Czekam na dodatek w całości co lepsze będzie o. też zremasterowany jak Wiedźmin 3 o reszta dlc, remaster 29 września dla posiadaczy gry for free.
niby remaster remastera, grafika piękna ale ryje szpetne jak w 2015 roku.
https://www.youtube.com/watch?v=P86M1uS_i2I
CP77 też lata spoko. https://youtu.be/tTowPWp3cQc
Wydaje mi się, że jak twarze będą robione od razu do DLSS 5, to wyjdzie to lepiej niż modele robione 11 lat temu, a teraz podrasowane automatycznie.
Ale troszkę generalizując, ja jestem przeciwnikiem zbliżania się do fotorealizmu w grach, szczególnie jeśli chodzi o postaci. Cały sęk w tym, żeby właśnie gra była grą, a nie prawdziwym światem i moim zdaniem postęp w branży powinien przede wszystkim iść w kierunku lepszej fizyki, interaktywności świata, a nie wizualnego realizmu. Zdecydowanie bardziej wolę widocznie zanimowane postaci, ale wykonujące przeróżne ruchy i gesty. Co mi po realistycznych buziach, jak np grupa npc reaguje identycznie na dźwięk wystrzału :) Chociaż przyznaję, że koncepcja tego DLSS 5 jest ciekawa, zobaczymy jak będzie się rozwijać.

Chyba sobie dopisze do CV umiejetnosc wywolywania przewleklego bolu dupy u internetowych psycholi.
👿👿👿👿👿👿
No wygląda dobrze, aż za dobrze. Coś czuję, że mój wydłużony dziadek już może tego nie uciągnąć.
Ja to chyba ogólnie jednak jestem "konsumcjonistą idealnym" dla takich firm. Bo bawiłem się woryginalne bardzo dobrze, bardzo lubiłem ten system walki, uważałem, że jest idealny do gry jaką był wiedźmin, bo to nastawiona produkcja na fabułę. Jakbym dostał tam system walki gdzie muszę bardziej myślęć a nie daj bóg walczyć jak w soulsach to bym chyba się zanudził. Nie wiem, dla mnie to po prostu wiedźmin taki jak wcześniej MOŻE ciut ładniejszy.
Osobiście oglądam to i dla mnie wygląda to tak samo, nie widzę tych różnic o jakich gadają. Może grając będzie to inaczej można odczuć. Osobiście tylko uważam, że łańcuch byłby lepszy od początku zamiast kuszy, trochę ściaganie potwów petardami, łańcuchem byłoby lepsze niż beznadziejna kusza.

No i jest na co czekać :D
Ogólnie to, z całym szacunkiem do Geralta, no ale Bezimienny dla mnie jednak top.
Polska wieś - jest. Gotyckie lasy - są. Giewont - jest. Geralt z łańcuchem - jest. Płotka - jest. Ładna pani - jest.
Cholera, ładnie to wygląda. Chyba czas wrócić do Wiedźmina i ograć ten remaster, a potem to nowe DLC, bo w sumie nie grałem w Wiedźmina od jakichś 10 lat.
Jaka jest szansa, że Pieśni Przeszłości dropną w okolicach maja 2027? CDPR bardzo lubi ten miesiąc.
Na początku trochę sztywno to wygląda, cała animacja ruchu Geralta i potem jego jazda na koniu zalatuje zwykłym modem, ale przywdziewa ikoniczną kurtałe i robi się znajomo, klimatycznie i tak jak trzeba. Ależ dobrze będzie powrócić we wiedźmińskie buty.
Obejrzałem sobie ten gameplay i...... I nadal nie cierpię Geralta, jak ja go w mordkę jeża nie cierpię. Ale coś zaczynam chyba pękać bo ten dodatek wygląda świetnie. Mam kompletną edycję W3. Poczekam na remaster i się sprawdzi. Niegdy nie wyszedłem z tej pierwszej wioski (Biały Sad?). Może tym razem siądzie. Wtedy dodatek też kupię :)