Witam !
Panowie mam problem , a mianowicie nie mogę się zdecydować , którą z poniżej wymienionych kart wybrać ;/;/
Bardzo prosił bym o podpowiedz/doradzenie .
Z góry dziekuję :)
-----------------------------------
http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7850-1gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,33711.html
Czyli HD7850 tylko teraz taki problem czy na tym sprzęcie ta karta będzie "śmigała" bez problemów ? :)
CPU: Intel Core2 Duo E7400 2,8GHz
dyski twarde: WD Caviar Blue
płyta główna: chipset Intel P55 (Asus P5KPL-AM Motherboard )
pamięć RAM: DDR-2 1066 4 GB
Jaki zasilacz? Podaj firmę i moc zasilacza. Jak jakiś no-name to też musisz wymienić.
Sory :) Zapomniałem o zasilaczu ;]
Be quiet - 530W
Taki zasilacz ;]
no to zasilacz starczy, ale procesor troszkę słaby, zamierzasz go też zmienić w najbliższej przyszłości?
Procka raczej nie ;/ najwyżej co to podkręcić , ale na tych parametrach co są aktualnie to ta karta powinna bez zarzutów pracować ?
Przy tym procesorze, nawet podkręconym, nie wykorzysta ona swojego pełnego potencjału- w grach, które normalnie ciągnęła by na max wszystkie ustawienia graficzne, ty będziesz musiał schodzić do medium, właśnie przez procesor.
Jeśli nie zamierzasz go zmieniać w najbliższym czasie, to może nie ma sensu tyle wydawać na kartę?
Jaką kartę masz obecnie?
Obecnie mam taka kartę że takie gry jak GTA : San Andras itp. sie tna ;/ koniecznie muszę ją wymienić .
To może lepiej by było kupić tą karte ?
---------------
Mam jeszcze jedno pytanie z tego co czytałem , nowe karty podobno potrzebują PCI Expres 3.0 czy to prawda ?
To już lepiej HD7770 - jest wydajniejszy i kosztuje ~400zł- właśnie jego bym Ci proponował.
PCI-E jest kompatybilne wstecz- nawet jeśli karta jest przystosowana do PCI-E 3.0, będzie działać i na 1.0, bez spadku wydajności.
Aha Dzięki :))
A jakiś link na stronce do tej kary mógł bym prosić ?
Wielkie Dzięki :))
Czyli ta karta powinna działać bez zarzutów :> :)
Narazie mam kartę READON X 1600 , koniecznie muszę ją wymienić ;)
Dzięki wszystkim za wypowiedzi i rady ;)