Nie wiem, nie znam się ale czy w takim przypadku szefowie tego studia nie powinni ponieść konsekwencje za co, by nie mówić zdefraudowanie setek milionów $
Szkoda, tyle talentów marnowało się przez te 6 lat, kto wie ile fajnych tytułów mogłoby powstać w tym czasie, albo gry innych studiów powstałby szybciej, były lepsze, gdyby te studia miały tych deweloperów na pokładzie.
I kolejna gra znika z mojej listy. 6 lat to sporo. Trudno powiedzieć jaki był plan w głowie Steve, ale znacznie mniejsze studio miało zrobić gre rozmachem przypominającym ten z GiTki to proszenie się o kłopoty. 6 lat i nic się nie wydarzyło. Poza trailerem. Rozumiem, że proces tworzenia gry to nie jest jakiś ekspres i musi zając odpowiednią ilość czasu. Jednak jak wspomniane było o chaosie i wolnych postępach to nawet gdyby Tencent zostawił to, aby dalej się rozwijało to by wyszedł z tego drugi Duke Nukem Forever a koszt całkowity nigdy by się nawet nie zwrócił. Zatem decyzja słuszna.
Nie wiem, nie znam się ale czy w takim przypadku szefowie tego studia nie powinni ponieść konsekwencje za co, by nie mówić zdefraudowanie setek milionów $
jak mozna wkleic filmik tego antycywilizacyjnego raka - piekne podsumowanie xD
jakby ktos nie wiedzial kim jest jason schreier, daje podsumowanie dzialalnosci tego szkodnika.
fajnie, ze zrobiles prrrt - idealna rekomendacja 👍
choc obawiam sie, ze odnoszenie sie do meritum moze nie lezec w naturze roztrzepanca, ktory reaguje biegunka na film wytykajacy kilka niewygodnych faktow odnosnie "dokonan" osobnika z jego kregu ideologicznego.
spocznij oficerze doofy 🙂
Co ciekawe Tencent dementuje, ze gra jest anulowana. Zwolniono 80 pracownikow. No, ale firma oglosila nowa gre, ktora bedzie sie dziala w Cyberpunkowym miescie. Najprawdopodobniej przeniosa assety i inne rzeczy z tej niewydanej gry, ktora miala sie dziac w cyberpunkowym japonskim miescie :-). Wydaje mi sie, ze gostkowie pociagli Tencent na kase i zaraz dorwa nowe finansowanie i jazda do przodu.
ps. Ja zawsze jestem za konkurencja bo ona powoduje, ze firmy walcza o klienta. Monopol nigdy nie jest dobry. Szkoda, ze Saint Row upadlo, a Mafia poszla w kierunku zamknietych swiatow.
Boom covidowy się skończył i teraz większość z tych studiów, które wykupili zamykają. Stać ich.
Szkoda bo pamiętam trailer który zapowiadał się ciekawie . Ci zrobić ...bywa
Jak to było? Mierz siły na zamiary?
BTW, ile to już studiów chciało zrobić grę "a'la GTA"?
Żadnemu się póki co nie udało dorównać tej klasie.
Może niech już odpuszczą sobie?
Wystarczy, że skupiliby się na mniejszej skali.
A przypadkiem w swoich vlogach na youtube lightspeed nie oznajmił jakoś że orzez pierwsze 3 lata jedyne "prace nad grą" to było robienie concept artów, lore i trailera do gry który nawet nie jest wyszukiwalny ponieważ film o tym samym tytule zawsze pojawia się jako pierwsży wynik?
Jakby to wszystko brzmi jak coś co nie może się udać.
A szczególnie te oczekiwania Tencentu o tym, że to ma być konkurencja dla rockstara XD, ta jasne, konkurencja, Rockstar liczy setki pracowników na jedną gre. Lightspeed'owi zwalniają tylko 80 pracowników i już wszystko jest anulowane, mówi samo przez się, że to taka konkurencja rockstara, co jakby porównać biedronke do takiego amazona
Widzę, że studio nic do tej pory nie wydało. Czy Tencent nie powinien najpierw zlecić im jakiegoś małego projektu, albo chociaż prototypu i jak dowiozą to dopiero zlecać im pogromcę GTA. Rockstar kiedyś ot tak zrobił sobie przecież ping ponga, do którego się mocno przyłożyli, a na tym etapie nie musieli niczego nikomu udowadniać.