Via Tenor
Jak się to czyta to ja odnoszę wrażenie, że w UBI, AI już zarządza tą całą firmą. Od lat dostają po tyłku za miałką zawartość swoich gier, taśmociąg, kopiuj wklej itd., a ich remedium na poprawę to... więcej miałkiej, taśmowej treści (gry usługi), no ale stworzonej przez AI czyli narzędzie, które mówiąc delikatnie nie ma dobrej prasy...
I pomyślcie, że wystarczyło w 2018 roku zainwestować 1000 euro w Ubisoft, mielibyście 40 euro.
Nie, nie 40 euro zysku, wasze 1000 euro zmieniłoby się w 40.
wygenerowane przez AI elementy będą widoczne dla graczy podczas rozgrywki.
Jak to już widać. W takim Shadows dialogi pisało chyba AI. To samo ze zlepekiem niegrających ze sobą pomysłów i mechanik.
Firma chwali się również, że zamierza przeobrazić Far Cry, Rainbow Six oraz Assassin’s Creed w „coroczne miliardowe marki”. Nie uściślono co to dokładnie oznacza
Pewnie chodzi o miliardowe straty, bo jak widać Ubikacja nigdy się nie nauczy. Pora spuścić wodę i zamknąć ten chlew. Po akcjach z zeszłego roku myślałem, że Ubikacja jest tak głupia na jaką wygląda. Teraz wiem, że się pomyliłem. Jest nawet głupsza.
Czyli robią to samo co niegdyś prasa zrobiła z brukowcami, a telewizja z paradokumentami - węszą jak robić dużo badziewia małym kosztem, po czym wmawiają ludziom, że to nowy postępowy standard.
Już okolice 4 euro xd, ja pamiętam jak im akcje spadły do 11 i było larum że zdechli.
I pomyślcie, że wystarczyło w 2018 roku zainwestować 1000 euro w Ubisoft, mielibyście 40 euro.
Nie, nie 40 euro zysku, wasze 1000 euro zmieniłoby się w 40.
Urwa nać, dajcie zagrać w Valhallę, zanim całkowicie zgasicie światło. Odyssey zmordował mnie niemiłosiernie, Vahalla poszła na dalszy plan (daaaaaalszy), ale dwie stówki zmieniły właściciela. Moja biedna cyfrowa kolekcja, ja dyndolę...
I to jest właśnie problem. Kiedyś grałem do Unity, i na tym się zatrzymałem. W zeszłym roku postanowiłem sobie przejść całość po kolei. Od jedynki, dwójka, Liberation hd też, Syndicate, do którego podchodziłem pierwszy raz, potem Origin, o którym wiedziałem, że jest spory, ale - o dziwo - nie zmęczył mnie zupełnie, był ok. Ale Odyssey, Boże. I wiem, że ta Valhalla, to jeszcze większy moloch, dlatego muszę odpuścić, bo mnie krew zaleje. Odyssey sam w sobie to dobra gra, nie to, że mi się nie podobała, ale tak rozwleczona...I tak już mam i Valhallę i Mirage, i zagram w nie, ale jednak po przerwie :)
wygenerowane przez AI elementy będą widoczne dla graczy podczas rozgrywki.
Jak to już widać. W takim Shadows dialogi pisało chyba AI. To samo ze zlepekiem niegrających ze sobą pomysłów i mechanik.
Firma chwali się również, że zamierza przeobrazić Far Cry, Rainbow Six oraz Assassin’s Creed w „coroczne miliardowe marki”. Nie uściślono co to dokładnie oznacza
Pewnie chodzi o miliardowe straty, bo jak widać Ubikacja nigdy się nie nauczy. Pora spuścić wodę i zamknąć ten chlew. Po akcjach z zeszłego roku myślałem, że Ubikacja jest tak głupia na jaką wygląda. Teraz wiem, że się pomyliłem. Jest nawet głupsza.
Via Tenor
Jak się to czyta to ja odnoszę wrażenie, że w UBI, AI już zarządza tą całą firmą. Od lat dostają po tyłku za miałką zawartość swoich gier, taśmociąg, kopiuj wklej itd., a ich remedium na poprawę to... więcej miałkiej, taśmowej treści (gry usługi), no ale stworzonej przez AI czyli narzędzie, które mówiąc delikatnie nie ma dobrej prasy...
Przecież oni byli prekursorem wykorzystania AI w grach ? W co teraz chcą inwestować, skoro już tyle lat w to inwestują, a nie przynosi to pozytywnych skutków ? I nie nie chodzi o to, że "AI" w grach Ubisoftu powoduje nijakość w grach co odrzuca graczy. Bo to tylko jeden z problemów. Drugim jest przerost zatrudnienia spowodowany wykorzystaniem tego AI... Bo ono wcale sie nie przyczyniło do zmniejszenia zatrudnienia...
Jak patrze na to co robi Ubisoft, to mam wrażenie, że prezesostwo gra pod spadki spółki... Inaczej tego nie jestem w stanie wytłumaczyć... Oni zamiast wydawać gry, to wydają kasę na ich stworzenie, po czym anulują projekty w połowie. Jaki to ma cel ?
Praktycznie nie gram w produkcje Ubisoftu, więc ich gargantuiczne problemy mnie mocno nie zajmują.
Nawet ja, muszę jednak uczciwie przyznać, że ich otwarte światy, oparte na historyczne regionach były naprawdę świetnie wykonane.
Trochę szkoda jak zatoną...
Unity miało piękny Paryż, jednak gry nie ukończyłem...Origins wynudziło mnie po kilku godzinach. Czegoś mi brakuje w ich grach, pomimo ładnych światów.
Czyli robią to samo co niegdyś prasa zrobiła z brukowcami, a telewizja z paradokumentami - węszą jak robić dużo badziewia małym kosztem, po czym wmawiają ludziom, że to nowy postępowy standard.
Wszystkie firmy na bank tak samo korzystają tylko są na tyle bystre żeby się nie przyznawać
Grubo rynek pc upada Ubisoft anuluje gry ciekawe czasy.
Rynek PC upada? A to ciekawe, bo to właśnie PCty zaliczają comeback od jakiegoś czasu. Tylko nie każdy wie co trzeba zrobić, tak jak pokazuje to Ubikacja.
nie wiem jak wy ale dla mnie to dobry czas na zakup za małe piniodze. jak co trace mał pinionc, a jak ubisoft jednak wróci zyskam z x 20 xD "kupuj tanio selaj drogo" . za tydzień może spieniężam intela jak wskoczy na 60
PS ubi rynek otwiera sie dopiero za 9 dni jak coś planujecie (też nie wiem czemu ktoś może mnie olśnić skąd taka przerwa długa) to samo na applu wraca za 9 dni a to nie paris trade market
Jak te gierki od ubisoftu stały się już dawno generycznymi bullszitami, ani tam ciekawej historii, ani jakiś plot twistow, bohaterów z krwi i kości, satysfakcjonujacego gampleya. Cały patent opierający się na parkurze w co rusz innych miejscówkach historycznych.meh nuda
Ja podtrzymuję to co pisałem już dawno... W Ubisofcie po prostu na decyzyjnych stanowiskach są ludzie niezbyt lotni umysłowo, że tak delikatnie powiem.
To jest kolejny dowód... Widzą, jak reagują gracze na każde użycie widocznego dla gracza AI w tworzeniu gier, widzą jak jest po ich grach jechane i są wytykane ciągle te same błędy. Co robią? Idą w kierunku więcej AI i takich samych robionych taśmowo gier...
No, osobliwa strategia na wydostanie się z trudnej sytuacji w jaką wpadli.
Nie wiem co oni tam ćpają i chlają, ale podzieliliby się. Bo towar ewidentnie dobry.
Chociaż może nie - to co biorą zrobiło im z mózgów niezłe gówno.
Wydane 100zł na ich stocki (po ogromnych spadkach), było najgorszymi wydanymi pieniędzmi w moim życiu.
Spoko, taki Persecuted i tak napisze że Ubisoft jest w dobrej formie a AC Shadows to sukces xD