Komentarze do opinii: 10 najlepszych narracyjnych przygodówek z wyborami. Te gry wciągają historią i zmuszają do podejmowania trudnych decyzji

Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz
25.03.2026 17:39
id404
1
odpowiedz
id404
5
Chorąży

Dzieki za podpowiedz z Late Shift. Z zona na pewno przetestujemy

26.03.2026 09:33
1.1
Baktrian
1
Junior

id404 Z żoną kumpla gdy tamten będzie na popołudniowej zmianie??

26.03.2026 09:49
1.2
1
Noetos
1
Junior

Baktrian słaby bajt :P

26.03.2026 09:53
1.3
Baktrian
1
Junior

Noetos A jednak jakiś jazgarek się zaczepił :P

25.03.2026 18:29
Wrzesień
2
odpowiedz
Wrzesień
80
Idiot Doom Spiral

Przeszedłem w zeszłym roku As Dusk Falls i była to naprawdę świetna przygoda. Jedynie zakończenie z cliffhangerem mi się nie podobało. Byłoby dużo lepiej, gdyby to była zamknięta, skończona historia.
Bardzo dobrze wspominam też pierwszy sezon The Walking Dead. Kolejne jakoś mi umknęły, ale myślę, że kiedyś nadrobię.
Za to TDPA uważam za totalnie nierówną serię. O ile takie House of Ashes było bardzo spoko, tak już np. The Devil In Me to męczenie buły po całości.

25.03.2026 22:42
Marky
3
odpowiedz
Marky
35
Generał

Muszę powiedzieć, że dziwny dobór. Dlaczego jest cała seria The Dark Pictures Anthology, a The Walking Dead tylko pierwszy sezon podobnie jak tylko pierwsze Life is Strange?

Ja wiem, że kontynuacje The Walking Dead i Life is Strange były różnej jakości, ale też nie wszystkie The Dark Pictures były równie dobrze oceniane.

25.03.2026 23:19
jozinzbazin
4
1
odpowiedz
jozinzbazin
67
Pretorianin

Road 96

25.03.2026 23:24
Kwisatz_Haderach
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Kwisatz_Haderach
25
GIT GUD or die trying

Dispatch. Najwieksze zaskoczenie zeszlego roku (pozytywne ofc).

I ubolewam nad brakiem sequela The Wolf Among Us. Ten swiat to... bajka. ;)

26.03.2026 16:31
Flat.earth.truth
5.1
Flat.earth.truth
19
Centurion

The Wolf Among Us ma przecież zapowiedziany sequel i ma wyjść w tym roku :)

26.03.2026 09:28
Graczysko
6
odpowiedz
Graczysko
5
Chorąży

Pierwszy sezon The Walking Dead od studia Telltale to zdecydowanie jedna z najbardziej emocjonalnych, najbardziej przejmujących i smutnych historii, jakie można znaleźć w grach komputerowych.
To samo mógłbym powiedzieć o wszystkich czterech sezonach, a nie tylko o pierwszym. Dla mnie każdy sezon był nieco inny, ale mimo to równie "emocjonalny, przejmujący i smutny". Pamiętam, ze po ukończeniu "Definitve Series" miałem syndrom odstawienia.;)

26.03.2026 13:14
ShadowHawk
7
2
odpowiedz
ShadowHawk
15
Centurion

"Detroit" i "Stray Gods" wyszły naprawdę dobrze. W obie te gry bardzo łatwo się wciągnąłem. Dodałbym może jeszcze "Batmana" od Telltale bo ta historia (w szczególności drugi sezon) była świetna.

26.03.2026 18:12
8
odpowiedz
Terefere85
65
Konsul

Poza typowymi "klasykami" jak Detroit, Life is Strange czy gry od Telltale, bardzo przypadł mi do gusty Blacksad - fajny detektywistyczny klimat noir i dobrze wykreowane postacie... zwierzęce, które też budują pewien fajny obraz tego świata. Do tego całkiem przyzwoita fabuła i ładna oprawa graficzna. 

Z gierek, których zabrakło na liście - The Council - detektywistyczna przygodówka z lekko mrocznym polityczno okultystycznym klimatem, mocno czerpiąca z Telltale, ale dająca przy tym trochę więcej swobody i elementy zaczerpnięte z gier RPG, dzięki czemu każde podejście do gry jest inne, zależnie od tego jakie umiejętności detektywistyczne rozwiniemy po drodze.

29.03.2026 15:37
9
odpowiedz
Peregrino82
4
Centurion

Niedawno skończyłem Niezwyciężonego, obecnie po raz drugi oglądam serial The Walking Dead, a na dodatek The Telltale Definitive Series jest w pięknej przecenie na GOGu. Świetny timing! Detroit: Become Human oraz Life is Strange też wylądowały na mojej liście.

post wyedytowany przez Peregrino82 2026-03-29 15:49:11
Forum Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl