Czy na takim kompie będę mógł zagrać w taki tytuły jak np : Battlefield 3 4, crisis 3, mass effect 3,4 Fifa 14 i na jakich ustawieniach
Procek: amd phenom ii x4 965
Karta graf,: Geforce GT 630 1GB
Prosze jeszcze o podanie innych gier i na jakich ustawieniach będą one działać
Z góry dzięki
GT 630? Haha , chłopie daj se spokój. Chyba że lubisz pokaz slajdów.
Mass Effect 3 i Fifa 14 pójdą spokojnie prawdopodobnie na średnich ustawieniach, ale o reszcie zapomnij, bo twoja karta to syf.
Dlaczego Karta graf. to syf kolega ma taką samą ale procka 2,0 x2 i gra na srednich to dlaczego ja nie ?
Ja również nie rozumiem dlaczego twoja karta graficzna miała by być słaba, 1GB obsługa DX 11. No chyba że 128 bity i DDR3 :(
To jest karta biurowa. To, że obsługuje DirectX 11 i ma 1GB pamięci nic nie znaczy.
Choć w niższych detalach może pograsz. Szczególnie w Fifę 14 i ME 3.
Aha a to jaka karta graficzna by była dobra w przystępnej cenie dobra do gier ?
Jak na ten procesor to GTX 660 a jak go podkręcisz to nawet 660 ti.
a jak bym chciał podkręcić to musiał bym coś wymieniać np chłodzenie czy coś ?
A i do ilu by był podkręcony ??
i kto by to mógł zrobić
Ale kto by mi mógł pomóc w tym ?
Złe podkręcenie procesora = spalenie nawet całego kompa. Procesor masz BE więc super się podkręci o ile masz dobrą płytę główną, ramy oraz zasilacz. Co do chłodzenia to możesz spróbować na boxowym. W moim przypadku akurat nie pomogło więc kupiłem chłodzenie z Zalmana oraz pastę termo przewodzącą Silver coś tam (nie pamiętam na pamięć).
Za ile mógłbym sprzedać kartę grficzną Gt 630 ?
Tak właściwie GTX 660 jest za mocną kartą dla tego procka. Max można tutaj wsadzić GTX'a 560 Ti albo 650 Ti, reszta będzie ograniczana.
[8] A ja naiwny myślałem, że nie ma już ludzi, którzy uważają, że pamięć na karcie graficznej jest najważniejsza...
@Fee 660 styknie. Do 560ti to phenom 945. On ma model 965. A jeśli świetnie podkręci ten procek na maxa to wyda gtx 660 Ti ale to oj tak nie będzie to samo co i5.
Ile trzeba na taką Grafike kasy i ile GB ta karta ?
?
Podaj na początek jaki masz zasilacz. Model i waty. Od tego zacznijmy, bo kupić kartę graficzną to nie sztuka.
zasila żenada CODEGEN 400W
Ty to sobie najpierw zasilacz wymień, później myśl o czymś innym.
Nawet nie próbuj na tym procka kręcisz bo będziesz musiał zaraz zbierać na całość.
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-72/zac69c50
Obadaj tu.
Ha ha ha. Słynny Codegen:))) Lepiej nic nie tykaj w kompie jeśli chcesz mieć go całego. Jeśli wrąbałbyś dobrą grafę do swojego kompa to na 100% jestem bewien, że zasilacz by się rozkraczył. Jaki z tego morał? Jeśli chcesz nową grafę to zainwestuj też w lepszy zasilacz.
Tak myślałem :D a co polecasz z zasilacza i jak byś mógł to jaka grafka do tego i ile to by wyniosła z góry dzięki
A jaką maksymalną gotówkę chcesz wydać na zasilacz + grafę?
Łącznie to od 400 do 600 zł niestety mam mały budżet :(
I chcesz nówki a czy używki? Oraz nie przeszkadza ci też polecić grafiki z AMD Radeon?
a czy do każdej płyty głównej podejdzie ta karta graficznej GTX 660 ?
Do każdej ze slotem PCI-E. Ale z tym dochodem zapomnij o tej karcie. Nawet zapomnij o gtx 560 Ti. Zasilacz nowy będzie kosztował cię do 200 zł + 400 stówki masz na grafę. W używkach się zmieścisz w cenie.
radeon hmm nigdy nie miałem ale czemu nie a jaki model ?
To bym ci polecił na obecną chwilę. Zasilacz ma 70% sprawności ale leciutko da sobie radę nawet jeśli chciałbyś podkręcać procka.
http://allegro.pl/ati-radeon-hd-6870-1024mb-1gb-okazja-gw-fv-i3826246267.html
http://allegro.pl/thermaltake-litepower-black-500w-2xpci-e-activepfc-i3805313266.html
Do 600 zł wtedy się zmieścisz. Ten Radeon to konkurent GTX 560 Ti.
Aha THX jak już bym kupił tego Radeona możliwe że coś mocniejszego ) i zasilacz i na niepodkręconym procku w jakie tytuły mógłbym grać i na jakich wymaganiach ?