Witajcie
Tak sie zlozylo, ze musze dzisiaj jechac na zakupy, a zapomnialem zupelnie, ze mamy 3 maja. No i wiem juz, ze Kaufland i Lidl bedzie zamkniety w mojej okolicy. Zostalo Tesco, Biedronka (a nawet kilka Biedronek), Top Market, Auchan, a nawet jak sie upre to moge jechac do Reala Ursynow albo Tesco Ursynow, jesli tylko sa otwarte. Problem w tym, ze na stronach wiele nie znalazlem, moze ktos poratuje informacja ? Bo nie chcialbym jezdzic na prozno.
Zgodnie z prawem sklepy ''publiczne'' w wyznaczonych dniach muszą być zamknięte. Jedynie do prywaciarza.
Niech się święci 3 Maja! :) Tak jak pisali poprzednicy, dzisiaj tylko małe sklepy. :)
Jj -> W Czerwonych Torebkach są: http://malpkaexpress.pl/
Przy metrze Stokłosy jest niewielki sklep Żubr, z tego co widziałem to godzinę temu był otwarty :)
Dzisiaj dostałem zaproszenie na grilla i mam problem, bo gdzie tu się zaopatrzyć w mięso i piwo?
[9] Grill w taką pogodę? Niektórym to już całkiem od tej majówki się poprzestawiało...
[9] Grill w taką pogodę? Niektórym to już całkiem od tej majówki się poprzestawiało...
A niby w jaką? 17 stopni u mnie i leciutkie zachmurzenie. Nic tylko dupsko na dwór ruszyć.
U mnie mokro, bo z rana padało, nie wiadomo czy się nie zaniesie na kolejny deszcz, plus do tego nie więcej jak 10 stopni.
Jeden dzień bez sklepu to prawie jak apokalipsa.
edit
Poza tym mieszkasz tam od wczoraj, że nie wiesz, które sklepy są czynne w święta.
Stacje paliw, żabki i inne takie prywatne są pootwierane. A pogoda okropna, od blisko dwóch dób nieustannie grzmi i leje.
Stacje paliw, żabki i inne takie prywatne są pootwierane. A pogoda okropna, od blisko dwóch dób nieustannie grzmi i leje.
+1
no jeżeli dla ciebie poniżej 20 stopni to jest za zimno żeby się ruszyć sprzed kompa to tylko współczuć
boskijaro - z tym trollem lepiej nie pisać. Na każdym kroku wytyka ludziom błędy, wyzywa od gimbusów itd. Rozmowa na poziomie z tym użytkownikiem - niemożliwe.
Z grillem to najlepszym rozwiązaniem będzie stacja. Możesz jeszcze pojeździć po mieście i posprawdzać czy nie ma żadnych małych, osiedlowych sklepików otwartych (u mnie najczęściej w takie święta sklepy pootwierane są do 14 niestety)
edit: literówka
U tego trolla nawet jakby była pogoda ~30, to by wymyślał, że za zimno. Albo i na odwrót - za gorąco.
Tak, czy siak znalazłem otwarty sklep. Chwała Bogu!
Sklepiki osiedlowe to ja mam, nawet duzo, ale place tam ok. 150% marzy na wszystko. Niemniej jednak zaopatrzylem sie w to co najwazniejsze
to fajnie ze macie pogode na grilla u mnie leje prawie bez przerwy :(
I 17 stopni.
Tak, czy siak znalazłem otwarty sklep. Chwała Bogu! <--- nie taka chwala Bogu, skoro sklep w swieto koscielne jest otwarty...