Komentarze do wiadomości: 3 dni do premiery, a tu taka wiadomość od twórców wyczekiwanej gry survivalowej z otwartym światem. Subnautica 2 zawstydza Crimson Desert i ma niską cenę

Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz
11.05.2026 19:08
1
2
odpowiedz
Akuzativ1994
31
Konsul

Mam taką cichą nadzieję na kilka rzeczy w tej grze.

1. Żeby głębokości były takie jak w 1 albo większe, a nie w Below Zero, gdzie pływaliśmy tylko na niecały kilometr w dół.
2. Żeby było więcej wody, a mniej biegania. W Below Zero według mnie to się nie sprawdziło, tę grę wyróżnia właśnie woda, więc nie wiem po co masa tych terenów nadwodnych tam była.
3. Żeby przy tych ponad 500 metrach robiło się naprawdę ciemno, tak jak to miało miejsce w jedynce, a powyżej kilometra zaczynał się prawdziwy koszmar nawigacyjny, oświetleniowy i klaustrofobiczny miejscami. Znowu - jedynka robiła to rewelacyjnie.
4. Lewiatany! To były prawdziwe skurczybyki, gdy je słyszeliśmy, to często oznaczało, ze one już nas widzą. Oby to powtórzyli, a nawet stworzyli jeszcze jakieś odmiany tego typu monstrów. No i żeby były tereny, gdzie występują nawet dość płytko. Tak jak to miało miejsce przy Aurorze, niedaleko startu naszej gry w jedynce. Płyniemy sobie do tego statku, jesteśmy ledwo 100 metrów pod wodą, a tu ten skurczybyk wyskakuje. Tego się nigdy nie zapomni :D
5.Jak najwięcej bajerów do wybudowania w bazie. To była taka bezpieczna przystań, w której mogłem siedzieć godzinami i zbierać się psychicznie na kolejną, głęboką wyprawę.
6.Żeby jakoś ogarnęli sprawę z surowcami. Żeby można może było stworzyć jeden, za pomocą drugiego przy użyciu jakiegoś konwertera? Że dajemy np 5 sztuk złota, a dostajemy 1 sztukę diamentu, żeby nie można było mocno tego nadużywać? Nic tak nie potrafiło zdenerwować jak to, że budujemy sobie jakieś konstrukcje, a tu nagle nam braknie akurat jednej sztuki surowca, który znajduje się kilometr dalej i kolejny kilometr w głąb.

Mógłbym tak wymieniać. Po prostu chciałbym żeby to była taka jedynka na sterydach, a nie jak dodatek. Obie gry przeszedłem dwukrotnie, no ale jedynka wygrywa bezapelacyjnie, według mnie.

post wyedytowany przez Akuzativ1994 2026-05-11 19:13:18
Forum Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl