"Musimy przynajmniej pobić rekord aktywnych graczy Marathonu, żeby pokazać, że podjęli złą decyzję."
Meh... Niech zdycha :D Żeby nie było, to mam dzięki D1 i D2 masę dobrych wspomnień i poznałem fajnych ludzi, ale Bungo zrobiło się zbyt pazerne, to mają za swoje. Jak chcą jeszcze ratować serię to niech robią trójkę, bo inaczej nie widzę sensu żeby wracać do tego świata.
D2 - wiele wspaniałych chwil, błędów też ale szkoda.Może jednak coś zrobią...
Według mnie jedną z głównych przyczyn śmierci Destiny 2 jest polityka Bungie dotycząca usuwania starszej zawartości, obecnie już prawie cała fabuła Destiny 2 jest niedostępna. Rozumiem duży rozmiar, ale mogliby zostawić kampanie chociaż jako opcjonalną zawartość do pobrania, tym bardziej, że to były płatne DLC. To jednak zniechęciło wiele osób w tym mnie do Destiny 2, dużo lepiej pod tym względem zestarzało się Destiny 1, które co prawda ma od jakiegoś czasu dość niestabilne serwery i ciężko się dostać do hubów, ale będąc wystarczająco cierpliwym można przejść wszystkie kampanie, sam około pół roku temu przeszedłem The Taken King i Rise of Irons.
Przecież ta decyzja nie została podjęta z dnia na dzień. Żadna firma nie zmieni planów, tylko dlatego, że jednego dnia skoczy CCU w jakimś pospolitym ruszeniu. To są lata zaniedbań, dziwnych decyzji oraz totalnie antykonsumenckiej polityki z wycinaniem contentu, za który zapłacili gracze w pierdyliardzie dodatków. Teraz to byłoby pudrowanie trupa, który nie ma szans na odbudowanie reputacji. Już lepiej niech się zajmą np. Destiny 3 i prowadzeniem tego od początku w bardziej sensowny sposób.