Komentarze do wiadomości: 32-letni programista w Chinach zmarł prawdopodobnie z przepracowania. Podczas pobytu w szpitalu dodano go do grupowego czatu służbowego

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
02.02.2026 16:11
ashtop
1
4
odpowiedz
ashtop
0
Legionista

Wincyj liberalizmu, mniej prawa pracy. Po co to komu tylko przeszkadza zaradnym ludziom w budowaniu majątków

02.02.2026 16:53
pieterkov
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
pieterkov
164
Senator

Przecież to jest normalne dla pracownika korpo. Wpadają powiadomienia o nowych ticketach i projektach do obsłużenia, bo np. księgowa chciała się zalogować o 21 i coś jej nie działa :P Obsłużysz je dopiero rano. To nie ma nic wspólnego z przepracowaniem.
Trudno, żeby system wiedział, że pracownik nie żyje i ma przestać wysyłać powiadomienia...

post wyedytowany przez pieterkov 2026-02-02 16:54:29
02.02.2026 16:59
2.1
5
Tetrachan
3
Legionista

pieterkov To nie jest normalne - Powiadomienia spoko mogą być ale na Twoim komputerze służbowym, telefonie służbowym który jest wyłączony poza godzinami pracy, chyba że dostajesz bonus bo jesteś "na dyżurze" - Nigdy bym się nie zgodził brać pracy do domu, nauczyciele już się w to wtopili ale oni to chociaż mają wakcje płatne.

02.02.2026 17:32
Mqaansla
2.2
Mqaansla
46
Generał

> dostawał powiadomienia o zadaniach, które miał „pilnie wykonać”.

Nope. To nie jest normalne, w cywilizowanych krajach choćbyś chciał to ci nie wolno (chociaż to akurat głównie po to żeby chronić ubezpieczycieli przed bezsensownymi kosztami)

02.02.2026 17:24
Mqaansla
3
odpowiedz
Mqaansla
46
Generał

Chiński programista zmarł, prawdopodobnie na skutek przepracowania. Według doniesień niewiele spał...

Też kiedyś o mało mi się nie przytrafiło. Na szczęście miałem pod ręką paczkę naturalnego produktu roślinnego (tego z banderolą) i po zainhalowaniu połowy w przeciągu 5-10 minut mój stan się wypoziomował na tyle, że udało mi się przetrzymać aż się uspokoiło (^_^)

Wspominam o tym, bo wkurza mnie (o)kultystyczne wręcz podejście do popularnych produktów chemii rozrywkowej ze strony tak-zwanych-naukowców.
Mają dużo minusów, prawda, ale to nie szatan...

post wyedytowany przez Mqaansla 2026-02-02 17:27:23
02.02.2026 17:27
mietek syn mleczarza
4
odpowiedz
mietek syn mleczarza
72
Konsul

Szybciej wdrażać AI. Będziemy dłużej żyć.

02.02.2026 17:43
5
odpowiedz
katai-iwa
63
Legend

Kto pracował z Chińczykami, ten wie, że kurna potrafią pracować gdzieś do 22 ich czasu. Szaleństwo.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl