Pogada, pogada, a za chwilę wszyscy zapomną, a później będzie… „A mogłam jednak wziąć tę kasę.”
Została zwolniona po tym, jak przygotowała prezentację z propozycją wykorzystania algorytmów AI do ograniczenia toksyczności w społecznościach gier studia.
I dobrze się stało bo cenzura i inwigilacja przy użyciu AI jej się marzyła...
Przez to nie da się już na YT oglądać podkastów, bo więcej pikania niz rozmowy.
No e wiem czy AI to właściwa droga ale ja nie gram w Lola właśnie przez toksyczność mimo, że uważam, iż mało która gra wniosła tak dużo do gamingu. Także ten tego...
A to nie tak, że zamiast tych 15tyś dolarów za zwolnienie, RIOT mógł wytoczyć jej sprawę o złamanie NDA?
I tu nie chodzi tylko i wyłącznie o samą stronę. Tylko już np. próby wgrywania danych firmowych do AI w celach testowych... Do AI, które sobie te dane zachowało... No raczej nie jest to zgodne z NDA...
Ciężko powiedzieć co chciała zmieniać w grach RIOTu... Bo cenzura i tak w tych grach jest. Być może chciała zmienić święty gral LOLa, który równocześnie odpowiada za toksyczność i uzależnienie od LOLa -> Matchmaking. Który ma na celu uzależnienie gracza, a toksyczność u niektórych, to efekt uboczny.
Co może robić ten Matchmaking ? Ano Matchmaking dokładnie wie, jak dobry jest gracz i ustawia mecze tak, żeby winstreaki i losestricki były jak najdłuższe. To powoduje uzależnienie. No bo skoro wygrałem już 5 meczów z rzędu, to muszę być zajebisty w tę grę. Po czym jest 5 meczów ze słabszymi graczami w teamie/mocniejszymi w przeciwnej i jest 5x losestrick... No Ci gracze trollują i tutaj rodzi się toksycznosć, ale też psychologiczne przywiązanie do gry, bo wchodza emocje...