Ano, właśnie kupowałem taniego SSD na gierki, okazje się zdarzają (ja np. kupiłem Sandiska 1TB SATA za ~260zł) ale i tak się zdziwiłem bo 1TB skoczyło o ~150zł do góry, a 2TB o ~250-300zł. A podejrzewam że im bliżej high performance (które na szczęście w grach ma zerowe znaczenie) różnice będą jeszcze bardziej dotkliwe.
Cóż, czekam na upadek manii AI, choć pewnie ekonomicznie zaboli. Dodam tylko że RAM i pamięć jest praktycznie we wszystkim (teraz to nawet kurde w lodówkach) więc zdrożeje absolutnie wszystko.
Skoczyło znacznie mocniej, bo 2 TB z początkowych 500 zł, potrafią teraz kosztować nawet 1300 zł. Swoją drogą trudno w to uwierzyć, że kupiłeś 1 TB Sandiska za 260 zł, skoro ceny tych dysków o takiej pojemności w dowolnym sklepie startują od 540 zł, a za 260 zł można kupić najwyżej 250 GB. No chyba, że kupiłeś używkę.

Jednak 288zł, pamięć zawodzi. Ale pamiętam że dało się kombinować z newsletterami i innymi pierdoletami i zbić dalej, mnie się nie chciało bawić.
No bo mowa o SATAIII a nie NVMe, różnica w grach rzędu 0,5s-3s na loadingu, dla mnie przy różnicy cen absolutnie nieopłacalne w tej chwili czasu.
No to trochę się nie zrozumieliśmy, bo myślałem, że chodzi o NVMe. A cena rzeczywiście wyszła niezła.