Komentarze do opinii: 2. sezon Fallouta udowadnia, że duch serii jest ważniejszy niż bezwzględna wierność lore

Forum inne
Dodaj komentarz
06.02.2026 09:37
kriegaffe
1
odpowiedz
kriegaffe
46
Pretorianin

"Duch serii"? Chyba części od Bethesdy bo na pewno nie pierwszych, moim zdaniem najlepszych pod każdym względem. 
W serialu jest zdecydowanie za dużo komedii. W pierwszych grach humor był, a jakże, ale dużo bardziej sporadyczny i czarny. Poza tym moim zdaniem postacie w serialu są zwyczajnie nieciekawe, może pomijając ghula. Lucy i Maximus to bezbarwne szablony. 
No i ten nachalny fan service na każdym kroku...

Być może moja opinia jest odosobniona bo widzę że serial raczej zbiera pozytywne opinie, ale według mnie można było DUŻO lepiej.

06.02.2026 11:13
PanDaneX
1.1
3
PanDaneX
16
Konsul

„Nostalgia to piękne kłamstwo, które sprawia, że przestajemy żyć tu i teraz.” nie pamiętam gdzie to usłyszałem ale idealnie pasuje jako odpowiedź na pierwsze zdania w twojej wypowiedzi.
A reszta no cóż, kwestia gustu, mi się tam podoba :D

06.02.2026 11:07
PanDaneX
2
1
odpowiedz
PanDaneX
16
Konsul

Jak dla mnie jeden z lepszych seriali. Teraz tylko czekać na sezon trzeci [*]

06.02.2026 11:44
3
odpowiedz
modoc
70
Centurion

Niestety ale nie, 1 i 2 najlepsze i kanon powien zostać zachowany, niestety beth poszła w rozwalanie klimatu fallouta w każdym możliwym aspekcie. Nie da się tego w żaden sposób obronić. Biblia Fallouta jest święta a każdy wątpiący zostanie potępiony.

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl