Black mirror... ale tak, też od razu o tym pomyślałem. Strasznie szybko się to zaczyna stawać realne...
Niektórzy to mają dość kontrowersyjne pomysły.
Znając życie pewnie się to sprzeda.
Kapitalizm ten jeb. system nie ma żadnych zasad, nie warto splunąć nawet na to gówno.
Coraz bardziej zbliżamy się do scenariusza albo z wally gdzie maszyny robiły za nas wszystko a ludzie tylko tyli i siedzieli na dupie...
Albo dużo gorszy scenariusz gdzie AI zyskuje świadomość, tworzy sie roboty które same myślę a do tego szybka droga do buntu maszyn, masakra
To cale AI w ogóle nie powinno być rozwijane, mamy tyle innych ścieżek do rozwijania, medycyna, astronomia, czy choćby komputery lepsze i wydajniejsze, nie potrzebuje niewolnika robota... :v
To cale AI w ogóle nie powinno być rozwijane, mamy tyle innych ścieżek do rozwijania, medycyna, astronomia,
Sprawdź sobie kto i za co dostał nagrodę Nobla z chemii w 2024 roku. AI to nie są tylko durne apki dla mas ale też bardzo konkretne narzędzia bez których już teraz ciężko sobie wyobrazić postępy w nauce.
Bez przesady z tymi postępami. AI do niczego poważniejszego się nie nadaje, ze względu na zbyt dużą ilość błędów. A koszty funkcjonowania tej technologii są całkowicie nieadekwatne do korzyści.
Zbieranie awatarów zmarłych osób jak pokemony to moje nowe hobby. Trochę jak portrety z potera :D
Co kto lubi. Dla mnie trochę to dziwne, ale jak ktoś bardzo chce to droga wolna.
Myślałem już kiedyś o tym czy przy pomocy AI nie zrobić takiego awatara ale to jest powalone. Jeszcze jakieś wymyślone postacie to jeszcze ujdzie ale takie prawdziwe to już mi ciężko przełknąć.
Ludzie tak się tego boją, jakby myśleli że film Transcendencja właśnie się urzeczywistniała.