Karta graficzna
Dzisiaj kupiłem komputer z dwu rdzeniowym procesorem 4gb ram i karta graficzną Ati radeon HD 5450. Właśnie odpaliłem Euro truck simulator i cieło się nawet na średnich czy jakbym wymienił karte na jakąś 2 gigową to ruszył by ETS 2??? Na Max detalach.
Np: na GeForce GT 610??? Czy procesor też bym musiał wymienić dwurdzeniowy procesor Intel Celeron CPU G530 2x2.40GHz żeby ruszyły mi gry typu euro truck simulator 2 , Battlefield 3??
ilość ramu na karcie nie ma tu nic do rzeczy - nie kupuje sie TANICH rzeczy bo TANIE = niewydajne
procesor tez masz do dupy, ogolnie sytuacja jest beznadziejna, gratuluje zakupu :)
Syfny komp i co tu się dziwić, że się tnie. Zbieraj na nowego, bo tu nie ma co wymieniać.
Kupno HD7750 (albo GTX260 czy HD4850 - wyjdzie taniej) na pewno by pomogło, ale jak najszybciej musiałbyś zmienić też procesor na jakiegoś taniego i3 (ew. G2020 - tańsza opcja), zakładając że ten Celeron siedzi w sockecie 1155. I trzymać kciuki żeby zasilacz dał radę (potrzebujesz jakieś 450W do tego co zasugerowałem).
Co do posta numer [2] - można tylko rozłożyć ręce. Wystarczyłoby ruszyć łbem i wpisać w google GT610, by dowiedzieć się że to kompletne gówno i staaaare karty pokroju 4850 są tańsze i lepsze.
Bez wymiany karty graficznej ORAZ procesora do BF3 nie ma nawet po co podchodzić.
Tak to jest jak się kupuje w ciemno - nie rozumiem tego w dobie internetu i potęgi wyszukiwarek :-)
Dobrze że nie kupiłeś tego GT610, bo zaliczyłbyś kolejną wtopę.
Procesor taki dalby rade??
Numer procesora i3-370M
Liczba rdzeni 2
Liczba wątków 4
Szybkość zegara 2.4 GHz
Intel® Smart Cache 3 MB
DMI 2.5 GT/s
Zestaw instrukcji 64-bit
Zamiast tego peceta trza było sobie kupić konsolę. Chociaż byś pograł w nowe gry, a tak to tylko będziesz miał nowy bezużyteczny mebel :-)
Tyle, że taki pc jak on kupił jest tańszy niż konsola
Jaki to procesor dokładnie?
O faktycznie nie zauważyłem w 2. W takim razie nie jest jeszcze tak źle. Wziąć do tego HD 4870 i będzie można całkiem komfortowo grać.
Konsole już mam.( Xbox 350 slim 250gb ) Ale stwierdziłem, że gry troche za drogie i jakoś tak wyszło skyrim idzie na najwyższych tylko rozdzielczość mała.