szukam jakiegos fajnego, oryginalnego koloru do pokoju. na razie przyszedl mi do glowy pomaranczowy i fioletowy. moze cos doradzicie.
ja bym zrobiła prędzej połączenie fiolet i zieleń http://www.budnet.pl/images/dekoral-karnawalowy-salon-3.jpg
eh.. tak ladnie umeblowanego pokoju to ja nie mam, ale najbardziej kusi mnie ten pomaranczowy, bo przynajmniej pasowalby do firanek.
Ten brzoskwiniowy o wiele lepszy niż to coś lila-błe
omg fiolet-zieleń to już w ogóle masakra, wszystko mnie boli jak na to patrzę
HUtH -> kwestia gustu, ja mam odruch wymiotny na ten spłowiały brzoskwiniowy pomarańcz ;) Sama znów przechodziłam przez pomarańczowy pokój (jakiś piasek kalifornijskiej plaży czy kij wie co) i czułam się w swoim pokoju jak w norze, zamiast rozświetlić, strasznie go przygnębił. Sama teraz w swoim pokoju mam turkus, a na przyszłym mieszkaniu malinę ;)
Ja nie lubię w ogóle mocnych barw na ścianach, jedynie w jakichś miejscach, gdzie rzeczywiście fajnie wyglądają(choć wtedy jakieś wzorki czy fototapeta jeszcze lepsza) i odpowiadają mi bardzo delikatne kolory pastelowe i cała masa tonów "okołobiałych", z ecru i kością słoniową na czele.
Ta czerwień ze zdjęcia wygląda fajnie, ale gdybym miał mieć coś takiego w pokoju, to czułbym się przytłoczony :P
Maluj na różne kolory, chyba Narmo kiedyś pokazywał swój pokój (zielone paski, jasne i ciemne) i wyglądało rewelacyjnie.
O o o, kolorek z [9] wybiore w tym roku jak bede mial czas, a jak nie t w przyszlym. Uwielbiam go i ogolnie mocne intensywne kolory :)
Jakoś ciężko mi zrozumieć dlaczego ludzie pytają się jak pomalować swój pokój, mieszkanie. Ludzie to jest kwestia gustu. Czujesz się dobrze w tych kolorach... świetnie! Nie? to kombinujesz dalej. W gazetach, internecie jest masa zdjęć.
Dodam tylko, że moda zmienia się co rok-dwa :)
speedy24 - ostrzegam tylko, że jak się otworzy puchę z farbą można się przerazić bo kolor mocno różowy coś jak zmieszanie buraczków z jogurtem ;) ale na ścianie po 2 warstwach i wyschnięciu wygląda bardzo spoko, aż żałuję, że nie zdecydowałam się pomalować jednak jeszcze ściany od strony pokoju w tym kolorze, no ale cóż, jak się w końcu tam wprowadzę to i tak trzeba pewnie będzie malować ;)
a jak najlepiej pomalowac? stary kolor mam blekitny. najpierw na bialo a pozniej kolor czy jakos inaczej? i ile razy?
Witam, ja mam taki ciemniejszy pomarańcz i gdy słońce dociera przez okno świetnie to wygląda. Polecam pomarańcz aczkolwiek nie wiemy jak wygląda twój pokój, więc ciężko określić jaki kolor pasowałby w twoim pokoju. Pozdrawiam
Ja właśnie przymierzam się do malowania.
Od 4-5 lat miałem krwisto-czerwony pokój. Teraz zmieniam na śliwkę.
W sumie to zależy ile światła pada do pokoju.. Ja lubię kolor szary.
Hah, akurat malowałem pokój na takie kolory. Nazywają się bodaj orchidea i śliwka węgierka, farby dulux.
a jak najlepiej pomalowac? stary kolor mam blekitny. najpierw na bialo a pozniej kolor czy jakos inaczej? i ile razy?
zeskrobac do tynku, polozyc gladz, zeszlifowac, potem podklad z pigmentem, a na to farba : >
Moj typ to sciany ciemny fiolet + bialy sufit + ciemne brazowe panele. Wokol sufitu podklejone takie styropianowe cos (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) jak by gzyms co by przejsciue sufitu w sciane nie bylo takie monotonne.