Wincyj liberalizmu, mniej prawa pracy. Po co to komu tylko przeszkadza zaradnym ludziom w budowaniu majątków
Przecież to jest normalne dla pracownika korpo. Wpadają powiadomienia o nowych ticketach i projektach do obsłużenia, bo np. księgowa chciała się zalogować o 21 i coś jej nie działa :P Obsłużysz je dopiero rano. To nie ma nic wspólnego z przepracowaniem.
Trudno, żeby system wiedział, że pracownik nie żyje i ma przestać wysyłać powiadomienia...
Chiński programista zmarł, prawdopodobnie na skutek przepracowania. Według doniesień niewiele spał...
Też kiedyś o mało mi się nie przytrafiło. Na szczęście miałem pod ręką paczkę naturalnego produktu roślinnego (tego z banderolą) i po zainhalowaniu połowy w przeciągu 5-10 minut mój stan się wypoziomował na tyle, że udało mi się przetrzymać aż się uspokoiło (^_^)
Wspominam o tym, bo wkurza mnie (o)kultystyczne wręcz podejście do popularnych produktów chemii rozrywkowej ze strony tak-zwanych-naukowców.
Mają dużo minusów, prawda, ale to nie szatan...
Kto pracował z Chińczykami, ten wie, że kurna potrafią pracować gdzieś do 22 ich czasu. Szaleństwo.