Karta graficzna do 250 zł - Najlepsza.
Witam. Jest teraz rok 2011, wszelkie tematy które szukałem w google, tutaj i w innych źródłach nie spełniały moich wymogów, więc zapytam tutaj. Jaką najlepszą kartę do 250 zł mógłbym kupić ?
Oto moje pref... no moje flaczki:
Win XP Professional, SP3
1.85 GHz, 2 GB Ramu, AMD Athlon, 64 Processor. Przepraszam ale więcej nie wiem, nigdy nie spisywałem informacji o komputerze. Ja to troszkę Laik (ale nie taki ogromny, taki troszkę, znam się bardzo dobrze "prawie") Czekam na szybką odpowiedź bo moja 6 karta graficzna po 2 tygodniach napraw już nie daje rady. Karta głównie do gier - mam 2 konta windows, 2 uruchomione na raz. Mam tylko 250 zł Max na to, i najlepiej żeby ta karta była ogólnodostępna, najlepiej w łodzi. Pozdrawiam.
Sprzęt nie wygląda na mocny więc wnioskuję, że i karta nie za mocna?
Poszukaj coś z pasywnym chłodzeniem. Sam mam Radeona 6570, mocą podobny do GF 9600 ale
-jest cichy i nie chodzi jak odrzutowiec (pod względem dźwiękowym, nie wydajnościowym)
-nie wymaga dodatkowego zasilania
Mam na sprzedaż GF 9600 gt z pudełkiem i oprogramowaniem za 100zł + przesyłka.
Tak żeby chodził mi na full detalach Half Life 2, a może i nawet jakaś lepsza gra typu wiedźmin. Na starej karcie chodziły, ale się zepsuła no i kiszka... stara to Radeon x1950 Pro... 6 lat już ma... tzn, chyba troszkę mniej ale coś koło tego.
Przede wszystkim najpierw sprawdź jaki masz zasilacz. Jeśli jakiś słaby no name, pasowało by go przed zmianą karty wymienić- nie chcemy przecież sytuacji gdy zasilacz nie wytrzymuje i pada paląc nową kartę i cholera wie co jeszcze...
Do 250zł poszukaj używanych radków HD4870/4850
4850 ma spory pobór mocy, pewnie zasilacz nie udźwignie skoro to stary komp
znalazłem coś takiego http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd-5570-1gb-ddr3-hdmi-dvi-d-sub-i1744381034.html
Nibru jak chcesz to ja bym może wziął ale dam znać po wtorku. Odpowiadałoby ?
Zasilacz mam 400 w...
Nie pytamy ile jest na nim napisane że ma W, tylko co to za zasilacz- firma i model.
Firmy nie pamiętam. Moja stara karta miała 256 bitów, 512 ramu. Szukam czegoś takiego: 256 bitów i 1 Gb ramu.