Bo niestety poza imionami postaci i może częściowo strojem historia w tym czymś ma niewiele wspólnego z DMC
Bardzo dobry sezon, mam wrażenie że autor chciał poprawić to za co narzekano w pierwszym. Kapitalnie zrealizowane walki, świetna muzyka, bardzo dobrze i ciekawie zarysowano zarówno obu braci, Lady i postacie poboczne. Ogólnie bardzo wysoko oceniam tę adaptację serii DMC.
Powiem tak uwielbiam gry z serii dmc jak i również ogólnie anime, ale kij w dupsko upośledzonym obrońcom sezonu pierwszego (zapewne ci z pokolenia AI) w s1 jedyne co było dobre to jedynie postać królika była bardzo dobrze napisana. Co do sezonu drugiego może i bym miała się do czego przyczepić, ale w porównaniu do sezonu1 ten wyszedł bardzo dobrze wchodził pięknie tylko ten romans z lady zbedny...
Nie przepadam za anime, ale to DmC dobrze udźwiękowione PL weszło całymi sezonami, że aż miło. Myślę, że sukces tkwi gdzieś w idealnym bilansie między humorem/akcją/powagą i fajnymi mindtwistami, bo postacie główne dobrze napisane mają swój charakter i głębię i fabuła to wykorzystuje. Nie chciałbym oglądać fabuły gry 1:1. Nie mogę się doczekać dalszych losów Dante jeśli zdecydują się pociągnąć dalej, bo fabuła taka na pół domknięta po 2 sezonie.