Jakie konto w banku dla <18
To tak, szukam dla siebie banku w którym mógłbym założyć konto. Przez najbliższe 2 lata, 2 miesiące i 4 dni jeszcze nie jestem pełnoletni. Banki które NIE wchodzą w grę:
-Pekao SA(właśnie z nich rezygnuję)
-Multibank, Mbank, i WSZYSTKO z grupy BRE (nie będę tłumaczył dlaczego, po prostu odpadają)
Banki nad którymi myślałem to BZWBK, Pekao BP i ING BSK(w ostatecznej ostateczności)
A może wy polecicie mi coś innego? Zależy mi na:
-Karta Mastercard debit, Visa Electron w ostateczności, miło byłoby mieć zbliżeniówkę.
-Transakcje w internecie, przelewy i wypłaty z bankomatów bez prowizji
-Miło byłoby mieć prowadzenie konta za darmo.
-Możliwość złożenia wniosku przez internet, najlepiej żeby rodzice NIE musieli mieć tam konta
Karta MUSI być akceptowana na:
-Paypal
-PSN
-iTunes, Appstore
-Steam
mefek-->Wiem, znam temat. Nie zależy mi aż tak bardzo na zbliżeniówce, ale oczywiście jest to jakiś ficzer
Nie wiem czy to jest we wszystkich bankach i zbliżeniówkach ale jak kupowałem w sklepie sweter to był napis że do kwoty 50 zł nie trzeba wbijać pinu w kartach paypass. Jakbyś zgubił taką kartę to parę transakcji i konto wyczyszczone.
Od kilku lat mam konto w banku BPH. Miesięcznie płacę maksymalnie 4-5 zł oraz posiadam kartę płatniczą Visa. Nigdy nie było problemów, więc mogę polecić z czystym sumieniem.
Co mogę powiedzieć o PKO BP
- banki - irytują mocno kolejki, prawie zawsze są. Ale jak już jesteś przy okienku, to jest OK. Bankomatów też jest coś mało - w moim mieście są dwa, w mieście gdzie studiowałem były też 2 (odpowiednio 20 i 40 tys. mieszkańców)
- opłaty - za konto - trochę drogo sobie liczą, za internet - też (2 zł), za przelewy między bankami - 50 groszy, za pobranie pieniędzy z innego bankomatu niż ich pobierają 5 zł, co jest zdzierstwem
- konto internetowe jest proste, nie ma wiele różnic pomiędzy innymi e-kontami
Karta MUSI być akceptowana na:
-Paypal
-PSN
-iTunes, Appstore
-Steam
Ja tam wolę robić błyskawiczne przelewy na Paypal, które trwają 10 minut, ale tak, są akceptowane. Przynajmniej niektóre.
Generalnie - PKO BP jest trochę zacofane, za wszelkie udogodnienia każą sobie płacić, jak dla mnie 3+ na 6. Poleciłbym ci raczej inny bank.
ja duzo pozytywnego slyszalem o alior.
W kazdym razie chcialbym dodac/zapytac (jakby nie brzmialo) - czy rzeczywiscie nie ma teraz zadnego darmowego banku ?
ING konto student i inne opcje - zawsze cos tam $ biora , jezeli nie zaplace karta.. okolo 7zl na miesiac - moze to malo ale prawie 90zl na rok :)
Dojcze bank jest darmowy, tj. płacisz 5 zł za miesiąc bez używania karty, ale za użycie liczy się też wypłata kasy w bankomacie (dowolnym).
Polecam BZWBK, jednak biorąc zbliżeniówkę nie można (przynajmniej jak na zakładałem) wtedy paybacka wziąć na kartę. Prowadzenie konta 3 zł, chyba że raz w miesiącu dokonasz zakupu w sklepie.
inteligo? po ostatniej zmianie zasad zycza sobie 4pln/mc za karte jesli nie wydasz przynajmniej stowki - reszta darmo.
Właśnie szkoda trochę że w BZWBK nie ma Mastercard, bo słyszałem że electron(multibank konkretnie) miały gdzieśtam problemy z płatnością(steam), a w MC tego nie ma
ja place electronem na:
-Paypal
-PSN
-iTunes, Appstore
-Steam
zero problemow
mr 45 > odrzucając mBank odrzucasz najlepszą opcję. Izyy konto ma wszystko za darmo - prowadzenie, przelewy, wypłaty (mBank, Euronet i coś tam jeszcze, więc bankomat praktycznie na każdym rogu). I działa ze wszystkimi rzeczami typu PSN, Steam i Paypal.
Scortch-->Wiem, i żałuję, ale nic na to nie poradzę. W grę wchodzą tylko te co napisałem, zresztą BZWBK nie ma wcale dużo gorszej oferty
Założyłem konto w BZWBK, w ciągu 7 dni roboczych otrzymam nowiutkiego Mastercarda Payback multi. Póki co wszystko zapowiada się obiecująco, zobaczymy jak konto się dalej sprawdzi. Dziękuje wszystkim za pomoc.
- opłaty - za konto - trochę drogo sobie liczą, za internet - też (2 zł), za przelewy między bankami - 50 groszy, za pobranie pieniędzy z innego bankomatu niż ich pobierają 5 zł, co jest zdzierstwem
a wszelkie udogodnienia każą sobie płacić,
Przecież to co piszesz to jest jakiś stek bzdur. Ogarnij lepiej ofertę PKO BP zamiast pisać farmazony na forum.
mr 45 --> Dokładnie, ja wczoraj też założyłem w BZWBK, wcześniej miałem mbank. Dostanę Mastercarda paypass payback ;p Zapowiada się to wszystko rewelacyjnie.