Komentarze do wiadomości: Europa i Ameryka oszalały na punkcie Crimson Desert, a twórcy rozwiewają wątpliwości o rodowodzie graczy

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
12.05.2026 14:40
1
odpowiedz
r1
4
Junior

"Crimson Desert było też kolejnym tytułem, który równie dobrze poradził sobie na komputerach osobistych oraz konsolach. PC wygenerowało bowiem mniej więcej taki sam przychód, co PS5 i XSX/S razem wzięte."

coś mnie tknęło żeby sprawdzić u źródła i  w raporcie czytam:
revenue platform
PC -> 59%
konsole-> 38%
Zajebiste “mniej więcej ”

Ehhhh “dziennikarze” - wy to nawet przepisywac nie potraficie

12.05.2026 14:47
jiker
1.1
jiker
169
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

r1 Ale Ty podajesz liczby całościowe, obejmujące też Black Desert i nie tylko. Dla samego Crimson Desert jest: 

"Crimson Desert revenue posted KRW 266.5 billion, and the sales split between console
and PC is approximately 50:50."

12.05.2026 16:55
Kwisatz_Haderach
1.2
Kwisatz_Haderach
25
GIT GUD or die trying

Via Tenor

Przypal.

12.05.2026 14:47
2
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
Hellhound
23
Chorąży

Przepraszam bardzo, ale mamy już 15'tą, a tu nie ma codziennego artykułu z cyklu: "Na 191 dni przed premierą GTA VI..."

12.05.2026 14:48
jiker
2.1
3
jiker
169
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

Hellhound Dzień jeszcze długi.

12.05.2026 16:45
Gandohar
😍
2.2
Gandohar
35
Pretorianin

jiker Kocham jak redakcja pluje czytelnikom w twarz

12.05.2026 16:52
Kwisatz_Haderach
2.3
Kwisatz_Haderach
25
GIT GUD or die trying

Via Tenor

haha fuk jea!

Ja bym jeszcze zrobil tak... ze poczekalbym i ustawil auto wrzute newsa na rano nastepnego dnia. Wiecznie obrazeni juz w euforii, ze nie bylo newsa o GTA, wstaja rano a tutaj dwa naraz!

12.05.2026 15:44
Soulcatcher
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
Soulcatcher
292
Crimson Desert

Premium VIP

no i dobrze, bo to naprawdę świetna gra.
oby więcej takich w przyszłości

post wyedytowany przez Soulcatcher 2026-05-12 15:44:50
12.05.2026 16:45
Gandohar
3.1
1
Gandohar
35
Pretorianin

Soulcatcher Oby jak najmniej, przeciętna gra z kiepską fabułą, napompowana do granic możliwości. Ludzie narzekali na open worldy od Ubi, a dostali jeszcze bardziej przerośniętą grę i nagle przestoło już im to przeszkadzać...

12.05.2026 17:00
Kwisatz_Haderach
3.2
Kwisatz_Haderach
25
GIT GUD or die trying

Gra sluza do grania. Jak sie fajnie gra to gra jest dobra.

Zrozumcie ze uzaleznianie jakosci gry video od zlozonosci i poziomu fabuly jest poprostu nawet nie tyle glupie (co jest) co oderwane od rzeczywistosci, bo wiekszosc graczy tak nie mysli. Fabula zawsze byla, jest i bedzie opcjonalnym dodatkiem do gameplayu i reszty elementow gry video. Dlatego tez gry ze slaba fabula, lub ze szczatkowa fabula moga byc swietne i zawsze beda mialy szanse odniesc gigantyczny sukces. O ile pozostale elemnety beda bardzo dobre. A tak jest w Crimson Desert.

Wyjatkiem jest tutaj np. cos takiego jak niedawne Mixtape. Ale tam nikt nie oczekuje gry, bo to w sumie jest interaktywny film. Wiec jedyna wazna rzecza jest fabula/dialogi (choc inne elemety tez musza byc, np. Mixtape robi muzyka i jej integracja z tym co sie dzieje na ekranie). Wajcha wywalona w druga strone. Ale to sie zdarza w sumie rzadko.

Takze oby jak najwiecej. W sumie to i takich i takich, ale z zaznaczeniem ze jakosc fabuly i pisarstwa to jest siodma z kolei rzecz ktora swiadczy o jakosci i grywalnosci gry video.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-05-12 17:12:43
12.05.2026 17:24
Soulcatcher
3.3
Soulcatcher
292
Crimson Desert

Premium VIP

Gandohar mamy inne gusta i wymagania dotyczące gier.
Są gry całkowicie pozbawione fabuły które są świetne.
Nie widziałem gry single player napisanej w taki sposób jak Crimson Desert, a grałem w naprawdę wiele gier, i wiem że jest naprawdę świetna. Po prostu nie grałeś w takie gry, szukasz czegoś czego w niej nie ma, jest inna. Musiał byś sporo pograć aby to docenić. Ale całe szczęście nie ma takiego obowiązku. 
A porównanie do gier Ubi które są ogólnie nudne nie jest trafione.

12.05.2026 16:51
DexteR_66
4
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
DexteR_66
19
Generał

Premium VIP

Wynudziła mnie po 6h i wiem, że nawet kawałeczka tej gry nie poznałem, no ale nie dałem rady, odbiłem się totalnie. Za dużo nawalonych wiadomości, za dużo totalnie wszystkiego jest w tej grze, przesyt totalny metariału. Już chyba jednak wolę tasiemce od Ubisoftu. Choć rozumiem i nie neguję ludzi którym ta gra siadła, ja może na emeryturze do niej zasiądę ponownie.

12.05.2026 17:49
Bukary
4.1
Bukary
247
Legend
Image

Wynudziła mnie po 6h

Ja mam już znacznie, znacznie ponad 200 godzin na liczniku i nie mogę się oderwać. Wciąż nie odkryłem i nie zobaczyłem wszystkiego. Ba, każda aktualizacja dodaje nowe, fajne rzeczy, więc zabawy mam pewnie na kolejne 200 godzin.

To tylko pokazuje, jak różne potrzeby i oczekiwania mają gracze (choć, jeśli dobrze pamiętam, nasze wspólne GOTY z zeszłego roku to KCD2). Warto jednak dodać, że po 6 godzinach byłem również raczej negatywnie nastawiony do "Crimson Desert". Potem jednak moje zdanie całkowicie się zmieniło. Walczę więc nadal... ;)

post wyedytowany przez Bukary 2026-05-12 17:50:44
12.05.2026 18:55
Iselor
4.2
Iselor
48
Senator

Ja się zgadzam, mi kompletnie ten typ gier nie podchodzi. Odbijam się od tego tak samo jak od Clair Obscur: Expedition 33, Kingdom Come czy The Blood of Dawnwalker.

12.05.2026 18:13
5
odpowiedz
sky0045
22
Pretorianin

To pokazuje jaka jest różnica gustów między Koreą i Chinami a resztą świata, tam gra powinna być darmowa ale bardzo drogimi skórkami i ułatwiaczami żeby było wiadomo kto jest najbogatszy na serwerze. Japonia jest trochę inna przez swoją długą historię gier na konsole które siłą rzeczy musiały być wtedy bez płatnych dopalaczy

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl