajem nie był, nie brał istotnego udziału w bitwach, został oszczędzony bo nie był nawet Japończykiem i nie miał w sobie poczucia zrobienia seppuku gdy zabito jego władcę. Zniknął z kart historii, bo nie zrobił nigdy nic ważnego, a Oda go miał jako pokazówkę, dziwadło.
Zaciemniony umysł lewaka nie rozumiem, że wciskanie na siłę bez uzasadnienia fabularnego nie jest ok
To jest najlepsza rzecz, która mogła się wydarzyć i teraz jestem o wiele bardziej zainteresowany tą grą. Są ludzie którzy mówią, że magia w tym uniwersum istnieje przez technologię ISU. I to oczywiście prawda, ale mi się wydaję, że ugruntowane odsłony są o wiele lepsze. Magia może, a nawet powinna istnieć, ale nie w rozgrywce. Ten ruch mnie tylko utwierdził, że Assassin's Creed zaczyna wracać na właściwe tory.
No właśnie - powinna, ale przez technologię. Subtelnie. Na początku była niespotykana, dotyczyła rzadkich artefaktów, których tak poszukiwano. A potem? Panie, daj pan spokój...
Wątek tych którzy byli przed nami i magiczne artefakty to jedyne "magiczne" rzeczy które powinny być w Assassynie i które był od samego początku. Magiczne potworki i inne bzdury powinny zniknąć jak najszybciej.
Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, ważne że Black Flag Resynced potwierdzone.
No i zaczyna się. Oczywiście, że w grze z czarownicami nie będzie magii. Szkoda, bo właśnie DLC fantastyczne były w każdej z tych erpegowych części najlepsze. To może usuńmy jeszcze wątek współczesny (a nie, przepraszam, to już się stało!), Animusa, spór Zakon-Asasyni, bo w końcu to nie jest realistyczne i... zostaniemy z grami, które może same w sobie tragiczne nie będą, ale Assasin's Creed też nie.
No szkoda. Mnie głównie ciągnęła do serii fabuła z Isu.
W takim wypadku chyba sobie odpuszczę.
Jezu, to nie jest bait? Koniec świata jest bliski, w Ubisofcie ktoś zaczął myśleć.
No i super, może jeszcze coś będzie z tej gry :D Wątki jakieś fantasy typu magia to ostatnie co seria Asassin Creed potrzebuje ... -.-
Cześć która ma się rozgrywać konkretnie wokół wiedźm ma nie mieć elementów magicznych? Dziwna decyzja
Mogą być przecież watki tej starozytnej cywilizacji i ich artefakty
Problem jest trochę taki, że najbardziej zawsze cierpi design gry na tym. W sumie ubi i tak nigdy nie potrafiło nic z tym zrobić, ale na ogół jak masz w grze fantastyczne elementy to możesz tam wrzucić masę różnych przeciwników i opcji gameplaych dla nas. Gry bez tego bardzo często kończą tak, że masz 5 przeciwników którzy i tak są w sumie tacy sami. Realizm mocno ogranicza i wtedy trzeba potrafić przerzucić akcenty na coś innego i nie jest to łatwe.
Realizm mocno ogranicza i wtedy trzeba potrafić przerzucić akcenty na coś innego i nie jest to łatwe.
Stare asassyny były bardzo dobre fabularnie, bez jakiegoś hokus pokus
Dlatego pod względem fabuły starsze asassyny były lepsze od tych nowszych, no ale ubisoft jeszcze coś znaczył wtedy