karta graficzna
Witam, niedawno w swoim laptopie zrobiłem przywracanie systemu coś nawaliło i komputer naprawiał znajomy taty ja musiałem tylko wgrać win 7 gdy już to wgrałem to na początku nie działał internet (naprawiłem to ) a w dodatku nie działają gry wyświetla sie komunikat o karcie graficznej albo nic sie nie dzieje jak to naprawić ?
Ten komunikat brzmi...?
nie udało sie uruchomić gry urządzenie 0 nie mogło uruchomić tego tytułu nie wykryto obsługiwanej karty grafiki ..... tak jest w przypadku sims średniowiecze
Czyli sterowników do karty i dx10 nie zainstalowales.
no dobra a jak zainstalować sterowniki ? mój laptop to samsung r530
Powinieneś mieć płytki do laptopa. jeśli nie masz wpisz w google "nazywa laptopa sterowniki" łatwo znajdziesz.
dużo się dziś nauczysz :D
http://www.samsung.com/pl/support/model/NP-R530-JA04PL-downloads dobrze szukam ? ;]
Akurat to jest link do instrukcji. wybierz STEROWNIKI. powinno być ok strona producenta nie może kłamać.
tak wiem pobrałem coś takiego VGA(Graphics),INTEL ale jak chciałem zainstalować to było napisane że ten system nie spełnia wymagań więc co mam pobrać ?
wybierz w opcjach pobierania sterowniki dla systemu windows 7 32 lub 64 w zaleznosci jaki masz. pewnie nie wiesz jaki masz :D popros tate lub inna osobę która potrafi czytac o pomoc.
mam win 7 32 bit pobieram to co napisałem wcześniej i nie moge tego zainstalować
a do twojej wiadomości nie jestem jakimś 9 letnim chłopcem po prostu za komputer zawsze odpowiadał brat ;]